Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα συνδικαλιστική Πρωτοβουλία αστυνομικών Ροδόπης


Μία νέα συνδικαλιστική πρωτοβουλία «γεννήθηκε» από αστυνομικούς της Ροδόπης. Η ιδρυτική διακήρυξη κάνει λόγο για μία «ανεξάρτητη» παράταξη και υπόσχεται στους αστυνομικούς του νομού ενότητα για διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Μάλιστα, γνωστά γίνονται και τα πρώτα 12 ονόματα της Πρωτοβουλίας, ένα εκ των οποίων κι ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης Παναγιώτης Μαχαιρίδης.

 

Τα πρώτα 12 μέλη της Πρωτοβουλίας είναι: Χρήστος Βαλεράς, Γεώργιος Δαλακούρας, Σταματία Καλογριά, Κωνσταντίνος Κίνας, Ευάγγελος Κούτλας, Παναγιώτης Μαχαιρίδης, Παύλος Νικολούδης, Ελένη Ραϊκούδη, Κωνσταντίνος Σαπρανίδης, Νικόλαος Τοπαλίδης, Ηλίας Τσουλουβής, Δημήτρης Φεγγομύτης.

 

Αιχμές προς το προεδρείο

Η ιδρυτική διακήρυξη συνοδεύεται με αιχμές προς το νυν προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης. «Έκδηλη είναι η αγωνία όλων μας τους τελευταίους μήνες που προέρχεται από ένα νοσηρό κλίμα που υποβόσκει στους κόλπους της Ένωσης. Το κλίμα αυτό αντανακλάται αρχικά στο Δ.Σ. το οποίο σε διάστημα 2 1/2 χρόνων περίπου αναγκάστηκε να ανακατανείμει τα αξιώματά του τέσσερις φορές και να αντιμετωπίσει την παραίτηση ακόμη και από μέλη του, δύο εκλεγμένων. Το κυριότερο όμως ήταν η άρνηση να αναλάβουν καθήκοντα δύο αναπληρωματικά μέλη. Τοπικά αιτήματα μας διατυπωμένα σε κάθε ψήφισμα των Γενικών Συνελεύσεων μας τα τελευταία χρόνια, παραμένουν στάσιμα και αποτελούν προσχέδιο ψηφίσματος της επόμενης Γενικής Συνέλευσης. Θεσμικές αναγκαιότητες δεν εκπληρώνονται ή δεν υπάρχει διάθεση δυναμικότερης διεκδίκησης. Ανεκπλήρωτες οικονομικές απαιτήσεις παραμένουν απλά θέματα ανακοινώσεων αποκαλύπτοντας στην διάθεση κάθε πλευράς και δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών. Η απογοήτευση των συναδέλφων από την κατάπτωση του κύρους της Ένωσής μας, η αγωνία για την πορεία μας στο μέλλον. Δεν μας αφήνουν περιθώρια καθυστερήσεων», σημειώνονται αναλυτικά.

 

Οι πρώτοι 12 διακήρυξαν την ίδρυση «της δικής σου παράταξης» αναφερόμενοι προς τον/την αστυνομικό της Ροδόπης, η οποία κατά δήλωσή τους πάντα θα είναι μία Πρωτοβουλία «ανεξάρτητη από δεσμεύσεις και επιταγές» και «με σημαία το ήθος και την αξιοπρέπεια».




xronos.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια