Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πέτρος Φιλιππίδης: Αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση συναδέλφων του


Θύμα μιας «αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας, από πρόσωπα που δυστυχώς έχουν ευτελή κίνητρα να ακουστούν τα ονόματα τους στην δημοσιότητα ή/και στο θεατρικό γίγνεσθαι», υποστηρίζει ότι έχει πέσει ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο ηθοποιός που κατηγορείται πλέον, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, για ένα βιασμό και δύο απόπειρες του ίδιου αδικήματος, στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα που αποκαλύπτει η Realnews, αρνείται τα όσα του αποδίδονται, χαρακτηρίζοντας τις εις βάρος του καταγγελίες «απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες». Υποστηρίζει δε πως «ουδέποτε προέβη σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων…Εκφράζω το βαθύτατο σεβασμό μου στην γυναίκα και την γενετήσια ελευθερία…». 

Στο υπόμνημά του ο ηθοποιός-σκηνοθέτης απαντά σε όλες τις εις βάρος του καταγγελίες, ακόμα και σε εκείνες για τις οποίες ο εισαγγελέας δεν του άσκησε δίωξη λόγω παραγραφής των περιγραφόμενων αδικημάτων, όπως στις περιπτώσεις των γνωστών ηθοποιών Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και Λένα Δροσάκη. Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, εγκαλεί τον εισαγγελικό λειτουργό πως τις συμπεριέλαβε, αν και ποινικά μη αξιόλογες, στη δικογραφία, ως «ενισχυτή» για να επιβαρυνθεί η θέση του.

Για τον βιασμό

Η πιο βαριά από τις τρεις πράξεις που του αποδίδονται είναι αυτή του βιασμού το 2008. Ο ίδιος υποστηρίζει πως η καταγγέλλουσα, κόρη ηθοποιούς που συνεργαζόταν και την οποία χάρη της μητέρας της βοήθησε να μπει στη δραματική σχολή «είχε εμμονή μαζί μου και ήταν πάντα άκρως διαχυτική» χωρίς ποτέ ο ίδιος να έχει προσπαθήσει να την προσεγγίσει ερωτικά.

Όσον αφορά δε τα όσα του αποδίδουν επώνυμα γνωστές ηθοποιοί όπως η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Λένα Δροσάκη (πράξεις για τις οποίες δεν διώκεται λόγω παραγραφής), ισχυρίζεται πως και σε αυτές τις περιπτώσεις το κίνητρο ήταν η εκδίκηση.

Ειδικότερα για την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους υποστηρίζει ότι είχε ερωτική σχέση μαζί της και ότι ουδέποτε έγινε κάτι χωρίς τη θέλησή της.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια