Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το αλά καρτ “κυνήγι” της εγχώριας μαφίας


Λίστα με 500 ονόματα παρέδωσε στους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου ο Χρυσοχοΐδης για να σπάσει το απόστημα της μαφίας, λες και είναι οδοντίατρος. Αλλά εδώ γεννιούνται πολλά θέματα. Άμα η Ελλάδα έχει 500 μαφιόζους που γνωρίζει με διευθύνσεις και ονόματα ο υπουργός Προ. Πο., πόσοι θα υπάρχουν ακόμα που διαφεύγουν της προσοχής των Αρχών; Αλλά το πρόβλημα δεν είναι τα μαθηματικά, μα η λογική που βιάζεται στην περίπτωση μας…

Η Ελλάδα ανέκαθεν είχε μαφία αλλά η αντιμετώπισή της ήταν α λα καρτ από την εκάστοτε εξουσία. Η VIP μαφία είχε και έχει ασυλία και η κοινή μαφία τρόπους να ξεφεύγει και οι όποιες απώλειές της ήταν ο πόλεμος των συμμοριών, εκ των έσω δηλαδή. Και σε κάθε μαφιόζικο χτύπημα με νεκρό, η Αστυνομία τρίβει τα χέρια της, που τα μέλη σκοτώνονται μεταξύ τους, με τη φρούδα ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα αλληλοεξοντωθούν.

Τα κυριακάτικα φύλλα έπαιξαν πολύ με την «Greek Mafia». Αλήθεια τώρα; Αφού εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε. Βάλτε και τους Γεωργιανούς μαζί με κάτι Τσετσένους εκτελεστές και έχετε την ανθρωπογεωγραφία του εγκλήματος.

Ο Μιχάλης- σερίφης- Χρυσοχοΐδης θέλει, λέει, να τελειώνει με το συνδικάτο του εγκλήματος, που ελέγχει τη νύχτα, τα ναρκωτικά (εδώ γελάμε), την πορνεία, τον καφέ, τα τσιγάρα και άλλα προσοδοφόρα σπορ.

Αλήθεια τώρα; Να περιμένουμε τέτοια αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα σε μια χώρα που:

– απειλούμενοι, φοβισμένοι και «πρόθυμοι» δικαστές «ξεπλένουν» το Noor One και τα αμπάρια του;

-πολιτικοί φιλοξενούνται σε βίλες μεγαλόσχημων επιχειρηματιών που πλουτίζουν στήνοντας εργασιακές γαλέρες μέσα σε κρατικές εγκαταστάσεις, ξεζουμίζοντας 100 εργάτες για να βγάλουν τη δουλειά 400; (Εδώ θα μου πείτε αν προτιμώ ένα Δημόσιο που προσλαμβάνει 300 υπαλλήλους για να κάνουν τη δουλειά 100, με αποτέλεσμα οι 200 να ξύνονται… και θα σηκώσω τα χέρια ψηλά, αλλά όχι για να με συλλάβει ο Χρυσοχοΐδης!).

-επίσης πολιτικοί περιστοιχίζονται από δέκα ποινικούς στις περιοδείες τους, πράγμα που έχουμε δει και στα μέρη μας με φερέλπιδες που έγιναν πρωθυπουργοί;

-όχι μόνο ανέχεται, αλλά και προσκυνά την μαφία των Τραπεζών;

Και μετά διαβάζεις για επιχείρηση «Καθαρά Χέρια», για οργανώσεις με Σικελική δομή και άλλα πιασάρικα και διαβαστερά για τον πιο επικοινωνιακό υπουργό, ή ένα εξ αυτών, της τελευταίας 25ετίας και θεωρείς τον εαυτό σου… βρώμικο μυαλό.

Κύριε Υπουργέ με το συμπάθιο, αλλά στη λίστα με τους 500 είναι κάποιοι από τους παραπάνω; Αμφιβάλλω. Έχετε συμπεριλάβει μήπως αυτούς για τους οποίους ο μακαρίτης ο Καραϊβάζ έγραφε ότι είχαν λόγο και ρόλο στις κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, που παρεμπιπτόντως είναι και στο χαρτοφυλάκιο σας; Ή τους άλλους που έχουν κουμπαριές με στελέχη της Κατεχάκη; Ρητορικά τα ερωτήματα, φυσικά.

Πάντως, για να μην αδικούμε ΕΛ.ΑΣ και Δικαιοσύνη, με τους κοινούς ποινικούς κάτι κάνουν. Με την άλλη μαφία, της γραβάτας, της αριστείας και του «εγώ με τον παρά μου…» κάνουν απλά τα στραβά μάτια!

Ας αφήσουμε λοιπόν τα ανέκδοτα με τη λίστα Χρυσοχοΐδη γιατί κινδυνεύει να λοιδορηθεί περισσότερο και από τη λίστα Πέτσα…

 

Γιάννης Σπανάκης




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Μια λίστα με ονόματα και διευθύνσεις παρέδωσε στους δικαστές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τις προσκλήσεις σε δεξιώσεις....