Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παναγιώτης Χαρέλας: Ακόμα και ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε υπερασπιστεί τον φράχτη στον Έβρο


Ανάρτηση του Παναγιώτη Χαρέλα, προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ: Πολύ κουβέντα για το φράχτη στον Έβρο και για την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτόν. Με δηλώσεις τους, κόμματα της αντιπολίτευσης κατέκριναν τόσο τη στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας με την παρουσία της στην περιοχή όσο και την αναποτελεσματικότητα του φράχτη!

Δεν δίστασε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλης να μιλήσει για «θεσμικές συνηγορίες προς αντιπροσφυγική και αντιπολιτευτική πολιτική», για «φράχτη της μισανθρωπίας και των ανθρώπινων τραγωδιών». Παρόλο που το θέμα ανάγεται σε μια πολιτική αντιπαράθεση δεν θα είχαμε λόγο να μιλήσουμε για όλα αυτά, αλλά όταν ο ίδιος ο βουλευτής αναφέρεται στο φράχτη λέγοντας πως «λειτουργεί ως προπύργιο αντιπροσφυγικής και αντιμεταναστευτικής υστερίας και ως συμβολική επιβράβευση ρατσιστικών και εθνικιστικών στερεοτύπων», αναπόφευκτα έχουμε - δυστυχώς για κάποιους - λόγο.

Επειδή λοιπόν οι Φύλακες και γνώσιν έχουν αλλά και …μνήμη, να του θυμίσουμε, πως στις 11 Μαρτίου 2020, μέσα στον αγώνα που δίναμε τότε, κλιμάκιο του κόμματός του επισκέφθηκε τον Έβρο και τις Καστανιές για να δει από κοντά πως ο φράχτης προστάτεψε την αξιοπρέπεια ολόκληρης της Χώρας μας από την επίθεση που δεχθήκαμε από την Τουρκία εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό και ωθώντας μαζικές ροές μεταναστών προς την χώρας μας.

Να του θυμίσουμε πως επί διακυβέρνησης του κόμματος του, όχι μόνο δεν έπεσε ο φράχτης στα τέσσερα και πλέον χρόνια, που θα μπορούσαν αν το θέλανε, αλλά αντίθετα ο ίδιος τότε πρωθυπουργός τον Νοέμβριο του 2015 τον υπερασπίστηκε δημόσια μπροστά στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, χωρίς να αφήνει καμία μομφή τέτοιων χαρακτηρισμών που ακούσαμε πριν λίγες ημέρες από τον κ. Φίλη. Αντίθετα ανέφερε χαρακτηριστικά τότε «η ιδέα του να πέσει ο φράχτης φαίνεται καλή για κάποιους που δεν έχουν γνώση». Αυτή θα ήταν και η καλύτερη απάντηση σήμερα στον ίδιο τον βουλευτή από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματός του.

Για εμάς ο φράχτης αποτελεί χρήσιμο εργαλείο που μας διευκολύνει να κρατήσουμε τα σύνορα μας ασφαλή από παράνομες εισόδους μαζικών μεταναστευτικών πιέσεων. Όπου λοιπόν μπορεί να γίνει χωρίς να παραχωρείται έδαφος της ελληνικής επικράτειας και κυριαρχίας και σε περιοχές που πρέπει να διατηρήσουμε τα σύνορα μας ασφαλή από αυξημένες μεταναστευτικές πιέσεις και την εργαλειοποίησή τους, ναι να γίνεται. Αποδείχθηκε πέρσι πως αν δεν ήταν ο φράχτης, η Ελλάδα θα είχε χάσει την αξιοπρέπεια της διεθνώς.

Ούτε ρατσιστικά ούτε εθνικιστικά στερεότυπα υπηρετούν οι Συνοριακοί Φύλακες κ. Βουλευτά ! Την πατρίδα υπηρετούν και την ασφάλεια των συνόρων.

Όλα τα άλλα είναι να έχουμε να λέμε ( εκ του ασφαλούς βέβαια ) !!!

 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προφανώς ο τυπος είναι απ τους συνδικαλιστές που θεωρούσαν τη ρηγιλης σπίτι τόυς,μα δε ντρέπεσαι καθόλου
Ο χρήστης Adekastos είπε…
Κούρασε την ίδια καραμέλα ,λες και δεν υπάρχουν άλλα σοβαρότερα προβλήματα , αλλά κάπως θέλει να δικαιολογήσει την παρουσία του , τον ανέστησε συνδικαλιστικά και ο "εκλεγμένος από τον λαό " υπουργός