Κρήτη: Αθώος ο αστυνομικός - Ανέλαβε την ευθύνη ο κουνιάδος


Αθώος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου ο 43χρονος αστυνομικός για την υπόθεση με 42,5 κιλά εκρηκτικών που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του κουνιάδου του, που οδηγούσε ο ίδιος. 

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο επέβαλε στον 53χρονο κουνιάδο του αρχιφύλακα, δυο μήνες με τριετή αναστολή.  

Στην απολογία του ο αστυνομικός επανέλαβε  ότι δεν είχε γνώση του "φορτίου", ότι δεν ήξερε το παραμικρό και μάλιστα γι αυτό - όπως είπε - όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο ανέφερε μόνο το ονοματεπώνυμο του και όχι την ιδιότητά του. Ο ίδιος περιέγραψε την έκπληξή του - γεγονός που επισημάνθηκε και από τους αστυνομικούς που έκαναν  τον έλεγχο - και τότε ήταν που είπε "είμαι αστυνομικός, παρακαλώ να μου επιτρέψετε να κάνω ένα τηλέφωνο με ανοιχτή ακρόαση στον κουνιάδο μου". Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός πήρε το αυτοκίνητο του κουνιάδου του για να πάει στη Μεσσαρά για να επισκεφτεί ένα φίλο που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

Ο 53χρονος κουνιάδος του, έφτασε μία αργότερα στο ΑΤ Φαιστού από το Ρέθυμνο και ανέλαβε την ευθύνη, όπως έγραψε το Cretalive. 

"Eγώ αναλαμβάνω όλη τη ευθύνη" είπε και ενώπιον του δικαστηρίου και πρόσθεσε ότι τα εκρηκτικά ήταν παρατημένα σε μια αποθήκη της οικογένειας τους γιατί ο πατέρας τους έβγαζε παλιότερα άδειες εκβραχισμού και γι αυτό τα χρησιμοποιούσε. Τόνισε δε ότι τα έβαλε στο αυτοκίνητο για να απομακρύνει με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. 

"Ζητάω συγνώμη που έβαλα σε τόση ταλαιπωρία τον κουνιάδο μου" είπε χαρακτηριστικά ο 53χρονος.  

https://www.cretalive.gr