Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. έσωσαν σκυλί από φλεγόμενο σπίτι στο Ηράκλειο


Αστυνομικοί στο Ηράκλειο ρίσκαραν την σωματική τους ακεραιότητα για να σώσουν ένα πιτ-μπουλ, το οποίο είχε εγκλωβιστεί σε φλεγόμενο διαμέρισμα που είχε κατακλυστεί από πυκνούς καπνούς, στην περιοχή του Πόρου. Το φοβισμένο σκυλί είχε κρυφτεί μέσα στη μπανιέρα για να προστατευθεί.

Είναι η αθέατη αλλά και συγκινητική πτυχή της δύσκολης πυρκαγιάς που ξέσπασε προχθές το μεσημέρι σε διώροφο οίκημα σε δρόμο του Πόρου όπου μάλιστα ένας ηλικιωμένος υπέστη  ελαφρά εγκαύματα στο χέρι. Μετά από τιτάνιες προσπάθειες οι ένοικοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με το σκυλί του πρώτου ορόφου, το οποίο τρομοκρατημένο έτρεξε να κρυφτεί μέσα στη μπανιέρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 2ος όροφος φλεγόταν, ενώ στον 1ο  όροφο καιγόταν η κουζίνα. Ήταν όμως τόσο αποπνικτικοί οι καπνοί που δεν μπορούσες να πλησιάσεις. Στο σημείο είχαν καταφθάσει και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών που ήδη ήταν αρκετά δύσκολο λόγω και της στενότητας του δρόμου. Οι δύο ένστολοι ρώτησαν αν είχαν απομακρυνθεί όλοι  και τότε οι άνθρωποι του σπιτιού  θυμήθηκαν το σκυλί, καθώς μέσα στο πανικό είχε διαφύγει της προσοχής τους.

Αν και οι καπνοί ήταν πραγματικά αποτρεπτικοί-δεν μπορούσες να αναπνεύσεις, όπως περιγράφουν-και παρά τις συστάσεις γειτόνων να μην πλησιάσουν το σκυλί καθώς ήταν άγριο και θα κινδύνευε έτσι και αλλιώς η σωματική τους ακεραιότητα, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, οι δύο αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ μπήκαν στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου (χωρίς κανένα εξοπλισμό) και έφθασαν μέχρι το μπάνιο όπου βρήκαν το σκυλί να έχει λουφάξει στη μπανιέρα.

Επειδή δεν φορούσε περιλαίμιο, οι αστυνομικοί ξήλωσαν το «τηλέφωνο» της μπανιέρας και έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο λουρί στο πιτ-μπουλ για να μπορέσουν να το τραβήξουν έξω, όπως και έγινε. Το σκυλί ακολούθησε τους σωτήρες του χωρίς να εκδηλώσει την παραμικρή επιθετικότητα.

Παρά την επικινδυνότητα της κατάστασης, οι  δύο αστυνομικοί δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή να αφήσουν στη μοίρα του το σκυλί, το οποίο έσπευσαν να σώσουν και αυτό σίγουρα είναι αξιέπαινο.

 

Ευαγγελία Καρεκλάκη




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια