Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση ΒΑ Αττικής: Δεν γίνεται πλέον να εθελοτυφλούμε!


Ανακοίνωση της Ένωσης Βορειοανατολικής Αττικής: Είναι γνωστό, ότι τη μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή αστυνόμευσης στην Αττική, καταλαμβάνει και εποπτεύει η Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής.

Γνωστό είναι επίσης, ότι στη Β/Α Αττική υφίσταται μια αυξανόμενη τάση της μόνιμης κατοικίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

          Το συμβάν στα Γλυκά Νερά ανάδειξε τις τεράστιες ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό στα Α.Τ. και Τ.Α. της Διεύθυνσης και πλέον το πρόβλημα δεν μπορεί να συνεχίσει να ¨κρύβεται κάτω από το χαλί¨. Αξίζει να επισημανθεί ότι η γενικοπροληπτική θέση της Διεύθυνσης είναι εκ των πραγμάτων σχεδόν αδύνατη, καθώς κάτω από πεντακόσιοι (500) συνάδελφοι διατίθενται σε είκοσι δύο (22) Α.Τ. και περίπου τετρακόσιοι (400) σε είκοσι (20) Τ.Α..

         Οι παρακάτω αριθμοί της υπάρχουσας και παρούσας αστυνομικής δύναμης καλύπτουν μεσοσταθμικά κάτω από το 50% των θεσμοθετημένων οργανικών θέσεων σε επίπεδο Α.Τ. και 40% σε επίπεδο Τ.Α.. Έτσι, αντί να επικαιροποιείται τελολογικά προς τα πάνω η οργανικότητα αφαιρείται η μισή αστυνομική δύναμη από τη ¨μάχη της καθημερινότητας¨, με τα γνωστά αποτελέσματα. Επειδή, όμως, η μάχη με την παραβατικότητα και το έγκλημα τείνει να μεταβληθεί σε σκιαμαχία, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε για ύστατη φορά το μείζον αυτό θέμα.

        Δεν γίνεται πλέον, να εθελοτυφλούμε εμπρός στο ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλοι αδικοχαμένοι σαν την Καρολάιν. Έφθασε πλέον η ώρα των τομών και των σοβαρών αποφάσεων και για τον καθένα μας πρέπει να επιμεριστεί η ευθύνη που του αναλογεί.

 









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από δηλώσεις χορτάσαμε. Μήπως να γίνετε πιο δραστήριοι και πιο πιεστικοί; Δεν προχωράει το πράγμα άλλο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καιρός για αλλαγές εκεί στη βόρεια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δε νομίζω να ήταν τα μόνα σχόλια γι'αυτό το άρθρο? Γιατί δεν τα διαβάζουμε όλα?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπλα μπλα σας έχουμε βαρεθεί λόγια λόγια πράξεις μηδέν ότι σας έχουμε πει εδώ και χρόνια και δεν έχετε κάνει τίποτα, τα πρεζοβαν πρεζοβαν τα μέτρα στην αθηνων τα σταθερά στα σπίτια τα οποία όλοι μαζί δεν τα γνωρίζεται και πάει λέγοντας. Οι πελάτες και οι κολλητοί σας με κρυφές διαταγές στα νησιά, πείτε μας ο φίλος συναγωνιστής σας που έβγαλε δύο παιδιά να πάει νησί με τη σύζυγό του που βρίσκεται? Μήπως Μύκονο με την τελευταία διαταγή? Και οι ψηφοφόροι δεν ξεχνάνε, απλά κάνουν αλλαγές.