Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βασίλης Κλεανής: Το blanco και το γράψε σβήσε στα φύλλα υπηρεσίας, τις τελευταίες μέρες πάει και έρχεται


Κείμενο του Βασίλη Κλεανή, συνδικαλιστή αστυνομικού: Αυτά που συμβαίνουν, εδώ και κάποιες εβδομάδες στα Α.Τ., θυμίζουν την προ COVID εποχή. Τα ρεπό, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα εκτοξευθούν στα επίπεδα προ lockdown. Το blanco και το γράψε σβήσε στα φύλλα υπηρεσίας, τις τελευταίες μέρες πάει και έρχεται.

Οι νυχτερινοί ενημερώνονται στις 21.00', ότι τελικά δεν θα εργαστούν νύχτα, αλλά θα τους χρεωθεί ρεπό και την επόμενη πρωΐ.

Το νύχτα-νύχτα, επιστρέφει δειλά δειλά.

Τα ρεπό κόβονται, λες και δουλεύουμε στο χωράφι τους.

Και ποιος ξέρει τι θα έρθει όταν ξεκινήσουν οι άδειες ...

Οι λόγοι βέβαια γνωστοί...

Τα περισσότερα Α.Τ., είναι άδεια με την ευθύνη να βαραίνει τον Γενικό και τον Διευθυντή Αστυνομίας, οι οποίοι με δικές τους υπογραφές, αποσπούν άτομα από τα άδεια Α.Τ. σε ήδη γεμάτες υπηρεσίες.

Και ειδικά εν μέσω πανδημίας, που μας ενίσχυαν οι συνάδελφοι από ειδικές υπηρεσίες και τα διαβατήρια, έγιναν πράγματα και θαύματα.

Επειδή όσοι μείναμε στην διεύθυνση, δεν είμαστε είλωτες και ως Αντιπρόεδρος της Ένωσης, που υπηρετώ 21 χρόνια σε Α.Τ., οφείλω να προστατεύσω, μαζί με το υπόλοιπο προεδρείο της ΕΑΥΘ το προσωπικό, θα θέσω το συγκεκριμένο ζήτημα στο αυριανό Δ.Σ., με συγκεκριμένο αίτημα.

Να σταλεί έγγραφο προς τον Γενικό και τον Διευθυντή Αστυνομίας, για να κοπούν όλες οι αποσπάσεις από τα Α.Τ. προς άλλες υπηρεσίες.

Αν μέσα σε μια βδομάδα δεν γίνει, να κατατεθεί ονομαστικά μήνυση στους υπαίτιους, τόσο για τις εργασιακές παραβιάσεις, όσο και για την μη τήρηση του οργανογράμματος, που έχει τεράστιο αντίκτυπο και στην αστυνόμευση της πόλης.

Οφείλουμε πλέον να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη.

ΚΛΕΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Α' Αντιπρόεδρος στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ

Μέλος ΑΣΠΑ

 









Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Συνάδελφοι, επειδή αναφέρεται συχνά " δεν δουλεύουμε στο χωράφι τους" σαν ένδειξη εργασιακής καταδυναστευσης , τούτο δεν είν'ακριβές καθώς( εδώ κ δεκαετίες) ισχύουν κανόνες. Συγκεκριμένα: άπαντες οι εργάτες έχουν ένσημο( ποιος ρισκάρει εργατικό ατύχημα), επίσης το ωράριο τηρείται απαρέγκλιτα..7:30 στο χωράφι 15+ μαζεύουμε πανιά και καπνός! Στις 10:00 το πρώτο διάλειμμα και στις 12+ το δεύτερο ( χωρίς συζήτηση κτλ και δικαίως). Εσείς συνάδελφοι πόσες φορές κανατε διάλειμα από την υπηρεσία σας κ μάλιστα με κανόνα-νόμο; Προσωπικά εγώ ΠΟΤΈ ! το ίδιο ισχύει κ για συγγενή μου που δούλευε σε εργοστάσιο τυριών. Θέλω να είμαι επαγγελματίας,αγαπώ αυτό που κάνω κ δουλεύω μέχρι πλήρους εξαντλήσεως ( true story: μετά από "βαριές βάρδιες" και 14ωρα ή 16ωρα..στα παντελόνια που φοράω τα λέω.. Έχω κοιμηθεί στο τιμόνι κ σώθηκα τελευταία στιγμη.. κ με το ζόρι γυρίζω το τιμόνι προς στάθμευση) . ΤΈΛΟΣ το ακραίο φιλότιμο.. Όπου υπάρχει τέτοιο φιλότιμο δεν υπάρχει επαγγελματισμος, το οφείλουμε στους εαυτούς μας στις οικογένειες μας , στο κράτος κ σ αυτή τη λαμπρή λαϊκή υπηρεσία χωρίς την οποία και εκ των πραγμάτων ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΡΆΤΟΣ. Έλεος με αυτό το θέατρο του παραλόγου..η υπηρεσία που είν'επιφορτισμένη με τη τήρηση κ επιβολή του Νομου.. Δεν εφαρμόζεται στην ίδια η κείμενη νομοθεσία!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Blanco ε;; Μήπως θυμάσαι τι γινόταν σε γνωστό Α.Τ της αν. Θεσσαλονίκης πριν 9-10 χρόνια; πηγαίναμε για πρωινή υπηρεσία και σου έλεγαν είσαι απόγευμα τελικά. Κοιτούσες τις υπηρεσίες και είχε πεσει Blanco γιατί δεν άρεσε σε κάποιους..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
κουπί σκλάβοι. Η γαλέρα έχει ανάγκες...
Ο χρήστης Unknown είπε…
Να το δούμε και τι στο κόσμο.
Μέχρι στιγμής, μόνο λόγια.
Και, φυσικά, όχι μόνο στη Θεσ/νίκη αλλά σ όλη την Επικράτεια, γιατί εχουμε(το λιγότερο) γυρίσει σε νοοτροπίες εκφοβισμου του κατώτερου προσωπικού άλλων εποχών.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραία οι συνδικαλιστές από Αθήνα δεν είδα να γράψουν κάτι ανάλογο. Όλα καλά δηλαδή. Στα Ατ των Αθηνών; έτσι παιδάκια;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
300 άτομα έκτακτες η Θεσσαλονίκη, αλλιώς όλοι θα πιάσουν κουπί αργά ή γρήγορα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πριν 10 χρόνια εγώ θυμάμαι το goal του Blanco μέσα στην Τούμπα!! Το γνωστό ΑΤ που λες τα είχε βάψει μαύρα τότε!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραία το αστείο σου.. Γελάσαμε..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΟ 3000 ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΥΠΟΜΟΝΗ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί ρε παιδιά δεν κάθεται αυτοδίκαιη χρήση Η.Α Φοβασται τις αποσπάσεις μετά η τις μεταθέσεις? Ε καλά να πάθετε. Να μάθετε να είστε άνδρες με παντελόνια και όχι να μην μιλάτε για τα δικαιώματα σας.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Και γιατί δεν καταγγελεις τον αρχηγό ως επικεφαλη προϊστάμενο συνάδελφε? Τι προβλέπει η νομοθεσία? 7ημερο πρόγραμμα . Στο εισαγγελέα, τα νόμιμα. Ας πάνε οι υπαίτιο να καλύψουν τις "υπηρεσιακες ανάγκες". Τόσο απλό