Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προσωρινά κρατούμενος ο 48χρονος που μαχαίρωσε αστυνομικό


Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και του Εισαγγελέως υπηρεσίας ένας 48χρονος ημεδαπός που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία, για προσβολή συμβόλου ιδιαίτερης εθνικής σημασίας, για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση κατά συρροή.

Ο 48χρονος απολογούμενος υποστήριξε πως σκοπίμως προέβη στην υποστολή της σημαίας από το κέντρο της Ρόδου ως μία πράξη ειρηνικής διαμαρτυρίας διότι έχει υποστεί μία σειρά από αδικίες από το ελληνικό κρατικό σύστημα. Ακόμη, διατείνεται πως είχε ενημερώσει αρκετές μέρες νωρίτερα και τον Εισαγγελέα και την αστυνομία ότι θα προέβαινε σε αυτή τη συμβολική πράξη.
Όπως ισχυρίστηκε δεν ήθελε να τον συλλάβει η αστυνομία αλλά να πάει ο ίδιος μετέπειτα και να ανακοινώσει την πράξη του.
Σχετικά με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού, ο 48χρονος υποστήριξε πως δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει αλλά ευρισκόμενος σε άμυνα τον τραυμάτισε και γι’ αυτό το λόγο κατηύθυνε το μαχαίρι σε συγκεκριμένο σημείο και όχι σε κάποιο ζωτικό όργανο.
Επίσης, υποστήριξε πως ποτέ δεν έβρισε τους παριστάμενους αστυνομικούς ως συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά απευθυνόταν γενικά στο αστυνομικό και κρατικό σύστημα εξουσίας.
Όπως έγραψε η «δ», προχθές υπέβαλε δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας ενώπιον της Τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου ο αστυνομικός που μαχαιρώθηκε στην κοιλιακή χώρα από τον 48χρονο κατηγορούμενο.
Θυμίζουμε ότι την 4η Μαΐου 2021 και περί ώραν 06:10 ειδοποιήθηκε το κέντρο άμεσης δράσης της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου για άτομο που επέβαινε σε ένα φορτηγό αυτοκίνητο άσπρου χρώματος, χωρίς πινακίδες, με σπασμένο το φανάρι του συνοδηγού το οποίο αφαίρεσε από τον ιστό του Βωμού της Πατρίδας την ελληνική σημαία, αφού προηγουμένως έκοψε με μαχαίρι το σχοινί. Κατευθύνθηκε σύμφωνα με την καταγγελία στην οδό Παπανικολάου.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνα για τον εντοπισμό του και τον βρήκαν περί ώραν 07:00 έξω από το Εθνικό Θέατρο Ρόδου. Στην θέα των αστυνομικών ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και κατευθύνθηκε από την οδό 7ης Μαρτίου προς την Μεσαιωνική Πόλη, ενώ παραβίασε δύο ερυθρούς σηματοδότες. Αστυνομικοί που τον καταδίωξαν κατόρθωσαν να τον ακινητοποιήσουν στην ακτή Σαχτούρη.
Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει κάνοντας χρήση ενός πυροσβεστήρα, εξυβρίζοντας τους αστυνομικούς. Χτύπησε με την γροθιά του έναν αστυνομικό (υπαρχιφύλακα) στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι με μήκος λάμας 40 εκατοστών του κατάφερε σοβαρό τραύμα στην κοιλιακή χώρα κάτω από τον ομφαλό. Ο δράστης προσπάθησε να επιτεθεί εκ νέου μανιωδώς κατά του αστυνομικού και εκείνος πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο στον αέρα για τον εκφοβισμό του. Ο κατηγορούμενος άφησε το μαχαίρι και οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να τον δεσμεύσουν.
Στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκαν δύο πυροσβεστήρες, δύο τσεκούρια, ένα κατσαβίδι, 3 αυτοσχέδια κοντάρια κι ένα μεταλλικό δρεπάνι. Διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του στην Ψίνθο παρουσία δικαστικού λειτουργού αλλά δεν προέκυψε κάτι. Σημειώνεται ότι είχε νοσηλευτεί το έτος 2019 στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του κατηγορουμένου παρέστη ο δικηγόρος κ. Μάνος Τεχνίτης ενώ ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.


Δαμιανός Αθανασίου
 Πηγή: www.dimokratiki.gr

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια