Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Δόκιμοι Αστυφύλακες - Η εύκολη και «φτηνή» λύση για όλα τα προβλήματα στην ΕΛ.ΑΣ.


Ανακοίνωση από την Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών έγινε δέκτης καταγγελιών – παραπόνων από Δόκιμους Αστυφύλακες, οι οποίοι ενώ κάνουν την πρακτική τους σε διάφορες υπηρεσίες της Αττικής και αφού έχουν νοικιάσει σπίτι σχετικά κοντά στην υπηρεσία που έχουν τοποθετηθεί, καλούνται να μετακινηθούν τουλάχιστον για έναν μήνα στην Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και των αυξημένων αναγκών. Εδώ εμείς που είμαστε μόνιμοι, όταν μας εκπαιδεύουν κάνα τριήμερο στην Δ.Α.Α.Α. καθόμαστε και υπολογίζουμε τα έξοδα πήγαινε – έλα, πόσο μάλλον οι Δόκιμοι που πάνε για ένα μήνα. Δεν φτάνει δηλαδή που «μπαλώνουν» τις τρύπες των υπηρεσιών και τους περιμένουν όλοι σαν «σωτήρες», στο τέλος καταστρατηγούνται και όλα τα δικαιώματα τους κι αντί να εκπαιδεύονται καταλλήλως, «λιώνουν» σε μια σκοπιά διερωτώμενοι αν αυτή θα είναι η καριέρα που ονειρεύτηκαν. Με 300€ καλύπτουν θέσεις μόνιμων, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Μάλλον έτσι τους τιμωρούν επειδή ξεκινούν και δουλεύουν από νεαρή ηλικία, χωρίς να έχουν γευτεί την ανεργία, αφού οι περισσότεροι έχουν μπει στις Σχολές Αστυφυλάκων κατευθείαν και με την αποφοίτησή τους από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι διαχρονικά οι Δόκιμοι Αστυφύλακες θεωρούνταν από τη Φυσική και Πολιτική Ηγεσία, ως η «φτηνή» λύση, για την αναπλήρωση των κενών οργανικών θέσεων σε όλες τις Υπηρεσίες. Για αυτό εξάλλου δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Μέχρι και στην Πρακτική Εξάσκησή τους, που θα έπρεπε να τους προετοιμάζει κατάλληλα για την μετέπειτα σταδιοδρομία τους, ουσιαστικά αναλώνονται ως επί το πλείστον σε μη προβλεπόμενες υπηρεσίες για Δόκιμους όπως, συνοδηγοί περιπολικών, τροχονόμοι με μια μέρα εκπαίδευσης, σκοπιές κ.λ.π. Βέβαια οι ευθύνες, κυρίως της Φυσικής Ηγεσίας, είναι τεράστιες, αφού με τη διάθεση των Δοκιμών στα Τμήματα δεν αποστέλλεται παράλληλα και σχετική διαταγή – οδηγία, με τα καθήκοντα – αρμοδιότητες των Δοκιμών και την απαρέγκλιτη τήρηση, με αποτέλεσμα να είναι οι Δόκιμοι σε πολλές περιπτώσεις, «τα παιδιά για όλες τις δουλειές».

Είναι δεδομένο ότι και η Δ.Α.Α.Α. ενόψει των καλοκαιρινών μηνών και της αυξημένης κίνησης χρειάζεται ενίσχυση, όπως εξάλλου και η πλειοψηφία όλων των υπηρεσιών που «αιμορραγούν» λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά σίγουρα το πρόβλημα δεν θα το λύσουν οι μετακινήσεις των Δοκίμων, αφού πλην συγκεκριμένων καθηκόντων δεν μπορούν να αναλάβουν και κάτι παραπάνω.

Βέβαια με αυτόν τον τρόπο η Φυσική Ηγεσία, ίσως θέλει να «κλείσει» και τα στόματα κάποιων που ζητάνε ενισχύσεις των τμημάτων. Αντί δηλαδή να ενισχύονται υπηρεσίες από μόνιμο προσωπικό, προσπαθούν με δόκιμους ή προσωρινές μετακινήσεις μονίμων να λύσουν προσωρινά κάποια από τα προβλήματα των υπηρεσιών.

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών είναι αντίθετη με τέτοιου είδους τακτικές, την «εκμετάλλευση» των Δοκιμών Αστυφυλάκων και όχι τη σωστή εκπαίδευσή τους. Δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται οι κενές οργανικές θέσεις από τους Δόκιμους, αλλά και όταν γίνεται αυτό να τους έχουν για όλες τις δουλειές και να τους μετακινούν κατά το δοκούν.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γραμμένους τους έχετε τους δοκίμους οι συνδικαλιστές και η ηγεσία φυσική και πολιτική. Αν κάνατε συνδικαλισμό δεν θα αφήνατε την απαξίωση του θεσμού των πανελληνίων με 300 προσλήψεις για φέτος όταν αφήνετε την κυβέρνηση να προβαίνει σε προσλήψεις από το παράθυρο με αστυνομία πανεπιστημίων και συνοριοφύλακες με τοποθέτηση στα σπίτια τους. Οι δόκιμοι όλοι τουλάχιστον δέκα χρόνια Αθήνα με ανακριτικά καθήκοντα και στις μεταθέσεις καμία διαφορά με τους μη ανακριτικους. Τι ψάχνουμε εδώ ακόμη τους βάζετε να δίνουν εξετάσεις για αρχιφύλακες ενώ είναι ήδη ανακριτικοι υπάλληλοι. Τρεις και τέσσερις σαρδέλες, είστε όλοι σας κατώτεροι των περιστάσεων και υπεύθυνη για το κατρακυλημα χωρίς επιστροφή.