ΝΕΣΠΑΑ: Πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη ενίσχυσης των Υπηρεσιών και η υποστήριξη των Διοικήσεων αυτών


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής ΝΕΣΠΑΑ: Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας  , εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΝΕΣΠΑΑ καθώς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με Διοικητές Υπηρεσιών  , έγιναν αποδέκτες πολλών παραπόνων σχετικά με την συνεχή ίδρυση νέων Ομάδων και Υπηρεσιών , οι οποίες , διαφημίζονται  από την πολιτική  Ηγεσία ως  νέα μέσα καταπολέμησης διαφόρων μορφών εγκληματικότητας , όμως προκαλούν αφαίμαξη στις ήδη ελλειμματικές από άποψη προσωπικού Υπηρεσίες , δένοντας ουσιαστικά τα χέρια των Διοικητών των Υπηρεσιών οι οποίοι πρέπει να γίνουν δυνατοί λύτες γρίφων για να εκδώσουν Υπηρεσία και ταυτόχρονα έρχονται στην δυσάρεστη θέση να προτείνουν αστυνομικούς από την Υπηρεσία τους για την στελέχωση των νέων Υπηρεσιών.

Οι προσλήψεις στην Σχολή Αστυφυλάκων και Αξιωματικών όπως διαπιστώθηκε συνεχίζουν να είναι ελάχιστες και οι προηγούμενες προσλήψεις Ειδικών Φρουρών και Συνοριακών Φυλάκων έγιναν για την κάλυψη συγκεκριμένων , νέων λειτουργικών αναγκών όπως φάνηκε με την έκδοση του τελευταίου Π.Δ όπου δημιουργήθηκαν ολόκληρες Υποδιευθύνσεις σε  νησιά για την κάλυψη αναγκών των κέντρων μεταναστών.

Τα κενά παραμένουν και οι αποσπάσεις προς όλη την Ελλάδα συνεχίζονται (ειδικότερα τους θερινούς μήνες ) με αποτέλεσμα να φαίνεται μεν ότι μια Υπηρεσία κατέχει οργανικά ικανό αριθμό αστυνομικών , πλην όμως στην πραγματικότητα είναι ελάχιστοι.

Η Θεσσαλονίκη άλλωστε έχει την ιδιαιτερότητα , να έχει σε λειτουργία και Υποδιευθύνσεις αυτοτελών Υπηρεσιών με αποτέλεσμα την διεύρυνση των αντικειμένων που ασχολείται καλύπτοντας όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Προτείνουμε :

-  την άμεση ενίσχυση της ΓΑΔΘ στις έκτακτες μεταθέσεις.

-  τον σχεδιασμό μεγαλύτερου αριθμού προσλήψεων τα επόμενα έτη στην Σχολή Αστυφυλάκων και Αξιωματικών.

-  τον επανασχεδιασμό , για την χρησιμότητα και τον τρόπο λειτουργίας των διαφόρων ομάδων που δημιουργούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα  παράλληλα με την Αττική.

-  την εισαγωγή ανώτερου αριθμού αποσπάσεων βάση οργανικών θέσεων από μια Υπηρεσία κατά τον ίδιο τρόπο που προβλέπεται από το Π.Δ. για τις άδειες του προσωπικού.

 
2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

αφού θέλετε ενίσχυση, γιατί δεν λέτε να γυρίσουν όλοι οι αποσπασμένοι πρώτα πίσω. Εγώ ξέρω πάρα πολλούς που είναι Αθήνα ως πάνθηρες με 2500 το μήνα έξτρα ή στον Έβρο και στα νησιά που και εκεί πάνε για τα λεφτά...

Ανώνυμος είπε...

Οι νέες ομάδες αποδυναμώνουν τα τοπικά τμήματα και τους ελέγχους και αφαιρούν δύναμη από τους Διοικητές. Αντίστοιχα δίνουν δύναμη στους Διευθυντάδες. Ο ρόλος όμως των δεύτερων είναι να συντονίζουν, να καθοδηγούν και να ελέγχουν. Δεν μπορούν να ανεχθούν όμως ότι το Χ υφιστάμενο τμήμα τους θα ελέγξει τον Χ πολίτη ή Χ μαγαζί σε όποιο χρόνο θέλουν, μπορούν να βεβαιώσουν ότι παράβαση διαπιστώσουν και οι προϊστάμενοι να μην μπορούν να το ρυθμίσουν.
Η Δημιουργία των ΟΠΚΕ ως μίνι ΕΚΑΜ και της ΖΗΤΑ ως ταχυκίνητες μονάδες ήταν υπέρ αρκετές. Όλες οι άλλες μονάδες μπορούν να απορροφηθούν από τις παραπάνω ή καθήκοντά τους να εκτελούν τα ΑΤ. και ΤΑ.
ΔΕΛΤΑ, ΟΔΟΣ, ΔΙΑΣ, Ρατσιστική, Αθλητική Βία, ενδοοικογενειακών, ΟΕΠΤΑ, παρεμπορίου, ίσως ακόμα και αυτοκίνητα της Άμεσης Δράσης κλπ και αύριο να διαλυθούν και το προσωπικό να πάει σε ΑΤ, ΤΑ, ΤΤ, ΥΜΕΤ δεν θα δείτε καμία διαφορά προς το χειρότερο στην αστυνόμευση. ίσως μάλιστα δείτε βελτίωση.