Κρήτη: Η καταπάτηση "έφερε" σφαίρες σε χωριό της ενδοχώρας


Άλλο ένα περιστατικό από αυτά που γράφονται σε μαύρες σελίδες, για την Κρήτη, σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο σε χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου.

Ένας άνδρας, μέσης ηλικίας, βρέθηκε στο χωριό του και συγκεκριμένα σε ελαιώνα του πατέρα του, προκειμένου να δει πως εξελίσσεται η παραγωγή και να προχωρήσει σε αγροτικές εργασίες. Εκεί βρέθηκαν και δύο αδέρφια από το χωριό, με την οικογένεια των οποίων, ο πατέρας του άνδρα φέρεται να είχε αντιπαλότητα για κτηματικές διαφορές, καταλογίζοντάς τους καταπάτηση τμήματος του χωραφιού του.

Ο άνδρας που βρέθηκε στο χωράφι του πατέρα του συνάντησε, τυχαία, τα δύο αδέρφια, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί ένα φραστικό επεισόδιο. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος, αμέσως μετά πήγε να φύγει, όταν τα αδέρφια εμβόλισαν το αυτοκίνητο του. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι φοβήθηκε για τη ζωή του, πήρε το όπλο του και πυροβόλησε στο παρμπρίζ του οχήματος των αδερφών, ενώ μία σφαίρα μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο, χαμηλά, στα πόδια. 

Ο άνδρας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των δύο αδερφών και σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Στην απολογία του αρνήθηκε ότι υπήρχε εκ μέρους του ανθρωποκτόνος δόλος και ισχυρίστηκε ότι τον είχαν εγκλωβίσει και πώς πυροβόλησε για εκφοβισμό. 
Σύμφωνα με τον συνήγορο του, κ. Γιώργο Γιαχνάκη μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης δυο φορές
το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

 
1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Τα γρήγορα αυτοκίνητα που πήραν στην Κρήτη και η επίσκεψη και περιοδεία του Αρχηγού, τζίφος τελικά... Από φιέστες καλά πάμε, αλλά από αποτέλεσμα άχρηστοι.