Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

42χρονος κλέφτης ποδηλάτων


Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 20-5-2021 στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, 42χρονος ημεδαπός για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού κλοπής ποδηλάτου στο Γέρακα, ταυτοποιήθηκε ο δράστης της κλοπής και κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκε και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση στις κλοπές ποδηλάτων.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποδήλατο και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 42χρονος τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2019 προέβαινε συστηματικά σε κλοπές ποδηλάτων, σε διάφορες περιοχές περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, κατά τις πρωινές ώρες αφαιρούσε τα ποδήλατα από αυλές ή πυλωτές οικιών, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα αφαιρούσε έξω από εμπορικά καταστήματα και άλλους δημόσιους χώρους.



Στις περιπτώσεις που τα ποδήλατα ήταν ασφαλισμένα με αντικλεπτικούς μηχανισμούς, χρησιμοποιούσε διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία μετέφερε εντός σακιδίου πλάτης.

Για τη μετάβασή του στις διάφορες περιοχές, χρησιμοποιούσε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ακολούθως κινούνταν πεζός, διανύοντας έως και αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να βρει ποδήλατο να αφαιρέσει και να διαφύγει με αυτό.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί -31- περιπτώσεις κλοπών ποδηλάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια