Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση της Ένωσης Σερρών για τη Γενοκτονία των Ποντίων


 ''Ευελπιστούμε και ελπίζουμε, για την αποκατάσταση του δικαίου, την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων σε παγκόσμιο επίπεδο'' σημειώνει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Ένωση:

19 Μαΐου 1919, ημερομηνία που σηματοδοτεί μια από τις μελανότερες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας και αποτελεί αποφράδα μέρα στην σύγχρονη ιστορία της πολύπαθης Χώρας μας. Η φονική μηχανή του κεμαλικού κράτους εξαπολύει ανηλεείς και απάνθρωπές επιθέσεις στον Ελληνισμό του Πόντου και της Μικράς Ασίας. 353.000 χιλιάδες επίσημα καταγεγραμμένοι νεκροί και πολλές χιλιάδες ακόμη αγνοούμενοι αποτελούν το θλιβερό απολογισμό αυτής της λυσσαλέας κτηνωδίας.

   Ο ξεριζωμός και ο χαμός του Ποντιακού ελληνισμού θα αποτελεί συνεχώς μια  ανοιχτή πληγή στη συνείδηση όλων μας και της πατρίδας μας. Αποτελεί επίσης μια θλιβερή ιστορική μνήμη η οποία θα ριζώνει βαθιά στην ψυχή των απανταχού Ελλήνων.

     Ευελπιστούμε και ελπίζουμε, για την αποκατάσταση του δικαίου, την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα τιμούμε τη μνήμη όλων αυτών των σύγχρονων ηρώων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους γιατί ήταν Έλληνες. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!! 

                                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                           ΖΑΓΟΡΑ ΕΛΠΙΔΑ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια