Η έκπληξη των χασισοκαλλιεργητών και το κρυφό "χαρτί" της ΕΛ.ΑΣ.


Νέα «ήθη» στην χασισοκαλλιέργεια …λανσάρουν πλέον τα κυκλώματα της Κρήτης όπως αποκαλύφθηκε από την πρόσφατη φυτεία που εντόπισαν οι Αρχές στην ευρύτερη περιοχή της Σκεπαστής Μυλοποτάμου.

Οι δράστες είχαν «φυτέψει» μέσα στην χασισοφυτεία κάμερες ανίχνευσης και καταγραφής κινήσεων ώστε σε περίπτωση «εισβολής» από τις αστυνομικές δυνάμεις, το προειδοποιητικό σήμα να φύγει κατευθείαν προς εκείνους.

Η εγκατάσταση αυτών των δύο καμερών μέσα στη φυτεία μάλλον αιφνιδίασε τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν εισέλθει στο χώρο μεταμεσονύκτιες ώρες για φύλαξη, αναμένοντας τους δράστες για το πότισμα των δενδρυλλίων.

Όταν όμως διαπίστωσαν την ύπαρξη των καμερών, συνειδητοποίησαν ότι το παιχνίδι είχε χαθεί και δεν υπήρχε νόημα να συνεχίσουν το κρυφτούλι. Έτσι δόθηκε το σύνθημα για την εκρίζωση των δενδρυλλίων, 1135 δενδρύλλια στο στάδιο της ανάπτυξης.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive και οι αστυνομικές υπηρεσίες που συμμετείχαν στην όλη επιχείρηση κρατούν στο μανίκι τους ένα κρυφό «χαρτί», το οποίο δεν το ανασύρουν σκόπιμα προς το παρόν. Αναμένονται πάντως εκπλήξεις στο μέλλον.

Το βέβαιο είναι ότι μετά την αποκάλυψη των δύο καμερών, οι σχεδιασμοί και ο τρόπος δράσης των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων θα αναπροσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, όπως παραδέχονται αστυνομικοί κύκλοι.