Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιλογή Αστυνομικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και απαξίωση του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων - του Γιάννη Πεχλιβανάκη


Κείμενο του συνδικαλιστή της αστυνομίας, Γιάννη Πεχλιβανάκη: Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και ο μαγικός αριθμός που καθορίζεται σε 310 και σε 67 αντιστοίχως. Την ώρα που η παρούσα κυβέρνηση είχε σαν σύνθημά της τη διαφάνεια στις προσλήψεις και την μείωση του κράτους βλέπουμε στον τομέα της δημόσιας τάξης να γίνεται ένα πάρτυ εισαγωγής στην Αστυνομία και κλείσιμο της στρόφιγγας μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Δυστυχώς αντιλαμβανόμαστε πως η κυβέρνηση θέλει να απαξιώσει όλους εξ ημών που εισαχθήκαμε με ένα σύστημα που το 90% δεν θα είμασταν τώρα εντός σώματος εάν από το 1995 δεν άλλαζε ο τρόπος εισαγωγής. Κάθε μήνα και για πάσης φύσεως νόσο, ανακοινώνεται και ένα καινούργιο σώμα με μοριοδότηση διαφόρων προσόντων ανάλογα με τον λόγο πρόσληψης. Το έχουμε χιλιογράψει και το έχουμε πεί άλλες τόσες φόρες : όχι σε Αστυνομία πολλών ταχυτήτων. Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας των γραφόμενών μου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους συναδέρφους που προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ αλλά για την κεντρική κυβέρνηση που δεν αποφασίζει ΕΝΑΝ τρόπο εισαγωγής έστω όποιον η ίδια θεωρεί ορθότερο.

Έχεις αστυνομικούς που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Αθήνα και βλέπουν στον τόπο συμφερόντων τους να γίνονται έκτακτες προσλήψεις, που όσο και να θέλουν να μας πείσουν με μία μέθεξη εαρινή πως δεν επηρεάζεται ο αριθμός των μεταθέσεων κάθε χρόνο, διαψεύδονται εν τοις πράγμασι. Επιτέλους, στο θέμα της Δημόσιας Τάξης και στον τρόπο εισαγωγής ας καθίσουν όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου και να θέσουν τις ράγες ενός μακροχρόνιου πλάνου για το τί Αστυνομία θέλουν,με σαφείς κανόνες και πλαίσιο λειτουργίας που δεν θα επιδέχεται ελαστική ερμηνεία και τελευταία επ' ουδενί ωστόσο έσχατα,τον τρόπο που θα γίνονται οι προσλήψεις.

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

Τακτικό Μέλος Συμβουλίου Μεταθέσεων Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης Μέλος ΑΣΠΑ









Δημοσίευση σχολίου

33 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν θα διχαστουμε μεταξυ μας και να μην πεσουμε στην παγιδα του διαχωρισμου σε αυτους των πανελληνιων τους αστρατευτους που λενε καποιοι και σε αυτους με μοριοδοτηση τους στρατευμενους δλδ. Να παρει π.χ. 2000 ε.φ. η σ.φ. , αλλα αντιστοιχες θεσεις να προκηρυξει και μεσω πανελληνιων και επιτελους να ενισχυθουν τα α.τ. , τ.α. και τ.τ. που πασχουν απο ελλειψη προσωπικου και δεν μπορουν να ανταπεξελθουν στο φορτο της εργασιας . Οταν δηλαδη εχεις στον τομεα αμεση δραση και διας και καλα κανεις να εχεις, παραλληλα για να βγει η δουλεια και να διατηρηθουν οι ισσοροπιες θα πρεπει και τα τμηματα να εχουν προσωπικο αντιστοιχο αξυπ βοηθο αξυπ σκοπο περιπολια αστυνομευση κ.τ.λ. ωστε να ανταπεξερχονται στην δουλεια που φερνουν οι συναδελφοι της α.δ. και δι.ας. καθως και στην σωστη αστυνομευση της περιοχης και στο αντικειμενο που καθαρα ειναι του τμηματος (καταστηματα , αιγιαλος , οικοδομες , αδεσποτα και μη , δικογραφιες εισαγγελικες παραγγελιες για προκαταρκτικη και ψυχασθενεις κ.τ.λ. )
Ο χρήστης Έλεος πια φτάνει! είπε…
Εκτός αυτού έχουν αφήσει τους εισαχθέντες μέσω πανελληνίων να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για όλη την αστυνομία. Παιδιά για όλες τις δουλειές καταντήσαμε. Εκτελούμε υπηρεσία όπου και σε όποιο πόστο βολεύει τους διοικούντες, ήμαστε αυτοί που θα κάνουμε το σκοπό μέχρι και τον αξιωματικό υπηρεσίας και επιπλέον όσοι έγιναν ανθυπαστυνόμοι χωρίς πολλοί να το επιθυμούν έχουν και τα καθήκοντα του βαθμού που τους έδωσαν μετά το πολυσυζητημένο βαθμολογικό. Αντίθετα όλοι όσοι προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ τι αρμοδιότητες και τι ευθύνες έχουν πέρα από την περιπολία τη σκοπιά ή τα μέτρα που θα διατεθούν? Έφτιαξαν μια αστυνομία που δεν έχει πλέον συνοχή. Οι 300 νέοι που θα βγουν το 2023 ή 2024 να καλύψουν ποιές ανάγκες? Έχουν μείνει οι υπηρεσίες χωρίς αξιωματικούς υπηρεσίας γιατί οι περισσότεροι που έρχονται ιδιαίτερα στην επαρχία είναι αστυφύλακες μη ανακριτικοί που δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία να εξελιχθούν για να μην φορτωθούν ανακριτικά καθηκοντα και την οποία παραπάνω εργασία απορρέει από αυτά. Δυστυχώς 22 χρόνια αστυνομικός στα παιδιά μου θα πω μακριά από την αστυνομία. Κουράστηκα 22 χρόνια να κάνω τον αξιωματικό υπηρεσίας , να τρέχω σε μέτρα σε διμοιρίες να κάνω μεταγωγές να πηγαίνω αποσπάσεις και να εξακολουθούν να με αντιμετωπίζουν σαν αντικείμενο αναλώσιμο.
Ο χρήστης πατριοτ είπε…
Γιαννάκη ρούφα το αυγό σού σάν αστρατευτος πού είσαι...ΑΣΕΠ μαζεύουν μόρια και μπαίνουν... όχι Με τενεκέδες τυριά και λάδι...και λόγω ειδικών δυνάμεων είναι εκπαιδευμένοι με το παραπάνω...4 μήνες εκπαίδευση είναι αρκετα για τό πεζοδρόμιο...και όχι για την καρέκλα 2 χρόνια κοροϊδία...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ευήθεια σου και η ασχετοσύνη σου στο αντικείμενο φαίνεται μόνο από το γεγονός ότι πιστεύεις ότι 4 μήνες σε κάνουν έτοιμο για πεζοδρόμιο...Αν είσαι νέος Ε.Φ. όπως μαντεύω, σου προτείνω να κάτσεις να ανοίξεις κανέναν βιβλίο να ξεστραβωθείς γιατί αυτό που βλέπεις εσύ σαν Αστυνομία δεν είναι ούτε το 10% της πραγματικότητας.
Διατηρώ ακόμη μια τελευταία ελπίδα ότι το σχόλιο σου είχε σκωπτικό χαρακτήρα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να ρωτήσω ρε μάγκες το ρεπό του εφ είναι διαφορετικο από του αστυφ πάρτε εκεί 2000 άτομα για την αθηνων που χρωστάει 6000 ρεπό και ας είναι ότι να ναι
Ο χρήστης ΤΑΣΟΣ Μ. είπε…
Έχεις αστυνομικούς που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Αθήνα και βλέπουν στον τόπο συμφερόντων τους να γίνονται έκτακτες προσλήψεις


Εθνόσημο και τόπος συμφερόντων δεν συνάδουν, τρομάρα σου.
Ας πήγαινες σε δημοτική αστυνομία, να είσαι κοντά στη μαμά, να σε σκεπάζει τη νύχτα, να μην κρυώσεις.
Όταν φέρεις εθνόσημο, καλύπτεις οποί κυματίζει ελληνική σημαία.
Εν τάξη μαμάκια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και μόνο ο τρόπος που μιλάς δείχνει το επίπεδό σου όπως και των περισσότερων της κατηγορίας σου. Οι πανελλήνιες είναι ο τρόπος εισαγωγής στην Ελληνική αστυνομία τα παράθυρα για ψηφαλακια αποτυχοντων έπρεπε να είχαν κλείσει χθες, δυστυχώς η αστυνομία έβαλε όπισθεν τα τελευταία χρόνια και είναι ορατό από τους πάντες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μίλα καλύτερα ρε συνάδελφε του κ@λου που είδες πόρτα και μπήκες. Που ξημέρωσε ένα πρωί,σε είδαν σαν ψήφο και είπαν έλα κ συ. Άμεσα πρέπει να γίνετε ανακριτικοι όλοι σας με σεμινάριο 2 μηνών,να δείτε τη γλύκα. Ξέρεις εσύ όπως τα σεμινάρια ενός μήνα που βγάλατε σαν τουρίστες στις σχολές. Οι ειδικές δυνάμεις και τα άλλα μπιχλιμπιδια που τσαμπουνας κράτα τα για όταν σε καλέσουν στο στρατό γιατί στην αστυνομία θέλει άλλα πράγματα,που στην συντριπτική σας πλειοψηφία δε διαθέτει το συναφι σου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ότι δεν κάνεις για την αστυνομία στρατευμενε των ειδικών δυνάμεων, φαίνεται από τον τρόπο που απαντάς στον συνάδελφο του άρθρου, άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς. Τα μόρια μπορεί να τα είχες αλλά σίγουρα έπαιξε βύσμα στα ψυχοτενικα σου.
Ο χρήστης Adekastos είπε…
Πες μας σε τι εκπαιδεύτικες στις ειδικές Δυνάμεις και το χρησιμοποίησες στην αστυνομία
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε όποια άλλη χώρα το 90% δεν θα ήταν ποτέ στην αστυνομία, είτε πανελλήνιες είτε ΑΣΕΠ και το ξέρουμε όλοι αυτό. Ακατάλληλοι σε όλους τους βαθμούς από στρατηγούς μέχρι ειδικούς φρουρούς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν είναι σωστό να μιλάς έτσι.Εαν είσαι Σ.Φ. ή Ε.Φ.,αυτός είναι και παλαιότερος στην Αστυνομία και προφανώς ιεραρχικά ανώτερος σου.Κοινως τον βρηκες στο Σωμα,δεν σε βρηκε.Εσυ ως στρατευμένος θα επρεπε να τα ξερεις αυτα.Οπως περιγράφει παραπάνω κάποιος συνάδελφος,η ζωή του Αστυφυλακα ανακριτικου υπαλλήλου δεν ειναι μονο η καρεκλα του Αξιωματικου Υπηρεσιας,που ακομη και οι Αξιωματικοι την αποφευγουν,αλλα περιλαμβανει και την καρεκλα μαζι με ολα τα αλλα που εκτελεις εσυ.Αρα,πιστεύω να καταλαβαίνεις τη διαφορά,παρόλο που το κύριο κριτήριο επιλογής σου ήταν η εντοπιότητα σου(Σ.Φ.).Προσωπικά,και μετά από την ανωτέρω ανάρτηση του Σ.Φ. ή Ε.Φ.,για οποιαδήποτε παρέκκλιση εκ των νόμιμων ενεργειών από Σ.Φ. και Ε.Φ. θα τηρούνται οι πειθαρχικες διαδικασίες.Τερμα η κάλυψη,μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας όπου σας έβλεπα ως συναδέλφους.Στον τακο,όπως λέγατε και στο Στρατό.Καλω ολους τους αξιωματικους υπηρεσιας να πραξουν το ιδιο.Τα παρακάτω μου τα περιεγραφε(1999) συνάδελφος που υπηρετούσε σε βουλευτή.Αφου,τα παιδιά δεν μπορούσαν να εισέλθουν στην Αστυνομία με τις Πανελλήνιες,έπιαναν οι γονείς τον τοπικό βουλευτή και παρακαλούσαν για δουλειά για τα παιδιά.Σεβαστο και κατανοητό το άγχος του γονιού για την επαγγελματική αποκατάσταση του παιδιού τους.Δε θα το ανέφερα ποτέ,αλλά η ανωτέρω ανάρτηση είναι εξοργιστική.Τους πρότεινε ο βουλευτής,λοιπόν,δουλειές σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.Ομως,αυτοί ήθελαν Αστυνομία,Πυροσβεστική,Λιμενικό.Ζηταει,λοιπόν ο βουλευτής που δε θέλει να χάσει τους ψήφους,ένα σύντομο βιογραφικό του παιδιού.Ολοι οι βουλευτές έστειλαν τα βιογραφικά στην κεντρική επιτροπή του κόμματος και.....εγένετο προκήρυξη με τον μέσο όρο του ψηφοφόρου.Την προκήρυξη για τα μόρια,λοιπόν,εσείς την φτιάξατε.Αντι να πείτε και Δόξα τω Θεώ προσπαθείτε να απαξιωσετε κάτι που κατέκτησαν τα παιδιά των Πανελληνίων.Κριμα,γιατί αυτά τα προβλήματα με τους συναδέλφους προ των Πανελληνίων δεν τα είχαμε.Σεβομασταν ο ένας τον άλλο.Αυτο που μας κρατά όρθιους είναι η αλληλεγγύη αλλα εσείς,με αναρτήσεις όπως η ανωτέρω,τη διαλύετε.Μιλατε τόσο απαξιωτικα για εμάς των Πανελληνίων,λες και σας κάναμε κανένα κακό.Συνελθετε και αναλογιστείτε τι κάνετε όταν μιλάτε με αυτόν τον τρόπο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για φαντάσου 3μηνες κ φτάνουν λέει ο ε φ μάλιστα δλδ οι ευρωπαϊκές κ όχι μόνο αστυνομίες που κάνουν χρονια εκπαίδευση τι είναι για πέστε ; Α μόνο εδώ είμαστε πονηροί κ κατάλληλοι ε; Δυστυχώς κατάντια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάτριοτ πραγματικά είσαι άσχετος αν πιστεύεις ότι 4 μήνες φτάνουν να βγεις και να σταθείς με αξιοπρέπεια στο πεζοδρόμιο.Όπως επίσης δεν είναι έτοιμος και εκ της σχολής μετά από 2 χρόνια. Σιγά σιγά αποκτάς εμπειρίες και παραστάσεις και συνεχώς μαθαίνεις.Παλιά στην ΑΔ και στην ασφάλεια πήγαινες μετά από 2 πραγματικά χρόνια υπηρεσίας, κάτι ήξεραν...
Τώρα κοτσάρεις την πουλάδα στην στολή και όποιον πάρει ο χάρος...
Ο χρήστης Lordos είπε…
Ρε δεν πάτε καλά με αυτά που γράφετε.

Αν σας ρωτούσαν θέλετε περισσότερες προσλήψεις για να ανοίξουν θέσεις στην επαρχία ή να βγάζετε περισσότερη δουλειά και να πάρετε 200 ευρώ αύξηση. Τι θα απαντούσατε;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πουθενά δεν υπάρχουν πανελλήνιες και προκηρύξεις μόνο στο ελλαδισταν γι'αυτό ο κόσμος δεν θέλει ούτε να μας βλέπει καλά λέει ο άλλος το 90% είμαστε ακατάλληλοι εγώ θα πω το 95% ντροπή σε όλους σας πανελλήνιες οι προκηρύξεις ένα μάτσο χάλια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητοί συνάδελφοι το σχόλιο του ενός (το οποίο δεν επικροτώ ) σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζει μια ολόκληρη ομάδα. Ως πρώην Ε. Φ. πεποίθησή μου είναι ότι πέραν ενός λογικού χρονικού ορίου όπως τα πέντε έτη που ισχύουν τώρα πρέπει να υπάρξει πλήρης και απαραίτητη μεταβολή όλων σε ανακριτικούς υπαλλήλους. Και επειδή στην Αστυνομία δεν παράγουν όλοι το ίδιο έργο να υπάρξει άμεση σύνδεση της απόδοσης με τον μισθό. Όλα αυτά βέβαια απαιτούν ριξηκέλευθες τομές πρώτα από όλα στο υπόλοιπο Δημόσιο και έπειτα στην Αστυνομία που είναι συγκροτημένη ιεραρχικά στα πρότυπα του στρατού.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φιλαράκι δυστυχώς είναι διαφορετικό. Εάν δεν έχει η Υπηρεσία δεν έχει ανακριτικους για Αξυπ δεν θα δώσει ρεπό και ας έχει 1000 Ε.Φ.!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ρεπό είναι ίδιο αλλά όχι τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις.Οι αστυφύλακες κάνουν την δουλειά των φρουρών το αντίθετο δεν συμβαίνει όμως .Αν όλοι είχαν τα ίδια καθήκοντα η δουλειά θα μοιραζόταν ομοιόμορφα .Να αναλάβουν ανακριτικά καθήκοντα οι φρουροί ή να απολύονται
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε παιδιά πώς κάνετε έτσι με τον Πατριοτ ; Τουλάχιστον αυτός το παραδέχεται ότι είναι... εδάφους αέρος Αυτός νομίζει ότι έξω θα δίνεις εντολές στους πολίτες και θα κάθονται προσοχή και στην καθημερινή του ...υπηρεσία σίγουρα θα είναι απ' αυτούς που όταν βγαίνει έξω θα τα κάνει τόσο μαντάρα που θα τρέχει το μισό τμήμα να μπαλωσει τις ....του Από τον διοικητή μέχρι τον γραμματέα και τον αρχειοθετη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε παιδιά είδα φώς και μπήκα για πρώτη φορά εδώ. Εγώ δεν είμαι αστυνόμικος, σκουπιδιαρης είμαι,αλλά βλέπω ότι είστε κι εσείς για τον γκιονη σαν κι εμάς, τρωγεστε μεταξύ σας και έχετε και τα σωματεία που τρώγονται μεταξύ τους σαν τα δικά μας. Για αυτό η Ελλάδα δε θα φτάσει μπροστά.
Ο χρήστης Voxel είπε…
Κάτσε ρε φωστήρα εσυ στην καρέκλα.Χαρισμα σου...Να πάμε εμείς έξω να σου φέρνουμε πέντε πέντε τα αυτόφωρακια να σε δω μετά πως θα τα φτιάξεις.Α ξέχασα έχεις βγάλει ειδικές δυνάμεις εσύ άρα ξέρεις......όπως το είπε σωστά ο συνάδελφός παραπάνω τύπους σαν εσενα δεν πρέπει να σας καλύπτει κάνεις με τις λακακιες που κάνετε κάθε μέρα..Και οι διοικητές πρέπει να σας έχουν συνέχεια στην σκοπιά για να μην τα κάνετε σαλατα....Άλλωστε ο σκοπός που σας πήραν ήταν αυτος αν θυμάσαι...σκοπιες και φύλαξη στοχων.Αυτο που έκαναν με τις πανελλήνιες ήταν ότι καλύτερο είχε γίνει.Απλα μετά κατάλαβαν το λάθος τους ότι πια η αστυνομία δεν θα ήταν κομματικός στρατός πραιτωριανων.Ετσι που ήρθαν τα πράγματα κατάργηση σχολής αστυφυλάκων και μετονομασία της σε σχολή υπαξιωματικών.εξοδος με τον βαθμό του υπαρχιφυλακα αφού πια μπαίνει όποιος θέλει όπως θέλει.Επεισης να ξέρεις καποιοι σαν ότι κανουν κακό και σε άλλα παιδιά αξιόλογα παιδιά που έχουν μπει με τα ίδια κριτήρια
Ο χρήστης Lambros είπε…
Να σου θυμίσω ότι σε έγκυρες έρευνες η Ελληνική Αστυνομία είναι ο τρίτος φορέας πίσω από τον στρατό και τομέα υγείας σε βαθμό εμπιστοσύνης από τους πολίτες ... ακόμη και μετά από όσα έχουν γίνει, ακόμη και μετά την εργαλειοποιηση που υποστηκαμε μεσω covid.ητοπαυεια λοιπόν και αυτοαπαξίωση δεν μας αξίζει.Τωρα αν εσύ ανήκεις στο 5% βοήθησε και τους υπόλοιπους να βελτιωθούν...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάτσε καλάωρη κυρία που είσαι και εκπαιδευμένος.Εκανες Πίου Πίου στον στρατό και νομίζεις εκπαιδεύτηκες.Στο πεζοδρόμιο είναι αλλιώς τα πράγματα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Διαίρει και βασίλευε.Ολοι χωράνε και όλοι χρειάζονται.Διαχωρισμος καθηκόντων ανακριτικων και μη ανακριτικων.Κεντρικη υπηρεσία μέτρων τάξης και ενισχυσης αλλων υπηρεσιων όπου θα υπηρετούν υποχρεωτικά ΌΛΟΙ οι νεοεξερχομενοι των σχολών για μια τριετία ώστε και να αποκτήσουν εμπειρία οι νέοι συνάδελφοι και να μην διαλύονται οι υπόλοιπες υπηρεσίες με το παραμικρό.Αν παρατηρήσετε λίγο ο τσακωμός γίνεται ανάμεσα σε αυτούς που δουλεύουν.Μην πέφτετε στην παγίδα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το διάβασα χωρίς ανάσα και δεν καταλαβαίνω τι γράφεις.βαλε σημεία στίξης την επόμενη φορά σε παρακαλώ......
Ο χρήστης S300 είπε…
Patriot και μόνο το ύφος σου σε μια ανάρτηση που έκανε συνάδελφος δείχνει ότι έχεις εμπάθεια και κόμπλεξ κατωτερότητας. Το ότι μπήκαν άνθρωποι την αστυνομία που ήταν λοκατζιδες ή αλεξιπτωτιστές δεν μου λέει κάτι. Διαβάστε όπως λέει και κάποιος συνάδελφος παραπάνω κανένα βιβλίο γιατί τον κόσμο που αστυνομευεται τον εχετε γεμίσει μπαρούφες και τρέχουν να σας ξελασπωσουν οι αστρατευτοι αξιωματικοί υπηρεσίας στα πολλά λάθη που κάνετε λόγω ημιμάθειας και ασχετοσύνης.
Υ.Γ Στο στρατό που πήγες patriot θα απευθυνόσουν με τέτοιο ύφος σε ανωτέρό σου?
Ο χρήστης Για πες μου...... είπε…
Εμενα που κανω αξ. Υπηρεσίας και μου χρωστανε ρεπό πως θα τα παρω αν γεμισει η αστυνομία ειδικολυς φρουρούς?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνώ σε όλα με το άρθρο του συναδέλφου. Δυστυχώς το μεγαλύτερο λάθος ήταν και είναι η μετατροπή των Ε.Φ και Σ.Φ άξιων συναδέλφων σε αστυφύλακες και φυσικά αυτό το αστείο με τους εκ πανελληνίων ανακριτικους υπαλλήλους αντί να γίνονται όλοι με τα χρόνια αρχιφύλακες να έχουμε τους τρισαρδελους και τετρασαρδελους. Τελευταίο φυσικά λάθος η μη διαφοροποίηση των αστυφυλάκων-αρχκων ανακριτικών υπαλλήλων από τους μη σνακρ. στις μεταθέσεις-αποσπασεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδή ως ανακριτικος υπάλληλος, τι θα ήθελες να κάνεις, από το να επωμιστεις τα καθήκοντα του Ανθ/μου. 32 χρόνια ως ΑΞΥΠ ( Αρχ/μας, Ανθ/μος, Υ/Β και Υ/Α και στον αγώνα. ) Εξάλλου ως βαθμοφόρος και Αρχ/μας ή ςνθ/μος, αν δεν μπουν οι Ε.Φ. και οι Συνοριακοί,ποιους θα διοικεις???? Θα έρθει η ώρα που όλοι θα είναι Ανθ/μοι κλπ , το θα γίνει τότε?? Θα μπαίνουν σκοποί για να γλιτώσουν τα ΑΞΥΠιλικια?? Δουλέψτε ρεεεεε !!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πόσο άσχετος είσαι !!Να σε κρατούσαν στο στρατό καλύτερα γιατί με 4 μήνες εκπαίδευση ούτε αίτηση άδειας δεν μπορείς να συμπληρώσεις
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πατριού , δικαιώνεις το όνομα σου με τα γραφόμενα σου. Λοιπόν, ειδικές δυνάμεις με θητεία 9 μηνών, ΔΕΝ ΕΙΝΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Είναι ειδικές δυνάμεις Τ.Κ. Του κ@λου που λένε. Απλώς για να εκπαιδευτούν κάποιοι μονιμαδες και να πάρουν πτυχία εκπαιδευτή κλπ , κλπ, υπάρχουν οι φαντάροι με τα χρυσά κουμπιά, της 9μηνης θητείας που νομίζουν ότι είναι κομάντος. Ρώτα τους μονιμαδες των ΟΥΚ και της Ζ Μακ , τι γνώμη έχουν για τις ειδικές δυνάμεις των 9μηνητικων. Άκου αφού υπηρέτησε ειδικές δυνάμεις, είναι και εκπαιδευμένος για αστυνομία!!!! Χαχαχαχαχα , ωραίο όνειρο έχεις. Τι νομίζεις ότι είναι η αστυνομία ???? Ίσως την έχεις παρεξηγήσει , σκεπτόμενος ότι αφού μπήκες εσύ στην αστυνομία, μπορούν όλοι. Εδώ υπάρχει αντισυνταγματικότητα στην προκήρυξη της πρόσληψης. Π.χ. κάποιος υπηρέτησε στο Ναυτικό , επειδή εκεί τον έστειλε η πατρίδα. Μην ακούσω για μέσον, γιατί όλοι πάνε με τηλεφώνημα για ειδικές δυνάμεις. Γιατί αυτός , ο οποίος έχει υπηρετήσει περισσότερο χρόνο στις ένοπλες δυνάμεις, δηλαδή 12 μηνο , στο Ναυτικό ή στην Αεροπορία, να έχει λιγότερα μόρια από κάποιον που έβαλε και μέσο για να πάει αλεξίπτωτα?? Μην μου πεις ότι είναι πιο δύσκολα, γιατί αλλιώς δεν θα πήγαιναν όλοι οι μαμοθρεφτοι γιοί υπουργών, βουλευτών, πρωθυπουργών και αρχηγών κομμάτων, αν ήταν πιο δύσκολα στα λεγόμενα κομαντα. Οπότε έρχομαι πάλι στο : ειδικές δυνάμεις με 9 μηνο είναι απλές ... οδοντόκρεμες. ΟΥΚ δηλαδή με ερμηνεία: Ομάδα Υπερκατανάλωσης Καντινας. Σιγά ρε υπερεκπαιδευμενε , έμαθες το μεταβολή και το επ ώμου αρμ και το προσχηηηη και νομίζεις ότι είσαι και κομάντο Τσου ρε ...
Ο χρήστης Έλεος πια φτανει είπε…
Εσύ από το σχόλιο μου κατάλαβες ότι θέλω κάποιον να διοικώ? Κατάλαβες ότι δεν έχω δουλέψει? Η διαφορά μας είναι ότι εσύ πήρες τους βαθμούς γιατί το επιθυμουσες. Εμένα μου τους φορτώνουν με το έτσι θέλω.Ασε υπαστυνόμε εδώ που υπηρετώ το σκοπό τον έχουν καταργήσει χρόνια γιατί δεν έρχονται πια με μεταθέσεις και υπηρεσία εκτελεί ο Αν. Υπηρεσίας και 2 άτομα περιπολία σε ένα δήμο 27.000 κατοίκων.