Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Ν/Α: Επισκέψεις σε Τμήματα της Νοτιοανατολικής Αττικής & συνάντηση με το Διευθυντή της Δ.Α.ΝΑ.Α.


Ανακοίνωση τής Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής: Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, ο Α’ Αντιπρόεδρος Ηλίας ΒΡΕΝΤΑΣ, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Κορομηλάς, ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Γιαβρής και οι Αντιπρόσωποι στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. Πέτρος ΘΕΟΔΩΡΟΥκαι Ιωάννης ΤΥΠΑΛΔΟΣ πραγματοποίησαν επισκέψεις σε Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής, όπου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας. Κατόπιν ακολούθησε συνάντηση με το Διευθυντή της ΔιεύθυνσηςΑστυνομίαςΝοτιοανατολικής Αττικής,Ταξίαρχο κ. ΙωάννηΝΤΑΛΑΧΑΝΗόπου εκτέθηκαν αναλυτικά τα ως άνω ζητήματα καθώς επίσης προτάθηκαν τρόποι ώστε αυτά να αντιμετωπιστούνκαίρια.

Ως Ένωση είχαμε εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχαμε προειδοποιήσει ότι μετά την άκρως αρνητική απόφαση της Ηγεσίας για ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής με μόλις έξι (6) νέους Αστυφύλακες τον προηγούμενο χρόνο, η κατάσταση για τις ανωτέρω Υπηρεσίες αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών της Νοτιοανατολικής Αττικής αναμφισβήτητα θα χειροτέρευε.

Η εγκληματικότητα στη Νοτιοανατολική ανθεί. Οι λιγοστοί εναπομείναντες αστυνομικοί στα Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας, Υπηρεσίες που αποτελούν τον πυρήνα της Αστυνομίας, καλούνται να σηκώσουν δυσανάλογο βάρος για να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, αφού η Οργανική Δύναμη των Τμημάτων είναι μόνο για τα χαρτιά και τους τύπους, αφού σε όλες τις περιπτώσεις υπολείπεται κατά πολύ της Παρούσας. Οι αποσπάσεις σε «πρόσωπα» και σε κεντρικές-επιτελικές Υπηρεσίες «δίνουν και παίρνουν».

Έτσι και στο Τμήμα Ασφαλείας ΜαρκοπούλουΜεσογαίας, όπου έχουν μείνει να «μάχονται» όλοι κι όλοι δέκα (10) αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένου του Διοικητή, και παρόλα αυτά καταφέρνουν σημαντικές επιτυχίες κατά τις εγκληματικότητας, όπως η πρόσφατη σύλληψη τριών (3) ατόμων για κατ’ επάγγελμα διακίνηση αλλά και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Για τους ανωτέρω λόγους τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και έχουν το σεβασμό όλων.

Στο Α.Τ. Κερατέας με Οργανική Δύναμη τριάντα (30) ατόμων, παρόντες είναι μόλις δεκαεπτά (17) με έναν συνάδελφο που τελεί σε καθεστώς υπηρεσίας γραφείου και δύο άνευ όπλου. Στο Α.Τ. Μαρκοπούλου Μεσογαίας με Οργανική Δύναμη τριάντα πέντε (35) ατόμων, η Παρούσα είναι μόλις είκοσι (20) άτομα.



Ομοίως, στο Α.Τ. Κρωπίας, στον τομέα αρμοδιότητας του οποίουεπικρατούν τα γνωστά προβλήματα εξαιτίας του καταυλισμού των Ρομά στη θέση Κούπι, η Παρούσα Δύναμη ανέρχεται στα δεκαεπτά (17) άτομα, συνυπολογίζοντας το Διοικητή και έναν Δόκιμο Αστυφύλακα, ενώ η προβλεπόμενη Οργανική κάνει λόγο για σαράντα (40).

Στα Τμήματα Τάξης Ηλιούπολης και Γλυφάδας, ο αριθμός των Οφειλόμενων Ημερησίων Αναπαύσεων ανεβαίνει επικίνδυνα, έχοντας σπάσει προ πολλού το φράγμα του τριψήφιου αριθμού, με τουςλιγοστούςαστυνομικούςνα μη φτάνουν ώστε να καλυφθούν οι πάγιες καθημερινές ανελαστικές ανάγκες και να είναι «ακινητοποιημένοι» σε στόχους πολιτικού, οικονομικού, κ.λπ. ενδιαφέροντος.

Επίσης, στις ανωτέρω Υπηρεσίες,όλο και συχνότερα δεν αναγράφεται κανένα ονοματεπώνυμο Αστυνομικού στα ρεπό.

 


Την ώρα που τα ανεπίδοτα «δικόχαρτα» στο Α.Τ. Γλυφάδας σχηματίζουν στοίβες και πάνω από εκατό (100) δικογραφίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα, υπάρχει και η απαίτηση για πεζή περιπολία στον Τομέα της Γλυφάδας.

Άραγε σε λίγες μέρες θα έρθει διαταγή και για οχήματα πυρασφάλειας;

Αναφέρονται ενδεικτικά τα ανωτέρω Τμήματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στα υπόλοιπα η κατάσταση που επικρατεί είναι ιδανική.

Είναι αναγκαίο να δοθεί άμεσα λύση από την Ηγεσία στο πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού των Υπηρεσιών της Νοτιοανατολικής, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, την εποχή που οι παραλίες γεμίζουν από παραθεριστές και τουρίστες, ενώ επίκειται η περαιτέρω σταδιακή απελευθέρωση των μετακινήσεων και του ωραρίου των καταστημάτων.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό το διάστημα συμπίπτει με τη λήψη των προγραμματισμένων θερινών αδειών από τους συναδέλφους μας, ενώ με τις αυξημένες απαιτήσεις και με την επικρατούσα κατάσταση, οι Διοικητές αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να χορηγήσουν τα υπόλοιπα αδειών του έτους 2020 που δικαιούνται οι συνάδελφοί μας.

Όλες οι τουριστικές περιοχές ενισχύονται εν όψει θερινής περιόδου. Η Νοτιοανατολική Αττική που το παραλιακό της μέτωπο σχηματίζει τόσα πολλά χιλιόμετρα γιατί όχι;

Γιατί να υπάρχουν μόνο εκροές από τα Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας προς άλλες Υπηρεσίες, και όταν έρχεται η ώρα της ενίσχυσης γι’ αυτά, να γίνεται με το «σταγονόμετρο»;

Στον Ταξίαρχο κ. Ιωάννη ΝΤΑΛΑΧΑΝΗ, που κατέχει τη θέση του επικεφαλής της Δ.Α.Ν/Α.Α., μεταφέραμε την εικόνα «αποσύνθεσης» που παρουσιάζουν οι Υπηρεσίες και περιγράψαμε παραπάνω.

Επιπλέον, γνωρίσαμε στον κ. Ταξίαρχο ότι γίναμε δέκτες παραπόνων από μέλη μας, καθώς σε ορισμένες Υπηρεσίες, οι αστυνομικοί διατάσσονται να εκτελέσουν διπλά νυχτερινά (νύχτα-νύχτα) δίχως να το επιθυμούν αλλά δίχως και να προβλέπεται από κάπου κάτι τέτοιο. Επιπροσθέτως, αποτέλεσμα αυτού είναι το προσωπικό να δουλεύει πάνω από σαράντα οκτώ (48) ώρες μηνιαίως σε νυκτερινή βάρδια, η οποία δεν αποζημιώνεται.

Τονίσαμε ότι για τα δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού που απορρέουν από τις διατάξεις των Νόμων, των Προεδρικών Διαταγμάτων και των Κανονισμών του Σώματος πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε αυτά να προστατεύονται από την εκάστοτε Διοίκηση και να μην υπάρχει παραβίασή τους για κανένα απολύτως λόγο.

Ο Ταξίαρχος, από την πλευρά του, αφού άκουσε όσα εκτενώς του μεταφέραμε, δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι «ανθρωπίνως δυνατό» ώστε να βελτιωθεί η υπηρεσιακή καθημερινότητα των αστυνομικών της Νοτιοανατολικής παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες.

Όμως, κλείνοντας, πρέπει να τονίσουμε ότι αν δεν ενισχυθούν τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφάλειας της Νοτιοανατολικής Αττικής με έμψυχο δυναμικό, αν δεν σταματήσουν οι εκροές-απασχόληση του προσωπικού σε μετρά, στόχους και άλλες Διευθύνσεις, αν δεν περιοριστούν οι αποσπάσεις σε «πρόσωπα» και σε κεντρικές-επιτελικές Υπηρεσίες, είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορεί́ να γίνει τίποτε «ανθρωπίνως δυνατό» για να αλλάξει αυτή η κατάσταση που οδηγεί, πέρα από την εξουθένωση  των εναπομεινάντων αστυνομικώνκαι στην έλλειψη ποιοτικής αστυνόμευσης για τον πολίτη .

Η Ένωσή μαςθα συνεχίσει να στέκεται εμπράκτως δίπλα στους συναδέλφους της Νοτιοανατολικής Αττικής,αναδεικνύοντας τα προβλήματα και προτείνοντας λύσεις, θυμίζοντας ταυτόχρονα σε όλους τους αρμόδιους ότι στο βωμό της ασφάλειας των πολιτών δεν χωρούν «μικροπολιτικά» ή «μικροσυνδικαλιστικά» παιχνίδια.

 

 

Για το Δ.Σ.

                         -Ο-                                                                                 -Ο-

                   Πρόεδρος                                                                   Γενικός Γραμματέας

 

 

        ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος             ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Νικόλαος









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ολο βολτες είστε και λόγια πολλα... Δεν θα πω τίποτα παραπάνω.