Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βόνιτσα : 18 μήνες με αναστολή για τη βιαιοπραγία σε βάρος αστυνομικού


Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λευκάδας δόθηκε χθες η δικαστική συνέχεια στο επεισόδιο που σημειώθηκε ανάμεσα σε αστυνομικό του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και έναν πολίτη της περιοχής πριν από δύο εβδομάδες στη Βόνιτσα. Πρόκειται για ένα περιστατικό που σημειώθηκε στις 6/5 έξω από τα ΕΛΤΑ Βόνιτσας και προξένησε εντύπωση και λόγω των πληροφοριών, που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από ρεπορτάζ μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού, πληροφορίες μάλιστα που είχαν προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, η οποία μέσω ανακοίνωσή της έκανε εμμέσως λόγο για διαρροές που εξυπηρετούν «μικροσυνδικαλιστικά» συμφερόντα. Ενώ με νόημα σημείωνε για το συμβάν αυτό καθεαυτό πως «όποιος πιστεύει ότι έχουν τελεστεί σε βάρος του παράνομες πράξεις, οφείλει να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται να προβαίνει σε βιαιοπραγίες».

«Επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα εις βάρος του εντολέα μου» λέει ο συνήγορος του αστυνομικού

Σε πρώτη φάση, γιατί θα υπάρξει και περαιτέρω δικαστική συνέχεια στην υπόθεση, η συμπλοκή ανάμεσα στον πολίτη και τον αστυνομικών τέθηκε χθες ενώπιον της Δικαιοσύνης στα πλαίσια του αυτοφώρου, με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λευκάδας να επιβάλλει συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή στον πολίτη για εξύβριση, απειλή, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ο συνήγορος του αστυνομικού, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας για την υπόθεση αυτή στo ΑγρίνιοCulture.gr ανέφερε : «είχα την τιμή να με διορίσει συνήγορό του στην ήδη δηλωθείσα παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας ένας έντιμος, αξιοπρεπής και συνετός αστυνομικός αναφορικά με πράξεις που φέρονται να έλαβαν χώρα εις βάρος του στις 6-5-2021 στη Βόνιτσα. Φυσικά από δικονομικό χρέος δεν θα σχολιάσω ούτε καν θα αναφερθώ στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λευκάδας, κατά της οποίας αν δεν έχει ήδη ασκήσει, λογικά προτίθεται να ασκήσει το ένδικο μέσο της έφεσης ο κατηγορούμενος. Αυτό που απλώς θα ήθελα να σημειώσω κατόπιν συνεννοήσεως με το φερόμενο ως παθόντα και ως παραστάντα προς υποστήριξη της κατηγορίας αστυνομικό είναι αφ’ενός πως κατά την κύρια αποδεικτική διαδικασία εισφέρθεισαν στοιχεία καίριας σημασίας, που στοιχειοθετούν αντικειμενικές υποστάσεις σχεδόν του συνόλου των πράξεων του κατηγορητηρίου και αφ’ετέρου αποδομούν κατά τρόπο απόλυτο διάφορες ψευδείς και ανυπόστατες φήμες, που είχαν διαρρεύσει σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και εν γένει ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, δια των οποίων επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα εις βάρος του εντολέα μου. Η τελική δικαίωση του εντολέα μου αναμένεται δια της εκδόσεως αμετακλήτου αποφάσεως από το καθ’ ύλη αρμόδιο ποινικό δικαστήριο.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια