Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γερακαράκος: Υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας γιατί δεν υπάρχει σωστός Ποινικός Κώδικας


Για το άγριο φονικό στα Γλυκά Νερά αλλά και γενικότερα για την αύξηση της εγκληματικότητας και τον ποινικό κώδικα που δεν διασφαλίζει την ασφάλεια του πολίτη, μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ Γρηγόρης Γερακαράκος στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 στην εκπομπή «Χωρίς Μάσκα» με τους Νϊκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή.

«Είναι ένα έγκλημα το οποίο χαρακτηρίζεται από τη βιαιότητα του και την αγριότητα του. Αργά το βράδυ μπήκαν στην οικία του ζευγαριού από ανασφάλιστο παράθυρο κλέφτες. Αρχικά σκότωσαν και κρέμασαν τον σκύλο και στη συνέχεια στραγγάλισαν την κοπέλα για να μην φωνάζει»

Επισήμανε ότι «οι συνάδελφοι μου εργάζονται πυρετωδώς για να βρουν τους δράστες  αι να τους οδηγήσουν στην δικαιοσύνη– περισσότερες λεπτομέρειες θα ξέρουμε όταν καταθέσει ο άνδρας της άτυχης κοπέλας και όταν ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έρευνα.»

«Το σπίτι είχε στοχοποιηθεί και ξέρανε από που θα μπουν – υπήρξαν κλάματα λυγμοί και φωνές και από αυτό δολοφόνησαν την άτυχη γυναίκα»

Μεγάλη άυξηση της εγκληματικότητας

Ο κ Γερακαράκος στην συνέχεια ξέσπασε, λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλη έξαρση στην εγκληματικότητα γιατί δεν υπάρχει ο σωστός ποινικός κώδικας ο οποίος δεν διασφαλίζει την ασφάλεια του πολίτη.

Επισήμανε ότι «μέσα σε ένα χρόνο μπορεί να συλλάβουμε 10 – 15 φορές τους ίδιους δράστες, οι οποίοι με μια μικρή ποινή αφήνονται ελεύθεροι. Γνωρίζουν πολύ καλά οι κακοποιοί ότι, ότι και να κάνουν θα είναι ξανά έξω και αυτό το βλέπει και ο κόσμος όχι μόνο η αστυνομία.»

"Είναι καθήκον της αστυνομίας να προστατεύσει τον κόσμο και σίγουρα η πολιτεία αυτή τη στιγμή ζει στην ανασφάλεια και στο φόβο» είπε.

Η έξαρση της εγκληματικότητας επισήμανε ο κ Γερακαράκος, οφείλεται στον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας αλλά και του ποινικού κώδικα. «Η πανδημία φεύγει και αφήνει και τα σημάδια της και θεωρώ ότι το μέλλον δεν είναι αισιόδοξο  γιατί έχουμε να κάνουμε με το βαρύ έγκλημα, ξεκαθάρισμα λογαριασμών και αυτό το ζήτημα θα ξεκαθαρίσει όταν θα υπάρξει στενή σχέση και συνεργασίας δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας»  

«Όταν μιλάμε για βαρύ έγκλημα, μιλάμε για ανθρώπους της μαφίας» επισήμανε.

Πρέπει  ανοίξουν νέες φυλακές – Πρέπει ν αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας  

Μάλιστα ο κ Γερακαράκος, μίλησε για το μεγάλο ζήτημα του ανοίγματος νέων φυλακών «Πρέπει να ανοίξουν φυλακές, από την στιγμή που έχω αύξηση της εγκληματικότητας πρέπει να ανοίξουν και άλλες φυλακές, πώς θα προστατεύσουμε τους πολίτες;" 

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι νοοτροπία και τι λογική είναι αυτή να μην ανοίγουμε φυλακές για να μειώσουμε την εγκληματικότητα. Όταν ο δράστης γνωρίζει ότι θα βγει έξω μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα θα κάνει χειρότερα» επισήμανε.  

Μεταξύ άλλων είπε: «άλλο ο σωφρονισμός και άλλο η ποινή, η οποία ποινή μεταβάλλεται από ισόβια σε 8 – 10 έτη».

Αστυνομία της γειτονιάς

 «Υπάρχουν οι αστυνομικές δυνάμεις της γειτονιάς αλλά δεν επαρκούν  - σε πολύ λίγες περιοχές υπάρχουν αστυνομικά τμήματα – η γρήγορη αστυνόμευση δεν μπορεί να αποτρέψει ληστείες και εγκλήματα»

«Το σημαντικότερα για μας είναι να συνεργάζονται όλες οι αστυνομικές δυνάμεις μεταξύ τους»

https://newpost.gr


 









Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η εγκληματικότητα αυξήθηκε γιατί η Αστυνομία ασχολείται αποκλειστικά με αδικήματα περί covid, εδώ και ενάμιση χρόνο.
Εάν δεν το εχουν καταλάβει οι Συνδικαλιστές, να φροντίσουν να μάθουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπάρχει έξαρση της εγηματικουητσς γιατί οι αστυνομικοί ασχολούνται με το να βεβαιωνουν μόνο παραβάσεις για μάσκες και όχι με την εγκληματικτητα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γερακαρακο παραιτήσου κούρασε η ασχετοσύνη σου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι θύμαμαι κ πριν την πανδημία. Να δω τι άλλο θα φταίει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Νόμοι υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται. Αστυνόμευση και τμήματα υπό κατάρευση.Γερακαρακο δεν βλέπεις τα βασικά θα μάθεις στα γεράματα και τους Νόμους. Απάντησε στα του οίκου σου και άσε στη δικαιοσύνη τα υπόλοιπα. Εκείνο το βαθμολογιο αλήθεια που βρίσκεται και γιατί που είχες τάχα βάλει στοίχημα ??? Αντί να σου ζητάει παράταση των αδειών η διοίκηση κανεις τα θελήματα τους για ψιχουλα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εντάξει όταν το λέει ο συγκεκριμένος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενώ υπάρχει σωστή αστυνόμευση.... αστυνόμευση υπάρχει για συγκεκριμένα άτομα, και γι'αυτό την ευθύνη την έχετε εσείς οι συνδικαλιστές και τα αρχηγεία...αλλά αν βγουν στη φόρα ποιοι φυλάσσονται κάθε μέρα θα γίνει πάλι ότι έγινε με τον Μένιο που δεν φυλασσόταν σωστά??
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
και τα παραπάνω συμβαίνουν, αλλά ο Γερακαράκος μίλησε σωστά. Η φουλ αμυντική στάση της αστυνομίας σε συνδιασμό με τον χαλαρότατο ποινικό κώδικα και την πολυνομία μας έφεραν τα αποτελέσματα αυτά. Έχουμε να δούμε πολύ χειρότερα προσεχώς στην Κολομβία της Ευρώπης.Υπομονή
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αστυνομία υπάρχει και κάνει καλά τη δουλειά της....χωνεψτε το καλά ολοι οι μπαχαλάκηδες και λοιποί........Το πρόβλημα είναι η Νομοθεσία, γιατί όσες φορές και να πιάσουν τους παραβάτες.....που είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι σε πολλές περιπτώσεις.....Την επομενη της συλληψής τους είναι πάλι έξω και ξανακάνουν τα ίδια και χειρότερα......Χρειάζεται αυστηροποίηση των ποινών και εγκλεισμός έστω και για ποινή των 10 ημερών φυλάκισης. Για ποιο λόγο η ποινή φυλάκισης να επιβάλλεται με τριετή αναστολή ή εξαγορα αυτής δεν το καταλαβαίνω.....΄΄Εφαγες΄΄ 10-20-20 μερες ποινή φυλάκισης, να τις εκτίσεις κανονικά μεσα στην φυλακή......Να δεις μετά συνετίζεσαι ή όχι.