Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΠΟΑΣΥ: Εμείς οι Έλληνες και Ελληνίδες Αστυνομικοί οφείλουμε να αναστοχαστούμε ξανά το ρόλο μας στον ευαίσθητο τομέα της εσωτερικής ασφάλειας


Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ για την Πρωτομαγιά: Το συνδικαλιστικό μας κίνημα χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων για την προστασία και διατήρηση όλων των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν μέσα από αγώνες και θυσίες τις προηγούμενες δεκαετίες και κινδυνεύουν να χαθούν στο βωμό του κέρδους, της απληστίας του χρήματος και της απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής.

Εμείς οι Έλληνες και Ελληνίδες Αστυνομικοί, το ίδιο όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός, καθώς βιώνουμε τις επιπτώσεις των αλλεπάλληλων κρίσεων –θεσμικών, οικονομικών και υγειονομικών- οφείλουμε να αναστοχαστούμε ξανά το ρόλο μας στον ευαίσθητο τομέα της εσωτερικής ασφάλειας. Ως δημόσιοι λειτουργοί, βρεθήκαμε αμέσως στην πρώτη γραμμή του μετώπου και πληρώνουμε βαρύ το τίμημα του καθήκοντος.

Η Κυβέρνηση οφείλει, πέρα από τα χειροκροτήματα και τα ωραία λόγια, να σκύψει στα πραγματικά προβλήματα του αστυνομικού προσωπικού και να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, χωρίς να χρησιμοποιεί πλέον ως άλλοθι τις δυσκολίες της πανδημίας.

Το διεκδικητικό μας πλαίσιο είναι γνωστό σε κάθε αρμόδιο κυβερνητικό αξιωματούχο, ιδίως δε οι ανεκπλήρωτες διαβεβαιώσεις για την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, για το βαθμολόγιο, για την ουσιαστική αναβάθμιση των αστυνομικών σχολών, για την αναπλήρωση των χαμένων οργανικών θέσεων με προσλήψεις μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, για τη διασφάλιση πραγματικών όρων υγιεινής και ασφάλειας κ.λπ.

Τους καλούμε, λοιπόν, με αφορμή και την Εργατική Πρωτομαγιά, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος και να μη διαψεύσουν τις ελπίδες όλων μας για ένα καλύτερο αύριο. Η έξοδος από την υγειονομική κρίση ας σημάνει μια νέα περίοδο αποτελεσματικών αγώνων επ’ ωφελεία της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανθρώπινου δυναμικού της.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 
Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε γνωρίζω από τη ράβδο που πονά παρά πολύ/ Σε γνωρίζω απ' τη φυσούνα που μου πήρε την πνοή./
Με τα κόκκαλα σπασμένα και κεφάλια ανοιχτά/με τα τα ΜΑΤ και με τη ΔΡΑΣΗ χαίρε ΠΟΑΣΥ εργατιά!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας στην ΥΜΕΤ (και μιλάω για όπου ήμουν παρων)ποτε μα ποτέ δεν δόθηκε εντολή επέμβασης χωρίς να υπάρξει επίθεση των διαδηλωτών.Ασχετα αν το βράδυ στην τηλεόραση έβλεπα τα πράγματα εντελώς διαφορετικά από την πραγματικότητα.Ακομη δεν έχουμε καταλάβει σχεδον πενηντα χρονια απο την μεταπολιτευση ότι η πραγματική δύναμη του Πολίτη είναι η ώρα της καλπης και όχι η αντιπαράθεση με την αστυνομία.Οταν προσπαθείς για παράδειγμα να σπάσεις τον κλοιό μπροστά στη Βουλή τι περιμένεις να γίνει μετα?Γι αυτό την επόμενη φορά με την ψήφο σου διώξε τους επαγγελματίες βουλευτές διάβασέ καλά το ψηφοδέλτιο του κόμματος που ψηφίζεις εξέλεξε ανθρώπους της τάξης σου και Ίσως βάλεις ένα λιθαράκι να ξεκινήσει κάτι καλό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν οι εκλογές άλλαζαν τα πράγματα θα ήταν απαγορευμένες. Τη μέρα που θα πετάξεις την ασπίδα κάτω και θα πεις δεν χτυπάω τον πατέρα, τον αδερφό, το γιό μου, τότε θα αποκτήσεις το δικαίωμα να λέγεσαι εργαζόμενος.ΑΜΗΝ