Aναδημοσίευση: Η Αστυνομία στην εντατική! Θα ασχοληθεί κάποιος μαζί της ;


Εντυπωσιάζουν όσα καταγγέλλει σε σημερινή συνέντευξή του στο Newsbreak.gr o ανθυπαστυνόμος Χρήστος Μπαλάσκας, εκφωνητής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Αθηνών.

«…Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, όμως αυτοί είναι οι νόμοι μας. Με αποτέλεσμα, οι εγκληματίες να μη φοβούνται, να μένουν λίγο καιρό στη φυλακή, και εκεί όχι μόνο να μη σωφρονίζονται και να μη μετανοούν, αλλά να εκπαιδεύονται και να εκπαιδεύουν άλλους, νεότερους, δίνοντας παράλληλα εντολές στους εγκληματίες εκτός φυλακής για τη διάπραξη διαφόρων εγκλημάτων, όπως απαγωγές, ληστείες, κ.ά.

Επιπλέον, τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης, που είναι ο κορμός της αστυνόμευσης και της αποτροπής, έχουν αποδυναμωθείΔεν επαρκεί η αστυνόμευση, και στο Αρχηγείο είναι πολύ φειδωλοί στη διάθεση αστυνομικών στα περιπολικά, ενώ πολλοί αστυνομικοί ζητούν να έρθουν στην Άμεση Δράση. Χαρακτηριστικά, η Ομάδα Ζ έχει κατακρεουργηθεί – κάποτε ήταν 20 ζευγάρια στον δρόμο, σήμερα είναι δύο ή τρία ζευγάρια, και αυτά ακίνητα, σε στόχους, ενώ, από τα 70 περιπολικά που βρίσκονταν στους δρόμους πριν από μερικά χρόνια, σήμερα για όλη την Αττική είναι λιγότερα από 30….».

 

Την προηγούμενη εβδομάδα το Α.Τ Αγ Δημητρίου με επίσημο έγγραφό του στο αρχηγείο δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει το έργο του, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, απογοητευμένοι αφού δεν τους άκουγε κανείς,  έστειλαν εξώδικο στο διευθυντής της ΔΑ Θεσσαλονίκης, ζητώντας του να κάνει κάτι με τους ανύπαρκτους, λόγω αποσπάσεων, αστυνομικούς.

Και μέσα σε όλο αυτό το χαμό που η αστυνομία δεν έχει προσωπικό, με την εγκληματικότητα στα ουράνια ο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ Μιχάλης Χρυσοχοιδης προχώρησε σε εξαγγελία νέας Α.Δ στη Δυτική Αττική! Λες και φταίει το κτήριο… Συνεχείς εξαγγελίες από τον υπουργό νέων δράσεων και ομάδων της ΕΛ.ΑΣ δίχως προσωπικό. Βέβαια η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα διαθέτει από τις πολυπληθέστερες αστυνομίες στον κόσμο. Το πρόβλημα λοιπόν που δεν βλέπει κανείς σε αυτό το υπουργείο, είναι η ορθολογιστική διαχείριση του προσωπικού,  που αριθμεί τους 55.000 αστυνομικούς υπαλλήλους.

 

Ο ΥΦ.ΠΡΟ.ΠΟ Λευτέρης Οικονόμου από το βήμα της βουλής αυτή την εβδομάδα ανέφερε: “Να μην καλλιεργούμε κλίμα εγκληματοφοβίας, η χώρα μας είναι από τις ασφαλέστερες στον κόσμο”. Είναι προφανές πως ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα ή δεν φροντίζει αν ενημερώνεται.

Η επιστροφή του Λευτέρη Οικονόμου στην Κατεχάκη - katechaki.gr

 

Ο Γ.Γ του ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ και αυτός,  είναι απών γενικότερα. Δεν ακούγεται! Λες και δεν υπάρχει….

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας συναντήθηκε με το νέο Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας | PoliceNET of Greece

 

Με μια αστυνομία λοιπόν δίχως προσωπικό και περιπολικά, με ΗΓΕΣΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ που αρέσκεται στην ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ και στην επικοινωνιακή διαχείριση της εγκληματικότητας, πρόσφατη η αναφορά του Μένιου Φουρθιώτη…Για την περίπτωση, κατά την οποία δεν θυμάστε, στο φύλλο της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά» φιλοξενήσαμε ύστερα από παρότρυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΝΘΕΤΟ τετρασέλιδο …με αποκλειστικά δικά μας έξοδα καθώς επιπλέον του ένθετου κάθε φύλλο είχε αφιερώματα στην ΕΛ.ΑΣ στον Αρχηγό και στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου (ενδεικτικά τον Αρχηγό , τον Υφυπουργό Οικονόμου και τον Υπουργό κ. ΧρυσοχοΐδηΕπιπλέον…μας υποδεικνύατε να παρουσιάζουμε όλα τα αυτά που μας ζητούσατε κατόπιν πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας ΕΝΤΟΛΗΣ όπως δηλώνατε  προκειμένου να παρουσιάζουμε αφιερώματα στην Ελλάς στους Υπουργούς στους ένστολους με διάρκεια βίντεο άνω των 10 λεπτών το κάθε ένα όλα αυτά αποδεικνύονται μέσω την εκπομπών που έχουν ήδη προβληθεί και δημοσιοποιηθεί μέσω της Εφημερίδας. Μάλιστα μας ζητούσατε να μην προβάλλουμε τις σκηνές και περιστατικά αστυνομικής βίας καθώς χαλούσαν την εικόνα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ του υπουργού και του υφυπουργού καθώς και της Γενικής Γραμματέας κ. Νικολάου και ΦΥΣΙΚΑ του Αρχηγού. Όλες τις ανωτέρω υποδείξεις μας τις έστελνε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου,       Δικαίως ο λαός αισθάνεται ανασφάλεια.

 

Μήπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως τελευταία γραμμή άμυνας της κοινωνίας και πρωθυπουργός της χώρας, αλλά και πολιτικός προϊστάμενος στο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ, πρέπει να σταματήσει να κρατά ισορροπίες στο συγκεκριμένο υπουργείο και να αναλάβει δράση, αντικαθιστώντας την προαναφερόμενη πολιτική τριάδα, μαζί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ Καραμαλάκη όσο προλαβαίνει ;

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ Archives - Politica.gr

Η ΕΛ.ΑΣ ΝΟΣΕΙ! Η ΕΛΛΑΣ ΕΓΙΝΕ ΚΟΛΟΜΒΙΑ και ο κόσμος δικαίως φοβάται !

 

Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, με όσα καθημερινά συμβαίνουν, σύντομα θα είναι ΜΗ αναστρέψιμη.

 

Και αυτό δεν θα βοηθήσει καθόλου τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες εκλογές, ούτε θα τη βοηθήσουν τα πληρωμένα δημοσιεύματα, αφού πλέον ο κόσμος πληροφορείται τα πάντα από το διαδίκτυο.

Σ.Π

newsbreak.gr

happenednow.gr
5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

η ΕΛΑΣ αριθμεί τους 55.000 αστυνομικούς υπαλλήλους, έτσι είναι, όμως από αυτούς οι 50.000 είναι βύσματα και έχουν λουφάξει οπότε μην περιμένετε από τους 5.000 να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, γ'αυτό βλέπουμε λειψανδρία σε ΑΤ, ΤΑ και ΤΤ. Επιπλέον ένα μεγάλο ποσοστό που υπηρετούν στα ΑΤ, ΤΑ & ΤΤ ειναι χωμένοι σε γραφεία (εξαιρώ τους γραμματείς που είναι ήρωες) και φυσικά να μην ξεχάσουμε τα επιτελεία εκεί είναι που δεν χωρανε (ανθυγιεινό πρέπει να πάρουν). Αξ/Υπ και περιπολικό ειναι άγνωστη λέξη, οπότε σωστά τα λέει ο Χρήστος.
Η ΕΛΑΣ δεν είναι στην εντατική αλλά ήδη έχει αποβιώσει.
ΥΓ:έχει κανείς κανένα βύσμα να πάω στην ΔΙΑΣ να γλυτώσω από Αξ/Υπ, να πάρω και τα οφειλομενα ρεπό μου που έχουν φτάσει σε διψήφιο αριθμό. καληνύχτα ελ.ας

Ανώνυμος είπε...

Να αντικατασταθεί η πολιτικη κ φυσική ηγεσία. Όργιο προσληψεων ρουσφετιων και δημοσίων σχέσεων. Ο απλός αστυνομικός των 1000 ευρώ του πεζοδρομιου είναι σε πληρη οικονομικό υπηρεσιακό και οικογενειακό αδιέξοδο... Λέω ψέμματα???

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας εφτανε ο ενας,τωρα θα εχουμε και τον αλλο να αναζητει δημοσιοτητα???

spap είπε...

Νομίζω ότι η τελευταία πρόταση ειναι και η πιο σωστή αρκεί να την ακούσει ο Κος Πρωθυπουργός, κάτι φταίει ,Νομίζω η φυσική και πολιτική ηγεσία κουράστηκε και δεν μπορεί να αποδώσει δυστυχώς. Η φυσική ηγεσία δεν μπορώ να καταλαβω γιατι δεν χτυπάει το χερι στο τραπέζι αφου εχει και το καρπούζι και το μαχαίρι. Η Αστυνομία μια απο τις καλύτερες Αατυνομιες στον κόσμο αυτη τη στιγμή θέλει χειρα βοήθειας την αποστολη τους την ξέρουν οι Αστυνομικοί απλα πρεπει να βαλει ΑΝΣΚ το Αρχηγείο και χρονοδιάγραμματα με αμεσες ενέργειες βελτίωσης της ασφάλειας των πολιτών και των πόλεων. Πως;με 3-4 κινήσεις:
Αυξηση των περιπολιων μηχανοκινητων (δίκυκλα & περιπολικά)και πεζών και τη νύχτα,νομιζω βασικο την νύχτα αυξάνεται η εγκληματικοτητα.
Πρόταση για προσλήψεις 1000 ειδικών φρουρών.
Να ενεργοποιηθουν ΟΠΚΕ ΠΆΝΘΗΡΕΣ κλπ
Να αδειασουν τα Επιτελεία των μεγάλων και μικρών διεύθυνσεων απο προσωπικό που ειναι παραγωγικό υπάρχει προαωπικο 35-40 ετων στα γραφεία ναι δεν λεω πρέπει να λειτουργούν και τα γραφεία αλλα υπάρχει πλεοναζων προσωπικό στα Επιτελεία.
Να σταματήσει η ενίσχυση ΑΤ απο ειδικες υπηρεσίες γιατι μαλλον εχει μεινει το έργο τους πισω .
Με σωστό σχεδιασμό μπορεί να αντιμετωπιστει η κατάσταση άμεσα. 3-4 κινησεις αποτελεσματικες και δραστικές και να υπαρχει συνεχεις έλεγχος απο πάνω προς τα κάτω.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε χρόνο δημιουργηθούναι νέες υπηρεσίες οι οποίες θα αντλήσουν το προσωπικό τους κυρίως από τα τμήματα.Αυτη η τακτική έχει δημιουργήσει μια τεράστια γραφειοκρατία και μεγάλη αστυνομική δύναμη που παραμένει στατική αν χρειαστεί κάποια στιγμή να χρησιμοποιηθεί.
Έτσι προσπαθώντας να φτιαχτεί κάτι καλό διαλύονται τα υπόλοιπα.Σημερα ήρθε η ώρα της πανεπιστημιακής αστυνομιας που κατά την γνώμη μου είναι ένα τεράστιο λάθος για λόγους που δεν είναι του παρόντος να αναλύσω.
Κεντρική Υπηρεσία που θα τοποθετούνται οι νεοεξερχομενοι και θα αναλάβει τα μέτρα τάξης μεταγωγες και λοιπα παρεργα και δεν θα διαλύονται οι υπηρεσίες με το παραμικρό γεγονος.Τα τμήματα με σταθερό προσωπικό και ωραριο.Περιπολικα και δίκυκλα της Ά.Δ σε κάθε δήμο ανάλογα με την έκταση του και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
Ο κάθε κακοποιός η τρομοκρατης το πρώτο πράγμα που θα εξετάσει πριν προβεί σε κάποια ενεργεια είναι η ασφαλής διαφυγή του.Με τριάντα περιπολικά την νύχτα σε μια πόλη πέντε εκατομμυριων αυτό φαντάζει πανεύκολο ιδίως αν υπάρξει κάποιος αντιπερισπασμος.