Δεν είμαστε βαθμολάγνοι - κείμενο αστυνομικού


Αλιεύσαμε από τα σχόλια την άποψη αστυνομικού για το βαθμολόγιο: Έχω διαβάσει αρκετές γνώμες εδώ μέσα. Με άλλες συμφωνώ με άλλες όχι. Είναι άδικο ένας αστυφύλακας να πρέπει να δώσει 2 φορές εσωτερικές εξετάσεις για να φτασει αστυνομικός υποδιευθυντής (αντισυνταγματάρχης) από τη στιγμή που ενας λοχίας της ΣΜΥ που είναι αντίστοιχος του αστυφύλακα σε αντίστοιχη σχολή φτάνει μεχρι αντισυνταγματάρχης με τα χρόνια χωρίς εξετάσεις. Απο τη στιγμή που το βαθμολογιο μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας είναι ενιαίο και εφόσον υπάρχει βαθμολογική αντιστοιχία θα έπρεπε να ισχύουν ακριβώς τα ίδια και στις προαγωγές (βαθμολογικές-μισθολογικες). Αυτό γίνεται πολυ απλά με την κατάργηση των εξετάσεων αρχιφυλάκων και τεμα, λιγότερες προσλήψεις αξιωματικών (δεδομένου οτι οι αστυφύλακες θα προάγονται με τα χρόνια μεχρι υποδιευθυντές), εξελιξη ΕΦ και ΣΦ αντίστοιχη των ΕΠΟΠ-ΕΜΘ-ΕΠΥ και εξελιξη αστυφυλάκων αντίστοιχη της ΣΜΥ. Οσον αφορά τα καθήκοντα δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα απο τη στιγμή που θα υπάρχουν στο σώμα αρκετοί αστυνομικοί απο ΕΦ, ΣΦ και αστυφυλάκων. Ολα τα ποστα θα καλύπτονται αρμονικά. Εαν παρ ολ αυτα ειναι τόσο δύσκολο να εναρμονιστεί το βαθμολόγιο με του Στρατού τοτε πολύ απλα να δημιουργηθεί νεο βαθμολόγιο το οποίο να ειναι άσχετο απο του Στρατού και των υπολοίπων σωμάτων και να ρυθμιστούν οι μισθολογικές απολαβές αποκλειστικά σε αυτό. Επίσης να ρυθμιστεί το επικίνδυνο και ανθυγιεινό και να ενσωματωθούν τα πενθήμερα στο βασικό και μετά ας μας αφήσουν μια ζωή αρχιφύλακες δεν έχουμε θεμα. Δεν είμαστε βαθμολάγνοι. Αξιοπρεπή μισθό θέλουμε.
25 σχόλια :

Περιφανος Αρχιφύλακας είπε...

Δεν ήμαστε βαθμολαγνοι λες στην επικεφαλίδα συνάδελφε και στο τέλος στο κείμενο σου. Από την άλλη όμως ζητάς από την πολιτεία να φτάσει ο αστυφύλακας με τα χρόνια στο βαθμό του αστυνομικού υποδιευθυντή με το σκεπτικό να έχουμε και μισθολογική εξέλιξη.Εμένα προσωπικά και πιστευω και μεγάλη μεριδα συναδελφων ομοιοβαθμων μου που καταταγηκαμε με πανελληνιες και εχουμε 20 με 22 χρονια υπηρεσία μας απασχολεί η μισθολογική εξέλιξη. Να επανέλθει η μισθολογική προαγωγή όπως ίσχυε πριν το νόμο που μας χώρισε σε κλιμάκια και προσωπικές διαφορές . Να πληρώνομαι τις πραγματικές ώρες νυχτερινής απασχόλησης που κανω και οχι να υπάρχει πλαφόν και οι μισές να πηγαίνουν υπέρ πατρίδος και πίστεως. Να γίνουν προσλήψεις μέσω πανελληνίων να καλυφθούν οι θέσεις των αξιωματικών υπηρεσίας στα τμήματα τάξης ,ασφάλειας και τροχαίας Τώρα το να γίνω αστυνομικός διευθυντής ουδόλως με απασχολεί για όσους το επιθυμούν υπάρχουν τρόποι. Δεν είναι ο βαθμός πανάκια για τα πάντα ούτε με το να μου δώσει βαθμούς η πολιτεία μου δείχνει την εκτίμηση της. Την εκτίμηση και το σεβασμό της η πολιτεία θα μου τα εδειχνε προσφέροντας μου κατά πρώτον ένα εργασιακό περιβάλλον κατάλληλο (οχι να στεγάζονται πάνω από τις μισές υπηρεσίες σε ετοιμοροπα και ακατάλληλα από άποψης υγιεινής κτηρια) ,να φροντίσει για την ασφάλεια μου χορηγώντας την υλικοτεχνική υποδομή που μου είναι απαραίτητη για τη δουλειά μου. Αλλά από ότι φαίνετε μια μερίδα συναδέλφων και μια πολύ μεγάλη μεριδα συνδικαλιστών τους ενδιαφέρει μόνο να φορέσουν αστέρια άσχετα αν το γραφείο που θα κάθονται ως υποδιευθυντές θα είναι έτοιμο να τους έρθει το ταβάνι στο κεφάλι ή εάν παγώνουν το χειμώνα γιατί δεν κλείνουν τα παράθυρα.

Unknown είπε...

Βρε συνάδελφε σκέψου λίγο... άπαντες χωρίς εξετάσεις υποδιεύθυντες; Θα είμαστε ( που είδη είμαστε εν πολλοίς) σαν αφρικανική παραστρατιωτικη αντάρτικη δύναμη.. Όλοι στρατηγοί υποστράτηγοι κτλ. Ας δούμε τι συμβαίνει σε άλλα κράτη που σέβονται τον χαμηλόβαθμο κ είναι αποτελεσματικος ο μηχανισμός. Ο σεβασμός δεν εκφράζεται με βαθμούς αλλά με αξιοπρέπη μισθό συνεχή εκπαίδευση εξοπλισμό ,προσαρμογή στη σύγχρονη εποχή, νομική κάλυψη στις νόμιμες ενέργειες ( γνωρίζουμε πως λειτουργεί το σύστημα στην Ελλάδα) και αυστηρό πειθαρχικό έλεγχο όπου πρέπει και φυσικά ένα σύστημα ανταπόδοσης της υπερπροσπάθειας (φυσικά δεν αναφέρομαι..στην ευαρεσκεια). Εδώ με το που βγαίνει υπαστυνόμος ο νεαρός συνάδελφος
θίγεταιι αν μπεί αξυπ . Τέλος..ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΟΜΑΣΤΕ ΆΛΛΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΌΥΣ... ΦΤΆΝΕΙ!! είναι δυσλειτουργίκη η υπηρεσία με τόσους αξιωματικούς δεν το βλέπετε; Έλεος πια Μ αυτή τη μιζέρια .

Ανώνυμος είπε...

Ξεκάθαρος ,διαυγής ,δίκαιος!

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι αλλά το βαθμολογιο έχει ήδη περάσει όπως προστέθηκε από τα συνδικάτα και με τα γνωστά αποτελέσματα ευνοειται μόνο μια κατηγορία προσωπικού η ίδια που ευνοειθηκε και το 2008 λυπάμαι γιατί όλα γίνονται για τους ψήφους και μόνο και θα ανακοινωθούν στο Συνέδριο της Ποασυ

Nick Bal είπε...

Μπράβο συνάδελφε

Ανώνυμος είπε...

Πολύ δίκαιο για την δική σου πλευρά. Μακάρι να είχες παιδί να του πλήρωνες τα φροντιστήρια να ήταν αριστούχο να περνούσε σχολή Αξιωματικών και σε ένα βράδυ να γινόταν αυτό που λες.. Πως θα ένιωθες για την προσπάθεια του παιδιού σου; Μία χαρά είναι το βαθμολόγιο. Χωρίς να έχετε δώσει ποτέ γραπτές εξετάσεις έχετε και άποψη....

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει περάσει τίποτα...και ούτε φαίνεται να περναει..Μην πιανεστε κορόιδα.

Unknown είπε...

Δυστυχώς φίλε έχεις δίκιο κάποιοι θέλουν άστρα χωρίς να ιδρώσουν και χωρίς να μετακινηθούν και ξοδεύτουν όμως οι ψήφοι είναι πάρα πολλοί και χωρίς την επιτυχία του ντροπιαστικόυ Υ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟΥ που απαίτησαν και πέτυχαν δεν θα επανεκλεγούν οπότε έχουμε να κάνουμε με έτοιμες παιχνίδια

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι πραγματικά διότι έχεις δίκιο πως οι ψήφοι είναι πολλοί και χωρίς το βαθμολογιο ντροπή που ήδη έχει περάσει κάποιοι δεν θα επανεκλεγούν οποτε τη περιμένετε αντί να φτιάξουν Βαθμολογιο για τα παιδιά από πανελλήνιες το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προαγωγή δωρεάν αστεριών στους Ανθυπαστυνομους

Ανώνυμος είπε...

Αν δε γίνουμε υποδιευθυντές έχει να πέσει πολύ μαύρο στις εκλογές. Οι σαεα γτ παίρνουν βαθμούς δλδ και έχουμε τόσους στρατηγούς; Έχουμε ήδη 100 στρατηγούς και ταξιαρχους δε θα πάθει κάτι το σώμα αν γίνουμε υποδιευθυντές

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός ότι οι μισοί κ περισσότεροι σχολιαστές περιπλέκουν τους βαθμούς με το μισθολογιο με ξεπερνάει !!!
Δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να κατανοήσετε ότι το βαθμολογιο είναι ΑΜΕΣΑ συνδεδεμένο με το μισθολογιο .
Σε απλά ελληνικά για να καταλάβετε , ΑΝ δεν πάρεις βαθμό ΔΕΝ θα πάρεις λεφτά !!! Ποσο πιο αλά δηλαδή !
Επίσης μια απάντηση σε όσους θεωρούν ότι το διάβασμα δίνει προαγωγές κ λεφτά να τους υπενθυμίσω ότι είμαστε το μοναδικό σώμα με εξετάσεις ... μάλιστα με εξετάσεις ΜΟΝΟ στους κατώτερους !!!
Οπότε και μοναδική λύση είναι η ταύτιση του βαθμολογιού της ΕΛ.ΑΣ με των υπολοίπων σωμάτων ασφαλείας - εξίσωση των μισθών χωρίς καμία διάκριση !

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαστε βαθμολάγνοι λέει,θέλουμε όμως να γίνουμε Αστυνομικοί Υποδιευθυντές χωρίς εξετάσεις λεει,θέλουμε και αξιοπρεπή μισθό λέει 😂😂😂

Ανώνυμος είπε...

Αν είχα παιδί αριστούχο όπως λες δεν θα το έστελνα στην αστυνομία έτσι όπως κατάντησε. Θα προσπαθούσα να το κατευθύνω οσο μπορουσα αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα θα μου πει κανείς τι μ......ς λέω αλλά από τη ΣΜΥ βγαίνεις λοχίας, από την Αστυφυλάκων αστυφύλακας=δεκανέας αν δεις την αντιστοιχία των βαθμών. Άρα αστυφυλάκων και ΣΜΥ δεν είναι αντίστοιχες σχολές όπως γράφεις. Επίσης αν θες να ανέβεις βαθμολογικά, με όχι και πολύ διάβασμα μπορείς να γίνεις αρχιφύλακας. Μετά εύκολα τα πράγματα, ή περιμένεις με τα χρόνια και φτάνεις Αστυνόμος Β' ή ξαναδιαβάζεις μπαίνεις ΤΕΜΑ και γίνεσαι μέχρι και υποδιευθυντής. Η υπηρεσία σου παρέχει τις ευκαιρίες να γίνεις αξιωματικός. Επίσης μπορείς να ξαναδώσεις πανελλήνιες. Αν βαριέσαι τότε τι να σου πω συνάδελφε. Μην τα περιμένεις όλα στο πιάτο. Θέλει και λίγο κόπο..

Ανώνυμος είπε...

Στο λογιστήριο του Κράτους είναι ακόμη συνάδελφε! Έχει μέλλον ακόμη για να περάσει!

Ανώνυμος είπε...

Αριστούχος? Να γινόταν γιατρός, έρχονται όλοι στην αστυνομία να παίρνουν 1000 ευρώ, μόλις τους πει η αστυνομία να κάνουν αστυνομικοί δουλειά εκεί όλοι ξέρουν το δεν προβλέπεται για τον βαθμό μου αυτό! από τον ειδικό φρουρό ως τον Αξιωματικό και φυσικά όλοι εξαφανισμένοι στα γραφεία στα επιτελεία κτλ. Πάνω από τους μισούς έχουν πόσα χρόνια υπηρεσίας και δεν μπορούν να πληρώσουν μάχιμη πενταετία γιατί δεν έχουν συμπληρώσει μάχιμα χρόνια, αυτό τα λέει όλα, και φωνάζουν να αλλάξει αυτό τώρα. Όλοι τα καθήκοντά τους και όλοι αστυνομικοί δουλειά και αφήστε τους βαθμούς! Καταργήστε επιτέλους και αυτήν τη σχολή Αξιωματικών. Φτάνει με τα εικοσάχρονα που τα κάνετε και διοικητές, από το κακό στο χειρότερο πάμε.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά Συνάδελφε γιατί κοντεύουμε να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε.

Ανώνυμος είπε...

33 χρονια -τα 20 μαχιμα ΑΔ κ τα υπολοιπα σε πιο "χαλαρο ποστο" ενστολος και με μεγαλη εθθυνη οχι σε γραφειο...Σε ολη τη θητεια μου κυλιωμενο με 8 νυχτερινα το μηνα.Καποιοι στην υπηρεσια αυτη με 30 χρ.υπηρεσιας δεν "ξεκολησαν απο τα γραφεια και δεν ειχαν ουτε μηνα μαχιμοι..Στο τελος πριν την αυτεπαγγελτη αποστρατεια μου λογω οριου ηλικιας μου "κανονισαν" αυτοι που δεν δουλεψαν ποτε αποσπαση στην ΑΔ στα 55χρ...!λογω ενισχυσης ναχιμων υπηρεσιων..(διαταγη χρυσοχαειδη.]Ετσι κι αλλιως με μαχιμα-στρατο και ΙΚΑ ειχα 41.5 συνταξιμα οποτε απο Σεβασμο στον ευατο μου σηκωθηκα και εφυγα _(πληρης με οριο ηλικιας)-γιατι και να τους Εφτυνα Το Σαλιο μου θα πηγαινε Χαμενο.

ΥΓ.Μετην απολυση μου εγινα και Υ/Β Δοξη κ ΤΙΜΗ οποτε απεκατασταθην!

Unknown είπε...

Ε τώρα.. Δε πηγαίνουν Τεμεσ..;απλά είναι οοοοοολοι άξιοι κ άριστοι. Αν τι νομίζεις, πως φυσάει έτσι το σώμα;

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι σωστά ! Το ΤΕΜΕΣ , αυτό που το παρουσιάζουν ως μεταπτυχιακό τίτλο !!! Χαχαχα θέλουν κ μεταπτυχιακό , να λένε καλά που αναγνωρίζεται ως ΑΕΙ η ΣΑΕΑ κ να ξεχάσουν το μεταπτυχιακό... με σεμινάριο 2 μηνών !!!
Αμφιβάλω αν από ιδρύσεως του ΤΕΜΕΣ έχει αποτύχει να αποφοιτήσει έστω κ ένας ...

Unknown είπε...

Έτσι είναι φίλε μου. Το πρόβλημα είναι περισσότερο αν πρέπει να γελά κανείς ή να κλαίει.. και το ακόμα χειρότερο είναι πως δεν βρίσκεται ΈΝΑΣ .. Έστω ένας υπουργός να μας απαλλάξει από αυτή τη μίζερη ιλαροτραγωδια.

Unknown είπε...

Το χειρότερο συνάδελφε είναι πως δεν εκπλήσσει τίποτα από αυτά που περιγράφεις πλέον κ ας εχω προσωπικά μόνο 16 χρόνια στο σώμα. Ίσα ίσα μου ενισχύει τη πεποίθηση και τη βεβαιότητα για την ιδιοκτησίακη αντίληψη που επικρατεί για τη καρέκλα στο σώμα. Καλή σου ξεκούραση κ καλή τύχη σε ότι αποφασίσεις να κάνεις

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος θα δουλέψει έξω ρε?Σε ποια Σχολή μπήκατε?Τι συγκρίνετε στρατό με αστυνομία?Άντε που το μόνο που σάς ενδιαφέρει να πιάσετε ένα γραφείο και να φορεσετε αστερια.Σας έχουν βάλει σε ένα τρυπάνι αντί να ζητάτε τώρα λεφτά να ζείτε με την ελπίδα ότι θα φορέσετε χρυσά αστέρια κάποια στιγμή και τα λεφτά θα τρέχουν.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει φίλε μου , είσαι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του σχολιαστή που μετά από τόσο καιρό ΔΕΝ έχει καταλάβει ότι ο βαθμός φέρνει λεφτά ! ΧΩΡΙΣ βαθμό ΔΕΝ έχεις λεφτά ! Θα σου έλεγα να ανετρεχες σε προηγούμενες αναρτήσεις που αναλύουν την μισθολογικη αναντιστοιχία της ΕΛ.ΑΣ με τα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας ... αλλά άφησε το καλύτερα , μην σε βάζω σε κόπο !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ - Καλή Συνέχεια σε σένα κ όλους τους συναδέλφους να φτάσετε Υγιείς στη σύνταξη.