Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21: Προβολή ισχύος ελληνικών αρμάτων μάχης και πεζικού των ΗΠΑ (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Εντυπωσιακά πλάνα και νέες πληροφορίες δημοσίευσε το ΓΕΕΘΑ για την κοινή άσκηση ελληνικών και αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Ξάνθης με την κωδική ονομασία «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21″, στην οποία πρωταγωνίστησαν οι ελληνικές τεθωρακισμένες δυνάμεις αλλά και μονάδες πεζικού του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] Ελλάδας και ΗΠΑ, από τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 διεξάγεται στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Πετροχωρίου Ξάνθης η διμερής Άσκηση με την επωνυμία «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21» (Immediate Responce / Centaur 21).

Η εν λόγω συνεκπαίδευση είναι Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) επιπέδου Ταξιαρχίας, με πραγματικά πυρά, μερικής ανάπτυξης δυνάμεων και αποτελεί μέρος της Πολυεθνικής Άσκησης «DEFENDER EUROPE 21».

Τα σενάρια της άσκησης «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21» περιλαμβάνουν αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις, αποστολές ασφαλείας και αερομεταφερόμενες επιχειρήσεις με ταυτόχρονη εξέταση θεμάτων Διοικητικής Μέριμνας (ΔΜ). Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν αερομεταφερόμενες και μηχανοκίνητες επιχειρήσεις μάχης, διάβαση υγρού και ξηρού κωλύματος εδάφους, πραγματικά πυρά από τμήματα τεθωρακισμένων, πεζικού, όλμων και ελικοπτέρων (Ε/Π), περισυλλογές μέσων και διακομιδές προσωπικού (MEDEVAC).

Από Ελληνικής πλευράς, στην Άσκηση συμμετέχουν τμήματα της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (Ε/Π OH-58 KIOWA WARRIOR, EE/Π ΑΗ-64D, Ε/Π CH-47D, E/Π UH-1H) και από Αμερικανικής πλευράς τμήματα της 53 Infantry Brigade Combat Team (IBCT) επιπέδου τάγματος με τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle) της Εθνοφρουράς των Πολιτειών Φλόριντα και Αλαμπάμα των ΗΠΑ.

H ανωτέρω δραστηριότητα έχει προγραμματιστεί και εκτελείται με βάση τον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ και έχει ως σκοπό να συμβάλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών δυνάμεων, ενώ ταυτόχρονα προάγει έτι περαιτέρω την διαχρονική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Δείτε εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό:

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21   ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21  ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21    ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21 ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21 ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21 ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21 ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21 ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια