Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Κάτοικοι ζήτησαν επέμβαση της Αστυνομίας – Κάτοικοι ζητούν να φύγει η Αστυνομία


Η καθημερινή αστυνομική παρουσία στις οδούς πέριξ της ρωμαϊκής αγοράς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λειτουργεί ως εμπόδιο για τα ολονύχτια πάρτι που στήνονταν από νεαρούς στις οδούς Μακεδονικής Αμύνης και Αγνώστου Στρατιώτου.

Η εγκατάσταση αστυνομικής δύναμης στην περιοχή αποφασίστηκε μετά την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων για τα όσα διαδραματίζονταν πέριξ του αρχαιολογικού χώρου τις νυχτερινές ώρες. Η φασαρία από τους συγκεντρωμένους νεαρούς και τα σκουπίδια που άφηναν πίσω τους ήταν τα βασικότερα προβλήματα που ανάγκασαν τους κατοίκους να ζητήσουν τη συνδρομή κάθε αρμόδιας αρχής.

Μπορεί οι κάτοικοι να εξέφρασαν την ανακούφισή τους για τον τερματισμό των ολονύχτιων πάρτι, ωστόσο, η αστυνομική παρουσία προκάλεσε αντίδραση.

Μια ομάδα του facebook με την ονομασία «Συνέλευση Κατοίκων Άνω Κέντρου» καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα αστυνομικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την διατήρηση της τάξης στην ρωμαϊκή αγορά. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο στις 17:00, στη συμβολή των οδών Γκαρπολά και Μακεδονίκης Αμύνης.

Στο κάλεσμά της η συγκεκριμένη ομάδα του facebook αναφέρει:

«Καθημερινά είναι πλέον τα περιστατικά διωγμών ανθρώπων της γειτονιάς από την περιοχή γύρω από την Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά στην οποία έχουν στρατοπεδεύσει μόνιμα αστυνομικές δυνάμεις, που δε διστάζουν να γράψουν πρόστιμα σε κατοίκους ακριβώς έξω από τα σπίτια τους, να σηκώσουν παππούδες από τα παγκάκια, να διατάζουν ακόμη και γονείς με μικρά παιδιά να φεύγουν είτε στο σπίτι είτε σε κάποιο μαγαζί, καθώς “μόνο αυτά επιτρέπονται».

Σύμφωνα με την Αστυνομία πίσω από την ομάδα “Συνέλευση Κατοίκων Άνω Κέντρου” βρίσκονται άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε άντε πάτε να πλυθειτε λίγο έχετε μαγαρισει όλους τους κοινόχρηστους χώρους με τα κατουρα και τα σκουπίδια σας . Δεν είναι δικοί σας είναι για ΟΛΟΥΣ...δεν μπορεί να πάει μια οικογένεια με τα παιδιά της να κάτσει.Χθες δειρανε και ληστεψανε έναν 60 χρόνο στην Αθήνα επειδή τους έκανε παρατήρηση μην κάνουν φασαρία...Αυτή η νεολερα θα τα βρει μπροστά της όλα. Τεμπέληδες και παντογνώστες.