Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιοι γκρέμισαν το μνημείο του Νεκτάριου Σάββα


Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Έχουμε κλείσει πλέον ένα χρόνο σχεδόν συνεχιζόμενου λοκντάουν. Η είσοδος ενός μικροοργανισμού ικανού να διαταράξει τόσο συνολικά τη ζωή της κοινωνίας στό όνομα της υγείας της, μας προβλημάτισε εξαρχής. Τι είδαμε λοιπόν συνοπτικά; Εγκλεισμό της κοινωνίας, παραπάνω εγκλεισμό των ήδη έγκλειστων, νεκρούς στα σύνορα, αναβάθμιση αστυνομικού και στρατιωτικού εξοπλισμού. Τρομοκρατία και πρόστιμα, κάμποσα διαγγέλματα, θανατολαγνεία, απαγόρευση κυκλοφορίας και διαδηλώσεων, νομοσχέδια στην εργασία και την εκπαίδευση, που έκαναν ξεκάθαρη την επιδίωξη αναδιάρθρωσης των καπιταλιστικών σχέσεων, την απόπειρα δολοφονίας του Δημήτρη Κουφοντίνα, και πολλούς μπάτσους.

Οι μπάτσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή υλοποίησης των παραπάνω πολιτικών. Έτσι δεν άργησε η ώρα που αρχίσαμε να μπουχτίζουμε με το πόσο περιορισμένες ήταν οι στιγμές που δεν τους αντικρίζαμε. Η ασφυκτική παρουσία τους και η έπαρση των συγκεκριμένων και των ανωτέρων τους πως θα καταφέρουν να ισοπεδώσουν τις κοινωνικές αντιστάσεις, ακόμα και πριν αυτές καταφέρουν να εκδηλωθούν, δεν τους βγήκε ακριβώς όπως περιμένανε. Αν και η αστυνομική βία εντατικοποιήθηκε, και η ανάδειξή της μπορεί να “σόκαρε” την κοινωνία, γνωρίζουμε ότι δεν αποτελεί καινοτομία της εποχής μας. Γνωρίζουμε ότι ο ρόλος της Αστυνομίας δεν είναι άλλος από τη διασφάλιση του αστικού δικαίου και της έννομης τάξης, δηλαδή της ομαλής αναπαραγωγής των καπιταλιστικών σχέσεων. Όλος ο διάλογος που διεξάγεται γύρω απο τη θεωρία των δύο άκρων, τις καταδίκες “της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται”, μόνο στρεβλός μπορεί να είναι. Δεν υπάρχει τρόπος να αντιστρέφονται οι σχέσεις εξουσίας και να θεωρούνται οι μπάτσοι θύματα.

Το βράδυ της 28ης Απριλίου πραγματοποιήσαμε παρέμβαση, γκρεμίζοντας το μνημείο του νεκρού μπάτσου Νεκτάριου Σάββα, που βρίσκεται δίπλα απ’το πάρκο Δρακοπούλου στα Πατήσια. Όπως δεν μπορεί να συγκριθεί η βία επιβολής και αναπαραγωγής των σχέσεων εκμετάλλευσης με την αντιβία, δηλαδή τη βία αντίστασης στις παραπάνω σχέσεις, έτσι δεν μπορούν να συγκριθούν και οι αποδέκτες αυτής της διαπάλης. Οι δικοί μας βαλλόμενοι είναι ανεκτίμητης αξίας, και η βαρύτητα των δεσμών μας οφείλεται στη σημαντικότητα του συλλογικού μας πείσματος για την κατάργηση της ταξικής κοινωνίας. Αντίθετα, οι δικοί σας ξεχασμένοι, σχεδόν αναλώσιμοι στην δομική ιεραρχία, ένας φεύγει, καποιός παίρνει τη θέση του. Δυσκολευόμαστε να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι δεν είναι άκρως προκλητικό να στέκονται τέτοια μνημεία αγέρωχα, μέσα στις γειτονιές, ανάμεσα σε μετανάστ(ρι)ες, εργάτριες, πλατειακούς, άστεγους, ανάμεσα σ’ όσους πασχίζουν να επιβιώσουν, σ’ όσους βιώνουν την αστυνομική βία.

Σύντροφοι/Συντρόφισσες

 









Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια ζωή ηλίθιοι.Με αυτές τις ενέργειες νομίζετε θα πάρετε κόσμο με το μέρος σάς ενω αντίθετα τον απωθειτε. Ακόμη και άνθρωποι που αγωνίστηκαν μαζί σας μόλις γνώρισαν το κόσμο της κονόμας σάς εγκατέλειψαν και σήμερα το παίζουν επιτυχημένοι υπουργοί γιατροί δικηγόροι κ.λ.π.Με το να στερησετε έναν πατέρα από τα παιδιά του τι καταφέρατε?Ενώ σε πολλά πράγματα έχετε δίκιο τα διεκδικείται με λάθους τρόπους έτσι ώστε να μην καταφέρετε ποτέ τίποτα και να είστε μια ζωή κυνηγημένοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αμόρφωτοι πίθηκοι. Καλύτερα " μπάτσος" , παρά "τσάτσος" , όπως είστε εσείς. Πραγματικά είσαστε " τσατσοι" και το δείχνετε με την συμπεριφορά σας , συνεχώς.Τσατσοι, Τσατσοι, Τσατσοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο σεβασμός στο νεκρό είναι ανώτατη αξία για το νέο άνθρωπο και την αταξική κοινωνία του μέλλοντος. Η βεβήλωση του μνημείου δεν μπορεί να έχει σχέση με κοινωνικούς αγωνιστές αλλά με μιάσματα που εκμεταλλεύονται τον τίτλο, ενώ λειτουργούν σαν μπάτσοι (μνημείο Γρηγορόπουλου). Δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους ανεγκέφαλους υπάνθρωπους ματατζήδες και δελτάδες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπανθρωπα, αμορφωτα, μιασματα, διποδα ζώα...... Κακό ψόφο να έχετε σκουπίδια της κοινωνίας... Το Εχω ξαναγράψει εδώ, γιατί αγαπητό bloko, συνεχίζετε και δημοσιευστε τέτοιου είδους σκουπίδια; Αυτά τα ζώα, αξίζουν μόνο την απαξίωση και φυσικά έναν αργό και βίαιο υπανθρωπο θάνατο.... Ντροπή σας κοπρόσκυλα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Οι δικοί μας βαλλόμενοι είναι ανεκτίμητης αξίας, και η βαρύτητα των δεσμών μας οφείλεται στη σημαντικότητα του συλλογικού μας πείσματος για την κατάργηση της ταξικής κοινωνίας. Αντίθετα, οι δικοί σας ξεχασμένοι, σχεδόν αναλώσιμοι στην δομική ιεραρχία, ένας φεύγει, καποιός παίρνει τη θέση του"

"οι δικοί μας βαλλόμενοι είναι ανεκτίμητοι", οι "δικοί σας ξεχασμένοι και αναλώσιμοι"....ρητορική εξουσιαστική και γραμμένοι από φασίζουσα νοοτροπία και όχι από "συντρόφους". Ο Νεκτάριος Σάββας δολοφονήθηκε από τον σεχταρισμό της βίας και αυτή η ολοκληρωτική βία δεν έχει ουδεμία σχέση με την "κλασσική" σύγκρουση Κρατικής και πολιτικών χώρων, η δολοφονία του επίσης δεν εκφράζει,ούτε αντιπροσωπεύει τον Κόσμο της αμφισβήτησης,των ιδεών και τα κινήματα! Αν και δεν είμαι υπέρ των "μνημείων" γενικώς,διαφωνώ απόλυτα με την συγκεκριμμένη πράξη!
Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν)
μεμονωμένο άτομο από τον αναρχισμό ,erozer2000@yahoo.gr
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
Ο χρήστης Γιάννης είπε…
Υπάνθρωποι απ άνθρωποι ξεφτίλες πουλημενοι προδοτες. Μεγαλύτερη αξία έχουν οι αστυνομικοί από εσάς τα αποβράσματα της κοινωνίας. Απόβλητα ξερατα είστε.
Ο χρήστης Γιάννης είπε…
Ελπίζω το Bloko να σταματήσει να δίνει βήμα και λόγο στα αποβράσματα που δεν έχουν κοινωνία και δίκιο με το μέρος τους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δε βρίσκω λόγια για να σας αποδώσω ρε σκουπιδια ντροπή της κοινωνίας κ των γονέων σας. Σκοτώσατε ανανδρα κ ύπουλα έναν άνθρωπο χρήσιμο στους ανθρώπους κ την κοινωνία που θα έτρεχε να βοηθήσει ακόμα και ερπετά και βρωμιαρηδες σαν του λόγου σας κ τώρα βεβηλωνετε και το μνήμα του... Η ζωή θα σας πληρώσει πολύ καλά - αυτό μην το ξεχάσετε.