Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέο Π.Δ. 29/2021 : Επανασυστήνεται το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού – Νέες Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας και Μετανάστευσης Δομών στα νησιά


Με νέο Προεδρικό Διάταγμα ( Π.Δ. 29/2021 από 11/5/2021 ) που δημοσιεύθηκε, επανασυστήνεται άμεσα το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού στον Έβρο που καταργήθηκε με το άρθρο 69 του Π.Δ. 7/2017.  

Το Τ.Σ.Φ. Τυχερού στον Έβρο, είχε καταργηθεί πριν τέσσερα χρόνια, όταν στο πλαίσιο της τότε αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. είχε αποφασισθεί η κατάργησή του και η υποβάθμιση του έργου της συγκεκριμένης Υπηρεσίας σε ένα απλό «γραφείο διαχείρισης μετανάστευσης». Παρ΄όλες τις σφοδρές τότε αντιδράσεις κυρίως των συνδικαλιστικών οργανώσεων των συνοριακών φυλάκων, της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. και της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου τόσο για την συγκεκριμένη Υπηρεσία όσο και για τις καταργούμενες Υπηρεσίες Διαχείρισης Μετανάστευσης στην ενδοχώρα, η πολιτική Ηγεσία το 2017 προχώρησε στην κατάργηση του για εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού (!), σε μια συνοριακή ζώνη από τις πιο ευαίσθητες που δεχόταν συνεχώς τεράστια μεταναστευτική πίεση, λίγα μέτρα μακριά από την συνοριογραμμή, δείχνοντας έτσι την χαλαρότητα διαχείρισης της συνοριακής γραμμής.  

Μια κατάργηση όμως που ποτέ δεν υφίσταται ουσιαστικά αφού οι επιχειρησιακές ανάγκες, επέβαλαν την άτυπη συνέχιση λειτουργίας της εν λόγο Υπηρεσίας, καθώς το Τ.Σ.Φ. Τυχερού καλύπτει γεωγραφικά μια πολύ δύσκολη περιοχή συνοριακής φύλαξης στον Έβρο και τα γεγονότα του Μαρτίου του 2020, επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων που αντέδρασαν και σήμερα δικαιώνονται, με την επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, να επαναφέρουν άμεσα σε λειτουργία το Τ.Σ.Φ. Τυχερού. 

Παράλληλα με το νέο Π.Δ. 29/2021 συστήνονται Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας και Διαχείρισης Μετανάστευσης Δομών στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και με τον τρόπο αυτό επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα δυσλειτουργίας των δομών, καθώς διευκρινίζονται πλέον επακριβώς τα ειδικά καθήκοντα των συνοριακών φυλάκων. Μια αναγκαία ρύθμιση, αφού αναπροσαρμόζεται το δομικό και διοικητικό πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων και των δομών μετανάστευσης και καθορίζονται αυστηρά τα καθήκοντα των συνοριακών φυλάκων. 

 

Να σημειωθεί πως οι προσλήψεις των συνοριακών φυλάκων χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά κονδύλια με αυστηρές δεσμεύσεις στο καθηκοντολόγιο τους.

 

Πηγή Bordernews.gr

 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα πάντα για να εξυπηρετηθούν οι πελάτες.
Ο χρήστης Adekastos είπε…
Μια ζωή βολεμενοι στον κρατικοδιαιτο νομό