Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ηράκλειο : Στο 93% η χρήση κράνους από αναβάτες μηχανών


Ενημέρωση από την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης σχετικά με μία έρευνα οδικής ασφάλειας που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης από τον Εθελοντικό Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α.), η οποία δημοσιεύτηκε σε τοπικά δημοσιογραφικά site.

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 26/3/2021 μέχρι την Πέμπτη 29/3/2021 από ώρες 07:00΄-21:00΄ σε 10 διαφορετικά σημεία σε προάστια της πόλης του Ηρακλείου (Λεωφόρο Ικάρου στην Νέα Αλικαρνασσό, Κατσαμπάς, οδ. Ούλωφ Πάλμε, Λ. 62 Μαρτύρων, οδ. Κονδυλάκη, οδ. Χριστομιχάλη Ξυλούρη, Παναγίτσα, Λ. Κνωσού, παραλιακή) όπου σε κάθε σημείο καταμετρήθηκε η χρήση προστατευτικού κράνους από τους αναβάτες των δικύκλων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στους 300 αναβάτες δικύκλων στα 10 αυτά διαφορετικά σημεία της πόλεως του Ηρακλείου, οι 278 φορούσαν προστατευτικό κράνος, ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 93%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός όπως αναφέρεται στην έρευνα, ότι στον αστικό ιστό της πόλεως του Ηρακλείου συμπεριλαμβανομένων όλων των προαστίων Νέα Αλικαρνασσός, ΒΙΠΕ, Κατσαμπάς, Πατέλες, Αι Γιάννη, Φορτέτσα, Αλάτσατα, Ατσαλένιο, Μασταμπά, Θέρισο, Καμίνια, Κορώνι Μαγαρά, περιοχή ΠΑΓΝΗ, Γιόφυρος, Ξηροπόταμος, παραλιακή, καθώς και στο κέντρο της πόλεως αλλά και στην κατοικήσιμη περιοχή του Γαζίου Δήμου Μαλεβιζίου, σε μία δηλαδή αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή με πληθυσμό που ξεπερνάει τους 200.000 κατοίκους, εδώ και 16 μήνες, από πέρυσι 1 Ιανουαρίου 2020 μέχρι και σήμερα δεν έχει σημειωθεί κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με μηχανή.
 
Θεωρούμε ότι τέτοιες έρευνες που αποδεικνύουν την προσπάθεια των αστυνομικών υπηρεσιών πρέπει να αναδεικνύονται και για το λόγο αυτό σας στέλνουμε παρακάτω το link δημοσίευσης της έρευνας.     


Με εκτίμηση,
Το ΔΣ της ΠΕΝΑΑ



-- 
ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια