Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Πετσόκομμα», «χωριό», «σόμι»: Ο κώδικας του κυκλώματος που έκλεβε αμάξια και διακινούσε ναρκωτικά


«Πάω στο "χωριό" να "πετσοκόψω"», «όταν θα συναντηθούμε, φέρε μου "σόμι" και "καφέδες"». Αυτές ήταν μερικές από τις κωδικές φράσεις που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν για κλοπές αυτοκινήτων με κέρδη… εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Το «χωριό» ήταν η Νέα Μάκρη, όπου άφηναν τα κλεμμένα οχήματα για τρεις μέρες μέχρι να είναι σίγουροι ότι οι ιδιοκτήτες δεν είχαν τοποθετήσει κάποια συσκευή GPS. Η λέξη «πετσοκόψω» παραπέμπει στη διάλυση του αυτοκινήτου που είχαν κλέψει πριν το κάνουν «φύλλο και φτερό». Τα ανταλλακτικά «είτε τα χρησιμοποιούσαν για να ανακατασκευάσουν άλλα οχήματα, είτε τα πωλούσαν ως ανταλλακτικά σε ενδιαφερόμενους αγοραστές», καθώς λίγες μέρες πριν είχε γίνει η ανάλογη παραγγελία ώστε να κλαπεί συγκεκριμένος τύπος αυτοκινήτου.

Επίσης το κύκλωμα που εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών κατηγορείται και για «480 συναλλαγές της ναρκωτικής ουσίας κοκαΐνης». Στις μεταξύ τους συνομιλίες, «σόμι» αποκαλούσαν το μισό γραμμάριο ναρκωτικών και «καφέδες» ήταν επίσης κάποια ναρκωτική ουσία. Ωστόσο οι διωκτικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πολλές συνομιλίες γίνονταν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών που δύσκολα μπορούν να παρακολουθηθούν. «Τα κέρδη από την παράνομη δράση τους ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και από την έρευνα που κάναμε φαίνεται ότι τα κλεμμένα ανταλλακτικά γίνονταν βόλτες με τη συνοδεία κυριών και κοκαΐνης» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση από τον περασμένο Νοέμβριο. 



Ωστόσο οι αστυνομικοί όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχαν έναν σχεδόν… ανίκητο αντίπαλο που λεγόταν «κορωνοϊός και καραντίνα». Όσο η σπείρα δρούσε διαπίστωσαν ότι «έκαναν ρομαντικές βόλτες έχοντας για παρέα διάφορες κυρίες και ουσιαστικά έψαχναν για αυτοκίνητα τα οποία θα έκλεβαν την επόμενη μέρα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα δεν μας άφηνε να τους παρακολουθούμε για πολλές ώρες γιατί θα γινόμασταν αντιληπτοί» λέει αστυνομικός που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και πολλές άλλες υπηρεσίες ασφαλείας που δεν μπορούσαν να κυκλοφορούν «αθέατες» στον δρόμο.  

Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, οι τρεις φυσικοί αυτουργοί των κλοπών προφυλακίστηκαν, ενώ στα υπόλοιπα μέλη επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.  

https://www.zougla.gr










Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τωρα που τους επιασαν ομως και θα μπουν φυλακη και θα τους δεσμευσουν περιουσιακα στοιχεια , θα φανε καλα θα τους κοπουν τα φτερα.
Θα αποζημιωθουν και τα θυματα των κλοπων και ολα καλα