Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παναγιώτης Φίκιας: Αστυνομία των λίγων... για πόσο ακόμα


Κείμενο τού Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Λέσβου, Παναγιώτη Φίκια: Πρωτεύον μέλημα όλων όσων είμαστε στο συνδικαλισμό θα πρέπει να είναι το συμφέρον και η ίση μεταχείριση των συναδέλφων όπου και να υπηρετούν. Η ανάδειξη φαινομένων μεροληπτικής συμπεριφοράς από τις διοικήσεις θα πρέπει να γίνεται με κάθε τρόπο. Προσωπικά, υπηρετώντας σε μία διεύθυνση που αν μη τι άλλο κλονίζεται από το 2015 από το μεταναστευτικό, θα περίμενε κανείς καλύτερες συμπεριφορές από αξιωματικούς-διοικητές. Θα ξεκινήσω από το Α.Τ. Μυτιλήνης στα κρατητήρια του οποίου την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές φιλοξενούνται 43 κρατούμενοι εκ των οποίων οι 12 διοικητικοί. Χαρακτηριστικά αναφέρω οτι υπάρχει  κρατούμενος που βρίσκεται εντός των κρατητηρίων 1,5 μήνα. Για τη διοίκηση του Α.Τ. που πρεσβεύει το δόγμα ίσης μεταχείρισης των συναδέλφων θα περίμενε κανείς διαφορετικά πράγματα από αυτά που συμβαίνουν. Τρανό παράδειγμα, δύο συνάδελφοι οι οποίοι συνδέονται με βαθμό συγγένειας να εκτελούν συγκεκριμένη-μόνιμη υπηρεσία με σταθερό και αμετάκλητο κυλιόμενο ωράριο, ενώ όλο το υπόλοιπο προσωπικό εκτελεί διάφορες υπηρεσίες με ακανόνιστα τις περισσότερες φορές ωράρια. Ακόμα δε κατά την τέλεση μεταγωγών κρατουμένων από το νησί επιλέγονται εδώ και χρόνια δύο-τρείς συγκεκριμένοι συνάδελφοι, θέμα το οποίο έχω αναδείξει πολλές φορές. Δεν θα ήταν πρέπον η ίδια αντιμετώπιση και για τους υπόλοιπους; Μαθαίνω ακόμη οτι τα ίδια ακριβώς όσον αφορά τις υπηρεσίες γίνονται και στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης. Υπάρχουν δε φαινόμενα που σε περιφερειακά τμήματα οφείλονται ημερήσιες αναπαύσεις που εύλογο είναι το ερώτημα πότε θα δοθούν. 
Και πως να μην υπάρχουν τέτοια θέματα όταν ολόκληρο το νησί ήταν και είναι φορτωμένο με πλεονάζουσες υπηρεσίες σταθερών σημείων ή εποχούμενων και πεζών περιπολιών στα πλαίσια ελέγχων για την αντιμετώπιση του COVID-19. Ενδεικτικό παράδειγμα, η διάθεση συναδέλφων σε πεζές περιπολίες σε Μυτιλήνη και Καλλονή ημέρες και ώρες που τα καταστήματα είναι κλειστά. Και επειδή αναφέρομαι στη Δ.Α. Λέσβου θα αναφέρω και για τη συμπεριφορά του διευθυντή αυτής η οποία πολλές φορές δεν είναι η πρέπουσα είτε μέσω ασυρμάτου, είτε  σε δημόσιους χώρους και το χειρότερο μπροστά σε πολίτες. Αλλά πολύ λίγη σημασία έχουν όλα αυτά αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μετακίνηση συνδικαλιστών οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν αυτό που πρέπει και να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα. 
Ώς μέλος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Λέσβου έχουμε προχωρήσει προ μηνών σε μηνυτήρια αναφορά τόσο κατά του γενικού περιφερειακού διευθυντή νήσων Αιγαίου, όσο και κατά του αστυνομικού διευθυντή της Δ.Α. Λέσβου, σε ο,τι αφορά τις συνθήκες εργασίας και την κατασπατάληση του αστυνομικού προσωπικού. Είμαι όμως απαισιόδοξος για το τι αποτελέσματα θα έχει. Ίδωμεν...

Φίκιας Παναγιώτης, οργανωτικός γραμματέας Ε.Α.Σ.Υ.Ν. Λέσβου μέλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάντε αίτηση μεταθέσεως Αθήνα όπου δουλεύουν όλα καλά.Τι τους ανεχεστε?Πέρα πι την πλάκα υπάρχουν άνθρωποι που υπηρετούν στο νησί Μυτιληνιοι πανω απο τριάντα χρόνια σε υπηρεσίες που αστυνομευουν τη γενέτειρά τους και απασχολούνται και σε άλλους τομείς.Μηπως για λόγους ίσης αντιμετώπισης θα έπρεπε κάποια στιγμή και αυτοί να μετακινηθούν?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κι όμως αγαπητέ είναι αρκετοί οι συνάδελφοι που γύρισαν πίσω στην Αθήνα διότι η κατάσταση στο νησί είναι αβάσταχτη. Φώς στην όλη ιστορία με τις υπηρεσιακές συνθήκες που επικρατούν και τα αποτελέσματα αυτών μπορεί ίσως να ρίξει και η ψυχολόγος της συγκεκριμένης Δ.Α.
Ο χρήστης Ανωνυμος είπε…
Μάλλον θα πρέπει να μετακινηθούν οι αξιωματικοί του νησιού στην Αθήνα και ς ορισμένοι με το που βγήκαν από την σχολή έπιασαν θέση στο νησί και νομίζουν ότι η αστυνομία είναι το μαγαζάκι τούς.