Γλυκά Νερά: Τυχαία εισβολή ή πληροφορία οδήγησε στο έγκλημα


Ως μία ληστρική επιδρομή, που κατέληξε στη δολοφονία της 20χρονης φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Πειραιά, αντιμετωπίζουν οι ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών το περιστατικό των Γλυκών Νερών.

Εκείνο, όμως, που δεν μπορούν να πουν με σαφήνεια μέχρι αυτήν την ώρα είναι εάν οι δράστες γνώριζαν την οικονομική κατάσταση τού ζεύγους ή όχι.

Τα στελέχη της Ασφάλειας κάλεσαν τον 33χρονο σύζυγο τού θύματος στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, στα γραφεία του Ανθρωποκτονιών, όπου έδωσε λεπτομερή κατάθεση, αλλά εκεί του έδειξαν αρκετές φωτογραφίες σεσημασμένων για παρόμοια αδικήματα, κακοποιών που έχουν αποφυλακιστεί, ενώ αναζητούν και εκείνους που μπορεί να είναι με άδεια από σωφρονιστικά καταστήματα.

Ο 33χρονος έκανε λόγο για έναν κοντόσωμο άνδρα και δύο υψηλότερους. Είπε ότι οι δυο από τους τρεις μιλούσαν καλά ελληνικά, ενώ ο τρίτος μία γλώσσα που δεν μπορούσε να αναγνωρίσει. Είδε, όμως, ότι κρατούσαν ένα πιστόλι και ένα περίστροφο, ενώ οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στο σπίτι ότι οι κακοποιοί είχαν εντοπίσει κάμερα ασφαλείας και τη μετακίνησαν για να μην καταγράψει τις κινήσεις και τα χαρακτηριστικά τους.

Ταυτόχρονα, όμως, και ύστερα από την πληροφορία για αγορά οικοπέδου και ανάληψη δέκα χιλιάδων ευρώ, οι ερευνητές του Ανθρωποκτονιών είναι υποχρεωμένοι να εξετάσουν και το ενδεχόμενο οι ληστές και δολοφόνοι να μην εισέβαλαν τυχαία στη μονοκατοικία, αλλά να είχαν σχετική πληροφόρηση.

Για αυτόν τον λόγο πρέπει να ερευνήσουν ποιοι γνώριζαν ότι το ζευγάρι είχε χρήματα, εάν χρησιμοποιούσε οικιακή βοηθό, κάποιο πρόσωπο για το μωρό και οποιονδήποτε άλλον θα μπορούσε ηθελημένα ή άθελά του να έδωσε την πληροφορία στους κακοποιούς.

Υπενθυμίζεται ότι με κοινή απόφαση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών δίδεται αμοιβή τριακοσίων χιλιάδων ευρώ σε όποιον παράσχει πληροφορίες για το περιστατικό και βοηθήσει στην ταυτοποίηση των δραστών.

 

Μανώλης Ασαριώτης1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται πολύ περίεργο ότι σκότωσαν την σύζυγο και όχι τον σύζυγο. Αν επιχειρούσαν να την βιάσουν και στην πορεία τους προέκυψε η δολοφονία έχει ξαναγίνει. Δεν φαίνεται όμως κάτι τέτοιο. Ακόμη και ο χειρότερος κακοποιός έχει έναν κώδικα τιμής. Δεν θα σκότωνε μια μάνα μωρού έτσι εύκολα. Δεδομένου ότι η θανούσα ήξερε πολεμικές τέχνες θα το έψαχνα προς την κατεύθυνση αν προσπάθησε να χτυπήσει τους δράστες ή τους χτύπησε τελικά, κάτι που ίσως τους εκνεύρισε και από πληγωμένο "εγώ" την σκότωσαν.