Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Ένα βίντεο οδήγησε στον εντοπισμό του 78χρονου αγνοούμενου


Σωτήρια αποδείχθηκε η συνδρομή του «Τζόρνταν» του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας και των Εμακιτών υπαρχιπυροσβεστών Παναγιώτη Φωκά και Λεωνίδα Καραμπέρη, στην έρευνα για τον εντοπισμό του 78χρονου, τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν την Παρασκευή, από δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων κοντά στον ποταμό Γλαύκο.

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες της  «Π», ο άνδρας βρέθηκε ξαπλωμένος, σε χωράφι πλησίον της Αχάια Κλάους. Είχε τις αισθήσεις του, ωστόσο έφερε εμφανή σημάδια εξάντλησης.

Εκτιμάται ότι βρισκόταν στο σημείο, εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες  -υψηλές θερμοκρασίες, υγρασία- τουλάχιστον για ένα 24ωρο (!). Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί στον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο.

ΒΙΝΤΕΟ

Χθες, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας αναζητήσεων, στελέχη της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας εντόπισαν σε βίντεο κάμερας ασφαλείας πρατηρίου υγρών καυσίμων στο Πετρωτό, τη διέλευση άνδρα που προσομοίαζε με τον αγνοούμενο, να κατευθύνεται προς την Αχαΐα Κλάους.

Το στιγμιότυπο είχε καταγραφεί, το πρωί του Σαββάτου. Αξιοποιώντας το συγκεκριμένο στοιχείο και από τις έρευνες που ακολούθησαν από σπίτι σε σπίτι, εντοπίστηκε κάτοικος που πιστοποίησε στους υπαρχιπυροσβέστες ότι το Σάββατο, ένας άγνωστος άνδρας εκινείτο στην περιοχή, αναζητώντας τρόπο «να βρεθεί κοντά στην αδελφή του» Τελικά, τα στελέχη της Κυνοφιλικής Ομάδας Ερευνας και Διάσωσης (ΚΟΕΔ) της 6ης ΕΜΑΚ βρέθηκαν στο σημείο, όπου ήταν ο 78χρονος, με τον σκύλο να τον «μυρίζει» βάζοντας τέλος στην περιπέτεια του, αλλά και την αγωνιά των οικείων του.

Για την εξαφάνιση του ηλικιωμένου, είχε σημάνει silver alert. Τις πρώτες ώρες, οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε μια μεγάλη ακτίνα περιμετρικά του οίκου ευγηρίας και στον ποταμό Γλαύκο, ενώ σηκώθηκε και drone της ΕΛΑΣ. Το Σάββατο ζητήθηκε η συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ.

 

«Αποπροσανατολίστηκε..»

Ο 78χρονος που πάσχει από άνοια, μεταφέρθηκε από τη Ναυπακτία στη δομή το πρωί της Παρασκευής και το βράδυ της ίδιας ημέρας, όπως φάνηκε μια σειρά συμπτώσεων, οδήγησαν στη έξοδο του από το χώρο.

Όπως εξήγησε στην «Π», ο υπεύθυνος του οίκου ευγηρίας, ο άνδρας που λόγω της κατάστασης της υγείας του δεν είχε προλάβει να εγκλιματιστεί με τους χώρους, στην προσπάθεια του να πάει στο δωμάτιο του, ευρισκόμενος στο καθιστικό βγήκε από το κτίριο.

 Όπως καταγράφεται στις κάμερες ασφαλείας, εισήλθε και πάλι και στη συνέχεια βρέθηκε στον εξωτερικό χώρο. Κινήθηκε προς την κεντρική είσοδο, την οποία βρήκε ανοικτή, καθώς ήταν η ώρα μεταφοράς των απορριμμάτων.

Η «φυγή» του έγινε άμεσα αντιληπτή, ενημερώθηκε η Αστυνομία, ενώ και ο υπεύθυνο της δομής προχώρησε στην αναζήτηση του, ακολουθώντας όμως διαφορετική κατεύθυνση από τον ηλικιωμένο (!)

 

Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://www.pelop.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια