Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αλλες 10 φορές είχε απασχολήσει τις Αρχές ο φερόμενος ως αρχηγός των νεαρών χάκερ που χτυπούσε σε όλη τη χώρα



Στη Θέρμη Θεσσαλονίκης συνελήφθη ο φερόμενος ως Αρχηγός του κυκλώματος στο οποίο συμμετείχαν 5 νεαροί Ελληνες χάκερς. 
Η ομάδα τους κατάφερνε να αποκτά πρόσβαση στις τηλεφωνικές συνδέσεις ανυποψίαστων πολιτών και να μεταφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή να κάνει αγορές προϊόντων μεγάλης αξίας πλαστογραφώντας εξουσιοδοτήσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της THERMISnews.gr ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς σε βάρος του έχουν ήδη γίνει 10 τουλάχιστον δικογραφίες για ίδια αδικήματα. Αν και πλούσια η δράση του παρέμενε εκτός φυλακής κάθε φορά με περιοριστικούς όρους.

Η σπείρα δρούσε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με την τεχνική sim swapping. Μέσω κακόβουλων εφαρμογών, αναζητήσεων σε social media και άλλους τρόπους, οι νεαροί καταφέρνουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα του θύματος και εξαπατούσαν τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για να τους χορηγήσουν νέα κάρτα SIM σε αντικατάσταση αυτής που είχε ο νόμιμος κάτοχος. Μόλις την ενεργοποιούσαν, έπαιρναν όλες τις κλήσεις και τα μηνύματά του και αποκτούσαν πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Στη συνέχεια, μετέφεραν όσα χρήματα υπήρχαν στους λογαριασμούς των θυμάτων ή δημιουργούσαν εικονικές κάρτες σε αυτούς, με τις οποίες προέβαιναν σε αγορές ηλεκτρονικών ειδών τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν σε άλλα άτομα. Από την έρευνα προέκυψε μέχρι στιγμής ότι στο διάστημα από τις 2 Φεβρουαρίου ως και την περασμένη Τετάρτη, είχαν διαπράξει συνολικά πέντε απάτες αποκομίζοντας πάνω από 52.000 ευρώ.

Η δράση της ομάδας εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα της Ασφάλειας Καλαμάτας, οι άνδρες της οποίας εντόπισαν τα ίχνη των μελών της στην Θεσσαλονίκη. Σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Θέρμης, Νεάπολης, Πολυγύρου, Παύλου Μελά και του τμήματος Μουδανιών, πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση κατά την διάρκεια της οποίας δύο 21χρονοι και ένας 23χρονος και αναζητούνται ακόμη ένας 28χρονος και μια 29χρονη.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν επτά κάρτες sim, δυο tablet , ένα laptop , δυο κουτιά desktop, οκτώ κινητά και τέσσερα USB STICKS. Επιπλέον, στην κατοικία του 23χρονου κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα που εστάλη για βαλλιστική εξέταση και 13 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Σε βάρος των πέντε νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος, απάτη με υπολογιστή, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας 

Η προανάκριση συνεχίζεται για την εξιχνίαση τυχόν άλλων περιπτώσεων.

Ο 21χρονος φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας διέμενε στην Θέρμη τα τελευταία 10 χρόνια. 

με πληροφορίες THERMISnews.gr και protothema.gr










Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Νέμεσις είπε…
Άλλες 10 φορές!!! 10!!!! ΦΟΡΕΣ!!!! ΑΛΛΕΣ 10 ΦΟΡΕΣ;;; Το πρόβλημα στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία είναι η ατιμωρησία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι 10 τι 11 ; Για μια φορά κάνουν έτσι και για μόνο 52.000 ψωροευρώ. Ας του δώσουμε ακόμα μια ευκαιρία του ανθρώπου. Είμαστε τώρα για φυλακές και βαριά πρόστιμα ;
Μη μας πουν σκληρούς και απάνθρωπου σαν αραβικές χώρες ή τη Β.Κορέα που δε φοβάσαι να κυκλοφορείς με τα 500ευρα να ξεχειλίζουν από την τσέπη (αν έχεις). Εδώ είναι το λίκνο της ατιμωρησίας .... ε .... της Δημοκρατίας ήθελα να πω.