Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ληστεία στην Μύκονο: «Είμαι θύμα καλοστημένης επιχείρησης που δεν είχα γνώση» λέει ο Γαλλοαλγερινός συλληφθείς


«Είμαι παθολογικά υπέρβαρος, έχω 35 ράμματα στον δεξιό αστράγαλο και κομμένο τένοντα στο αριστερό χέρι. Είμαι ασθματικός και επομένως δεν πληρώ κανένα στοιχείο που θα να παραπέμπει σε αθλητικούς μικρόσωμους δράστες που δρουν αστραπιαία και εξαφανίζονται».

Με αυτά τα λόγια ο Οσμάν, ο Γαλλοαλγερινός κάτοικος Παρισίου, που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή ως μέλος της ομάδας των «χρυσοδάκτυλών» που επιτέθηκε σε βορειοελλαδίτη επιχειρηματία στη Μύκονο και αφού τον γρονθοκόπησε του βούτηξε το Patek Philippe των 103.000 ευρώ, έδωσε τη δική του εκδοχή των πραγμάτων στην απολογία του στον ανακριτή που παρουσιάζει το protothema.gr. Ο δημοτικός υπάλληλος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Κώστα Δοκιμάκη, μετέβη σήμερα το πρωί στα δικαστήρια Σύρου και μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του αφέθη ελεύθερος.

«Είμαι θύμα μίας καλοστημένης επιχείρησης της οποίας δεν είχα καμία γνώση και καμία συμμετοχή και με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας. Καποιοι με προσκάλεσαν στη Μύκονο για διακοπές και αντί για αυτό, κατέληξε στο να χρησιμοποιηθώ έτσι ώστε οι αρχές να πέσουν πάνω μου και οι δράστες να διαφύγουν», αναφέρει.

Ανέβαζε τουριστικές φωτό στο Facebook

O δημοτικός υπάλληλος από το Σεν Ντενί στην απολογία του, επικαλείται ακόμη και το Facebook για να αποδείξει πως δεν ήταν άλλο από ένας απλός παραθεριστής στο νησί των ανέμων.

«Εμφανίζομαι σε δυο τρείς φωτογραφίες μου με τους φερόμενους ως δράστες στα κοινωνικά δίκτυα. Εγώ δεν είχα τίποτα να κρύψω από την παρουσία μου στην Μύκονο. Όλες οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί πριν τη ληστεία και αποδεικνύουν ότι παραθέριζα αμέριμνος. Στο υλικό από το Facebook έχω απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά ως τουρίστας και κάνω αναρτήσεις», φέρεται να είπε. Μάλιστα αναφέρει πως στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με το θύμα και την σύντροφό του δεν αναγνωρίζεται ως συμμετέχων στην άγρια επίθεση με τις μπουνιές και την αρπαγή, παρά μόνο ότι τον θυμούνται να περπατάει στα σοκάκια, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως έμεινε στην μνήμη τους λόγω του μεγέθους του.

«Το θύμα με θυμάται να περνάω διότι κανείς άλλος παχύσαρκος δεν υπήρχε τότε στην Μύκονο και δυστυχώς η πάθηση μου με καθιστά αντικείμενο παρατήρησης», είπε.

Για την ανάλυση από το υλικό των καμερών αναφέρει ότι δεν εμφανίζεται πουθενά στο χώρο της επίθεσης, δεν υπάρχει υλικό από κινητά ή άλλα οπτικοακουστικά μέσα «υπάρχουν πλάνα από κάμερες όπου εγώ είμαι πάντα μόνος και οι άλλοι πάντα μαζί. Αν ήμουν τσιλιαδόρος, θα έπρεπε να κάθομαι και να παρατηρώ και όχι να κάνω βόλτες. Επιβεβαιώνεται λοιπόν ο ισχυρισμός μου ότι εγώ δεν ανήκω σε συμμορία. Επιπλέον, ενώ έχει κατασχεθεί το κινητό μου δεν υπάρχει εύρημα συνομιλίας με δράστες. Χρησιμοποιήθηκα ως εξιλαστήριο θύμα» είπε και σε ότι έχει να κάνει με τον εντοπισμό και τη σύλληψη του «Βρέθηκα να αναμένω στον λιμένα Σύρου το πιο αργό πλοίο της γραμμής, «Διαγόρας» που έφευγε στις 15.00 και το ταξίδι διαρκούσε 7 ώρες. Ενώ οι δράστες, δίχως να το γνωρίζω, είχαν φύγει με πρωινές πτήσεις. Τα ρούχα δε, που βρέθηκαν στις αποσκευές μου ενώ αυτοί είχαν φύγει κρυφά, τοποθετήθηκαν εκεί για να με ενοχοποιήσουν».

Η νομική άποψη

«Ο εντολέας μου δεν αποδέχεται την αποδιδόμενη σε αυτόν κατηγορία και θεωρεί ότι τον αδικεί κατάφορα. Είναι μεν φίλος κάποιον εκ των φερόμενων ως δραστών, προκύπτει όμως από το σύνολο της δικογραφίας ότι ήταν αδρανώς παριστάμενος όχι στο συμβάν, αλλά πέριξ του συμβάντος, χωρίς καμία απολύτως γνώση του τι επρόκειτο να συμβεί. Εν προκειμένω δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από μία επιτυχημένη παραπλάνηση, μια επιτυχημένη διαφυγή, την αστυνομία να ομολογεί ότι οι πραγματικοί ταυτοποιημένοι δράστες διέφυγαν αστραπιαία και προγραμματισμένα και ένας εξαπατημένος υπέρβαρος που προσπαθεί να αποδείξει το αυτονόητο», επισημαίνει στο protothema.gr ο δικηγόρος του κ. Κώστας Δοκιμάκης.

Δημήτρης Πώποτας - Άρια Καλύβα




Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και ο Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας φόρεσε το Patek Philippe και πήγε να κάνει λεζάντα στην Μύκονο
Ο χρήστης Κ.Σ.Μαυρόπουλος είπε…
!!!!!!!