Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αξιωματικοί Αττικής: Είμαστε και εμείς εργάτες και προερχόμαστε από οικογένειες του μόχθου και του αγώνα για επιβίωση


Aνακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής      

Ως Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης και την εργατική Πρωτομαγιά. 

       Η καθημερινή προσπάθεια μας για διασφάλιση της εφαρμογής των Νόμων του κράτους, της τάξης και της ασφάλειας δεν μας καθιστά, όπως κάποιοι διαλαλούν λόγω της δικαιολογιτικής βάσης της ύπαρξης τους, απέναντι από τους εργάτες και τους αγώνες τους.

       Είμαστε και εμείς εργάτες και προερχόμαστε από οικογένειες του μόχθου και του αγώνα για επιβίωση.

       Είμαστε οι  συνεχιστές των αστυνομικών που,   με όποιο προσωπικό και υπηρεσιακό κόστος, πάλεψαν  για την καθιέρωση του συνδικαλισμού στην Αστυνομία και για όσα σήμερα φαίνονται στις νεότερες γενιές ως απλά και αυτονόητα.

     Η εφαρμογή των μνημονίων επηρέασε και τον Έλληνα Αστυνομικό, όπως άλλωστε και κάθε πολίτη της χώρας μας,  τόσο οικονομικά όσο και λειτουργικά. Οι χαμηλοί μισθοί του παρελθόντος συνεχίζουν να φαντάζουν έως και σήμερα ως ο ιδανικός στόχος.

      Οι συνέπειες από τις  μηδενικές εισαγωγές σπουδαστών   για δύο συνεχή έτη στις Αστυνομικές Σχολές αλλά και η  μετέπειτα συνέχιση της εισαγωγής μικρού αριθμού σπουδαστών είναι τεράστιες και επώδυνες για τον αστυνομικό που μοχθεί για να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του. 

       Καθημερινά οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα μας αυξάνονται. Μόνο με  το φιλότιμο των συναδέλφων μας λειτουργούν  πολλές Υπηρεσίες εις βάρος της προσωπικής και της  οικογενειακής τους ζωή.

 

       Ως  Ένωση συνεχίζουμε να διεκδικούμε :

     . Την αυτονόητη αναγνώριση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού της εργασίας μας.

   

    . Ένα αξιοπρεπές και βιώσιμο μισθολόγιο.

 

     . Ένα  δίκαιο και αξιοκρατικό  βαθμολόγιο που θα δίνει το δικαίωμα της ιεραρχικής εξέλιξης στο Σώμα  με όραμα και προοπτική  χωρίς παράλογα εμπόδια και εγκλωβισμούς στην υπάρχουσα  επετηρίδα.  

        .  Την  πληρωμή όλων των νυχτερινών ωρών εργασίας χωρίς κανένα ανώτατο όριο και περιορισμό και φυσικά με μία λελογισμένη αύξηση  του ποσού αποζημίωσης για κάθε νυχτερινή ώρα εργασίας.

 

     .  Την  καταβολή του επιδόματος θέσης ευθύνης  σε όσους Αξιωματικούς ασκούν διοίκηση ανεξαρτήτως του διοικητικού βαθμού που φέρουν. Είναι αδιανόητο το επίδομα αυτό να μη συμβαδίζει με το αντίστοιχο επίδομα που ισχύει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

 

 

     . Είναι αναγκαίο  να διεκδικήσουμε την αποζημίωση για την υπερεργασία πέραν του προβλεπόμενων ωρών εργασίας, καθώς και για την      εργασία σε ημέρες επίσημων αργιών.

 

      Ήρθε η ώρα όπου πρέπει να σταματήσει η αντίληψη και η πρακτική από την πολιτεία ότι  ο Έλληνας Αστυνομικός είναι η φτηνή λύση  και του εκχωρείται η ανάληψη πολλών πάρεργων και καθηκόντων.

      Ως Ένωση είμαστε δίπλα σε κάθε μέλος μας και καθημερινά  αναδεικνύουμε τα υπηρεσιακά προβλήματα και    προτείνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

       Αγωνιζόμαστε με σύνεση, με διάλογο και χωρίς διαχωριστικές και διχαστικές γραμμές να εκπροσωπούμε τα μέλη μας και να διεκδικούμε την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.

          Ο αγώνας συνεχίζεται και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τον κερδίσουμε.

 

                     Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος

Κανέλλος ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Ο Γ.Γραμματέας

Ευάγγελος ΜΑΝΤΖΙΩΡΟΣ

     

           

      









Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τεμπέληδες είσαστε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και 99% είστε και ακροδεξιά φασισταριά. Και όπως είπε και ένας φίλος, "το διαταγές εκτελούσα τελείωσε στην Νυρεμβέργη".
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γειά σου περήφανη εργατιά!!! Να γραφτείτε και στο ΠΑΜΕ να αγωνιστείτε για αστέρια και γαλόνια!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γειά σου περήφανη εργατιά! Με μυστρί και πηλοφόρι να χτίσουμε κόσμο με αστέρια και γαλόνια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εύηθες ανδρείκελο, που έβγαλες και ποσοστό 99%...
Η ηλιθιότητα και η αχρηστία ανθρώπων σαν κι εσένα είναι που επέτρεψε τα σκηνικά προ "Νυρεμβέργης".