Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αγραφιώτης: Η ΕΛ.ΑΣ διασύρεται και το αρχηγείο “ποιεί την νήσσαν”!!!


Αφορμή για το σημερινό μου άρθρο στάθηκε δημοσιογραφικός τίτλος σε άρθρα που αναφερόταν στην εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά,  ο οποίος αναπαρήγαγε αναφορές αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ,  σύμφωνα με τις οποίες  χρησιμοποιήθηκαν DNA και αποτυπώματα με μέθοδο… αντιτρομοκρατικής !
 

Κατά την προσωπική μου άποψη και γενική ομολογία, η Δ.Ε.Ε (Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών) της χώρας μας,  έχει επιδείξει σημαντικές επιτυχίες αφού έχει κατορθώσει να εξιχνιάσει ακόμη και υποθέσεις που λίμναζαν χρόνια…

Οι μέθοδοι ταυτοποίησης που εφαρμόζει η Δ.Ε.Ε είναι επιστημονικά αποδεκτοί και άρτιοι,  αφού όσοι εργάζονται εκεί είναι πριν απ όλα αστυνομικοί,  και ενδιαφέρονται με κάθε μέσο που τους διατίθεται από το κράτος, να ταυτοποιήσουν κάθε εγκληματία και να τον προσάγουν στη δικαιοσύνη με στοιχεία που δεν θα καταπέσουν στο δικαστήριο, και σίγουρα δεν ξεχωρίζουν εάν έχουν να κάνουν με τρομοκράτες ή ποινικούς.

Στο αποτέλεσμα των ερευνών της Δ.Ε.Ε,  στηρίζονται και οι έμπειροι αξιωματικοί του Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι οι οποίοι συγκεντρώνουν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία από τη σκηνή του εγκλήματος, μαρτυρίες, καταγραφές καμερών κλπ.

 

Διαβάζοντας λοιπόν τον τίτλο αυτόματα προβληματίστηκα…

Η ΕΛ.ΑΣ έβγαλε από τη «φαρέτρα» της τις «αναβαθμισμένες μεθόδους» που χρησιμοποιεί στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, για τη δολοφονία της άμοιρης κοπέλας;

Άραγε γιατί αφού διαθέτει αυτές τις «αναβαθμισμένες μεθόδους»,  δεν τις χρησιμοποίησε και στην εξιχνίαση των υπόλοιπων πρόσφατων δολοφονιών που έλαβαν χώρα στην πατρίδα μας, όπως του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ ;

 

Τελικά «οι διαρροές βλάπτουν σοβαρά την υγεία της ΕΛ.ΑΣ» προσβάλλοντας όσους αστυνομικούς υπαλλήλους κοπιάζουν όλο το 24ωρο για να “δέσουν” μια υπόθεση, και καλά θα είναι ο εκπρόσωπος Τύπου να βγει ευθαρσώς να ενημερώσει την κοινή γνώμη για την εξέλιξη των ερευνών (συνολικά για όλες τις υποθέσεις πρόσφατων δολοφονιών),  ώστε να βάλει τέλος στην παραφιλολογία και στις «διαρροές» κάθε ειδικού.

Όταν απουσιάζει η επίσημη πολιτεία,  ανθούν οι “παραφυάδες των ειδικών επί των διαρροών!”

 

Η ΕΛ.ΑΣ είναι ΜΙΑ και έχει ένα σκοπό!

 

Την εξιχνίαση ΟΛΩΝ των εγκλημάτων στο συντομότερο χρονικό διάστημα και δεν κατηγοριοποιεί τα εγκλήματα και τις επιστημονικές μεθόδους της, ανάλογα με το ποιον έχει απέναντί της.

Όποιος παραβιάζει το νόμο, θα πρέπει να γνωρίζει πως έχει απέναντί του τη  Δ.Ε.Ε που ταυτοποιεί τον εγκληματία και τεκμηριώνει το έγκλημα και βοηθά σημαντικά το έργο των αστυνομικών πεδίου, όλων των υπηρεσιών αιχμής.

 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Άγγελος Αγραφιώτης

Σύμβουλος Διαχείρισης Κινδύνου

Γενικός Διευθυντής

Α&Κ Risk Management Consulting





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί κύριε δεν υπάρχει αστυνομία, αυτην η υπηρεσία που λέτε αστυνομία είναι απασχολημένη να κάνει τα πάντα όλα εκτός την αστυνόμευση! Είναι μια υπηρεσία στατιστικών και καταγραφής τίποτα άλλο, α ναι και φυλάξεις ασήμαντων προσώπων που νομίζουν πως είναι σημαντική. Αποτελείται 70% από άτομα που θέλουν να είναι κρυμμένη σε ένα γραφείο να μην κάνουν αστυνομική δουλειά, άτομα που φοβούνται να μπουν σε περιπολικό να βγούνε λίγο έξω στον κόσμο αλλά να παίρνουν 1000 ευρώ τον μήνα, άτομα που δεν έχουν καμία επαφή με αστυνομία αλλά θέλουν να μπορούν να αναγνωρίσουν την μάχιμη πενταετία άτομα που μαλώνουν για τον τρόπο εισαγωγής στην ΕΛ.ΑΣ πανελλήνιες η προκήρυξη που από και τις δύο πλευρές υπάρχουν αρκετοί προβληματική, και θα μπορούσα να συνεχίσω έτσι για μέρες ακόμα, και μην ξεχνάμε την μεγαλύτερη πληγή της αστυνομίας συνδικαλιστές και ένα 80% ανίκανους αξιωματικούς.