Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί οδήγησε στον "εμφύλιο" της Ρόδου


Ποινικές διώξεις για φθορά ξένης ιδιοκτησίας πράγματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, απειλή, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοφορία και οπλοχρησία (βαριοπούλα), διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και εξύβριση άσκησε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας, εις βάρος του 47χρονου Υπαστυνόμου Β’ που κατέστρεψε το ιδιωτικό αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Μιχαήλ Καληωράκη και ακολούθως αφού έθραυσε την είσοδο του γραφείου του με βαριοπούλα, έσπασε το γραφείο του και απείλησε τη ζωή του.
Ο κατηγορούμενος, που υπηρετούσε ως γραμματέας στο ΑΤ Ρόδου και πλέον στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, όπου και γνωστοποίησε ότι ο συνήγορός του κ. Αντώνης Κατσάς, δικηγόρος Καλαμάτας, δεν μπορούσε να βρίσκεται στη Ρόδο και ως εκ τούτου έλαβε 3ήμερη προθεσμία για την Πέμπτη και ώρα 13.00. Το δικαστήριο τον κράτησε προσωρινά, ενώ ο κατηγορούμενος ζήτησε με την έναρξη της διαδικασίας συγγνώμη, ζήτησε να υποβάλει έγγραφα προς το δικαστήριο, τα οποία και θα υποβάλει την ημέρα της δίκης, ενώ περαιτέρω επεσήμανε ότι αν τυχόν το δικαστήριο παραγγείλει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη αυτή επιθυμεί να γίνει αρμοδίως στην Αθήνα προσθέτοντας με σαφήνεια πως «δεν είμαι τρελός».

Προηγουμένως η δικηγόρος κ. Ματούλα Παπαβεργή, που παρίσταται ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας με τον δικηγόρο Αθηνών κ. Γιώργο Λιάπη (χθες απουσίαζε) δήλωσε την παράσταση του κ. Καληωράκη στη δίκη.
Οπως απεκάλυψε η dimokratiki.gr, την 23η Μαΐου 2021 και περί ώραν 10.00 ο κατηγορούμενος, κινούμενος με φορτηγό επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας “Mitsubishi” ιδιοκτησίας της πεθεράς του, μετέβη στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, στην πλατεία Ελευθερίας και εμβόλισε το αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Μιχάλη Καληωράκη, το οποίο ήταν σταθμευμένο εκεί.
Ο κατηγορούμενος εξήλθε ακολούθως από το φορτηγό κραδαίνοντας μια βαριοπούλα και έθραυσε τους υαλοπίνακες και προκάλεσε φθορές περιμετρικά στο αμάξωμα.
Σημειώνεται ότι ο Αστυνομικός Διευθυντής έκανε χρήση του ιδιωτικού του αυτοκινήτου για να μην απασχολεί δεύτερο οδηγό για το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο.
Ο κατηγορούμενος ακολούθως κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του κτηρίου αδιαφορώντας για τον φρουρό που εκτελούσε υπηρεσία στην είσοδο, κατευθύνθηκε στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή, έσπασε με τη βαριοπούλα την κεντρική είσοδο, άνοιξε τρύπα στο γραφείο του και έσπασε τον υαλοπίνακα, προκάλεσε φθορές στο χώρο και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, εξυβρίζοντάς τον. Εφερε μάλιστα μαζί του σε θήκη στη ζώνη του παντελονιού του, τον υπηρεσιακό του οπλισμό. Το πιστόλι του έφερε ένα φυσίγγιο στη θαλάμη και 12 στην γεμιστήρα, όντας απασφαλισμένο!
Αφοπλίστηκε και ακινητοποιήθηκε από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Κατά τη διάρκεια της δέσμευσής του ήταν επιθετικός και προκάλεσε τη διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής λειτουργίας της υπηρεσίας.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε κληθεί την 23η Μαΐου 2021 να παραδώσει τον ατομικό του οπλισμό καθώς θα μετέβαινε για ψυχιατρική αξιολόγηση σε επιτροπή στην Αθήνα για την καταλληλότητα χρήσης του.
Σε ό,τι αφορά στους λόγους της επίθεσης ο Αστυνομικός Διευθυντής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει καταθέσει ότι είχε διενεργήσει στο παρελθόν Ενορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος του μετά από οικονομικό έλεγχο που είχε διενεργηθεί στο ΑΤ Ρόδου. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο σε επίπεδο ποινικού ελέγχου ενώ σε επίπεδο πειθαρχικού ελέγχου δεν έχει προκύψει κάτι το εξαιρετικά σοβαρό που να επιφέρει ανάλογη διοικητική ποινή. Φέρεται μάλιστα να έχει απειλήσει και τον Α’ Υποδιευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Τσακιράκη.
Ο ίδιος εξεταζόμενος κατέθεσε ότι ό,τι έχει να πει θα το πει στον Εισαγγελέα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει υποβάλει πληθώρα αναφορών σε ιεραρχικά προϊστάμενες υπηρεσίες υποστηρίζοντας ότι έχει στοχοποιηθεί.
Την 23η Μαΐου 2021 υπέβαλε μάλιστα πριν το συμβάν αναφορά και την από 7 Μαΐου 2021 αίτησή του για την απόλυσή του από το σώμα της ΕΛΑΣ.

 

Δαμιανός Αθανασίου




Δημοσίευση σχολίου

20 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
και μεις συνεχίζουμε κανονικά χωρίς επιτροπές...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το αγροτικό ήταν ιδιοκτησίας της πεθεράς του. Ερώτηση: Πως μπορούμε να πάρουμε αγροτικό στο όνομα μας γίνεται η οχι?
Ο χρήστης Unknown είπε…
Παρακαλώ απαντήστε οι γνωστες.Εχω κάτι χωράφια κι ένα αστυνόμο να εμβολισω.
Χαχαχαχαχαχα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γίνεται εύκολα και νόμιμα. Δηλώνεις αγροτικά εισοδήματα από αγροτική εκμετάλλευση ως αγρότης ειδικού καθεστώτος και το πέρνεις. Η διαφορά όμως είναι ότι αν η πεθερά σου ή η γυναίκα σου είναι κατ' επάγγελμα το πέρνεις χωρίς ΦΠΑ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όχι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
βεβαίως μπορείς να πάρεις αν έχεις αγροτικά εισοδήματα σαν αγρότης ειδικού καθεστώτος.. ρώτα τον λογιστή σου είναι εύκολο..
Ο χρήστης GEORGE είπε…
ΚΙ ΑΠΌ ΤΗ ΡΌΔΟ ΣΤΑ ΚΙΑ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΤΊ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΊΝΟΥΝ ΣΤΟ 401 Η ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ!!! ΑΓΩΓΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΑΥΤΌ!!ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟ ΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΊ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΕΛΈΓΧΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΏΝ!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έτσι θέλει. Κάνεις αναφορά ιεραρχικά για σοβαρά παραπτώματα διευθυντή κ το θάβουν. Κάτι ξέρει ο Τσουβαλας. Ο αρχηγός φέρθηκε πιο έξυπνα, το είδε όταν παραγραφηκαν. Στην προκειμένη περίπτωση το θέμα πήρε δημοσιότητα. Θα αναγκαστούν να συμβιβαστούν για να το θάψουν... ΚΚΤ
Ο χρήστης PanR είπε…
Να εξεταστεί αν παίζει Grand Theft Auto.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στην Δ. Α. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ο Αστυνομικός Διευθυντής σταμάτησε να φέρνει το πολιτικό του αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Αστυν. μεγάρου. Φοβάται κάτι;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ, ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΙΚΟ ΕΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΑΕΙ ΤΗ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΕΙΣΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΖΩΝΗ.
ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάπου διάβασα την Ένωση Αξιωματικών να αναφέρει "να περνάν πιο τακτικά ψυχολογικούς ελέγχους οι κατώτεροι". Θα το αντιστρέψω σε "να περνούν -επιτέλους- τακτικά, αντικειμενικά και με διαφάνεια έλεγχο διαφθοράς και καταλληλότητας προς διοίκηση, οι αξιωματικοί διοικητές. Να δείτε πόσο πιο ήρεμοι και ψυχολογικά υγιείς θα είναι τότε οι κατώτεροι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεξιά κάθεται ο συνοδηγός πονηρούλη ανώνυμε... Το ότι πήγαινε με το αμάξι του στην Υπηρεσία του αντί να απασχολεί 2 οδηγούς το 24ωρο και ένα αυτοκίνητο δεν βλέπω να το σχολιάζεις... Πονηρούλη ανώνυμε...
Ο χρήστης Labros N είπε…
Ο σκοπός της διεύθυνσης πάντως όλα τα λεφτά...όσον αφορά τον υπαστυνόμο της συμφορας θα αργήσει να δει τη σύνταξη....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κι εγώ αν είχα τέτοια πανάκριβη ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ θα πήγαινα για εφέ στην Υπηρεσία και θα την πάρκαρα προκλητικά παράνομα δίπλα στην είσοδο.
Και ο συνοδηγός πρέπει να φοράει ζώνη....μαθε μπαλίτσα..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνεπώς ο συνοδηγός, με την σύμφωνη γνώμη του διευθυντή, δεν φορά ζώνη. Όσο ότι δεν αποσχολει 2 οδηγούς, δεν είναι κ τόσο σίγουρο. Δλδ στο οργανόγραμμα του προσωπικού της διεύθυνσης, δεν αναγράφονται οδηγοί διευθυντου;;; Λογικά αναγράφονται αλλά κάνουν το απόλυτο τίποτα. Άσε που μερικοί ανώτατοι αξιωματικοί αφήνουν "προίκα" στους διευθυντές να μην τους αλλάξουν. Έτσι έγινε στην Λευκάδα, μιας κ ο οδηγός, που η οικογένειά του έχει τουριστικό κατάλυμα, με εντολή από Θεσσαλονίκη, δεν μετακινείται. Θέλει κ διακοπές στο Ιόνιο ο general
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστός!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Υπαστυνομος είναι δίπλα χτυπημένος από τη μοίρα του,
1ον Επειδή είναι σογαμπρος
2ον Επειδή δεν του επέτρεψε κάποιος Ανώτερος, να κάνει τον "Διοικητή"
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στο Α. Τ. Πάρου οι γύφτοι πλάκωσαν στο ξύλο τους αστυνομικούς μέσα στο τμήμα και ο εισαγγελέας τους άφησε αμέσως ελεύθερους. Τον υπαστυνομο στη Ρόδο τον κράτησε κρατούμενο ο εισαγγελέας μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη που θα γίνει η δική. Πουλημένοι δικαστές, ότι γουστάρετε κάνετε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ νόμιζα ότι αυτά γίνονται μόνο στη Δ. Α. ΚΕΡΚΥΡΑΣ.