Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΕΘΑ: 6 του Μάη συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις


Ανακοίνωση τής ΚΕΘΑ: Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει στη γιορτινή περίοδο του Πάσχα, αλλά μας βρίσκει και δεύτερη συνεχόμενη φορά με την πανδημία του νέου κορονοϊού. Η κυβέρνηση, πατώντας στη νομοθεσία των προκατόχων της, δεν διστάζει εν μέσω πανδημίας να φέρει νομοσχέδιο καταργώντας δικαιώματα των εργαζομένων, που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Πρέπει να πάρει την απάντηση που της αξίζει!

Οι φετινές απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, για κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο, κάθε άνεργο και για κάθε συνταξιούχο, αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Δεν καλούμαστε μόνο να τιμήσουμε όσους δεν συμβιβάστηκαν με τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς, με την εργασία χωρίς δικαιώματα, με την εκμετάλλευση  ανθρώπου από άνθρωπο. Καλούμαστε να διαφυλάξουμε όλα όσα κατακτήθηκαν με αιματοβαμμένους αγώνες, εδώ και πάνω από έναν αιώνα, γιατί σήμερα κινδυνεύουν να χαθούν περισσότερο από ποτέ!

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αφήνει το λαό έρμαιο στην πανδημία με ένα καταρρακωμένο ΕΣΥ, να συγχρωτίζεται χωρίς ασφάλεια μέσα στα ΜΜΜ, στις σχολικές αίθουσες, μέσα στα στρατόπεδα και στους χώρους δουλειάς, την ίδια ώρα επιλέγει -101 χρόνια μετά την κατάκτηση του, στην Ελλάδα- να καταργήσει το 8ωρο. Επιχειρεί να επιβάλει εξαντλητικά ωράρια και απλήρωτη εργασία, δίνοντας «γην και ύδωρ» στους επιχειρηματίες, περιορίζοντας παράλληλα τη συλλογική δράση των εργαζομένων.

Την 1η του Μάη, αυτή τη μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου, οι απόστρατοι της ΚΕΘΑ τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο του 1886, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης του '36 με τους 12 νεκρούς και τους 300 τραυματίες, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής την 1η Μάη του ‘44. Τιμάμε όλους όσους θυσιάστηκαν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Θυμόμαστε πάντα ότι, στο πέρασμα του χρόνου, όσα κέρδισαν οι εργαζόμενοι κερδήθηκαν με αγώνες, θυσίες και νεκρούς!

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στις πολιτικές της Ε.Ε. και της κυβέρνησης που ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας, δεν διστάζουν να τα βάλουν με τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Διατρανώνουμε την αντίθεση μας  στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και τις πρόβες πολέμου που συνεχίζονται εν μέσω πανδημίας και στις οποίες πρωτοστατεί η κυβέρνηση της ΝΔ, εμπλέκοντας όλο και πιο βαθιά τη χώρα, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας στους πολέμους και στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας.

Πιστεύουμε ότι οι πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας δεν πρέπει να μας οδηγούν στη μοιρολατρεία και στην παραίτηση από τα δικαιώματα μας. Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, αλλά δεν βάζουμε σε καραντίνα τις διεκδικήσεις, για δουλειά με δικαιώματα και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Συμμετέχουμε μαζί με τους υπόλοιπους συνταξιούχους στις φετινές απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, για να συμπαρασταθούμε στα παιδιά μας, εργαζόμενους και ανέργους, που αγωνίζονται και διαμαρτύρονται!

Στην Αθήνα την Πέμπτη 6 του Μάη στις 10:00 π.μ. στο Σύνταγμα.

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα εργασιακά!

 


Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια