Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία του ομίλου Avax για τους δύο νεκρούς εργάτες


Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα του "Ρουβίκωνα": Ο όμιλος Avax αποτελεί εδώ και χρόνια παίκτη στο κυνήγι της πολυπόθητης, από τις κυβερνήσεις και το στρατιω-βιομηχανικό τους σύμπλεγμα, «ανάπτυξης». Εργολαβίες για τη ΔΕΗ, ανάληψη της κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό, αγωγοί φυσικού αερίου σε Βαλκάνια, Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή, είναι μερικές από τις βασικές δραστηριότητες του συγκεκριμένου ομίλου.

Πίσω όμως από τις συμφωνίες εκατομμυρίων, τις κλειστές αίθουσες και τα εταιρικά γκαλά, πρόκειται για άλλη μία κατάσταση όπου αφεντικά, golden boys και παρατρεχάμενοι, κερδοσκοπούν στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνικής βάσης.

Στις 16 Απριλίου, δύο τεχνίτες στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ στην Κοζάνη, έχασαν τη ζωή τους όταν ξαφνικά έπεσαν στο έδαφος, ενώ ήταν ανεβασμένοι σε καλάθι και πραγματοποιούσαν εργασίες καθαρισμού-βαφής σε μεγάλο ύψος. Ανάδοχος του συγκεκριμένου έργου είναι ο Avax.

Ο θάνατος των δύο αυτών εργαζομένων, 45 και 47 ετών, δεν αποτυπώνει απλώς την αύξηση στη θλιβερή στατιστική των νεκρών από εργατικά «ατυχήματα». Πολύ παραπάνω, αποτυπώνει και αποδεικνύει άλλη μία φορά πως μπροστά στο κέρδος των αφεντικών, καμία απώλεια των ανθρώπων της τάξης μας δε μετράει. Ακόμα και όταν πρόκειται για εργασίες οι οποίες από τη φύση τους ενέχουν ιδιαίτερους κινδύνους, η λήψη όλων των αναγκαίων προστατευτικών μέτρων δεν αποτελεί προτεραιότητα. Προέχει η μεγιστοποίηση του κέρδους και το φούσκωμα των τραπεζικών λογαριασμών.

Ως ελάχιστη απάντηση επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία του ομίλου Avax, για να καταστήσουμε σαφές ότι δε θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς για χάρη των αφεντικών.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Ρουβίκωνας









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια