Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Μπαμπά με συνέλαβαν και θέλω 10.000€" - Οι απατεώνες προσποιήθηκαν ακόμα και τη φωνή


Το τηλέφωνο χτύπησε λίγο πριν χαράξει ο ήλιος και ο 58χρονος πατέρας άκουσε από την άλλη άκρη τον γιο του να τον ενημερώνει πως λίγη ώρα νωρίτερα είχε μπλέξει σε έναν καβγά στο κέντρο της Αθήνας και τον είχαν συλλάβει οι αστυνομικοί.

Ο πατέρας σάστισε, αλλά δεν πρόλαβε να μάθει λεπτομέρειες, γιατί η γραμμή κόπηκε απότομα. Λίγα λεπτά αργότερα δέχθηκε νέο τηλεφώνημα από την ίδια φωνή, που τον ενημέρωσε ότι είχε ξεχάσει το κινητό τηλέφωνό του, ότι δεν γνώριζε σε ποιο αστυνομικό τμήμα τον έχουν και ότι είναι πολύ τρομαγμένος.

Ακολούθησε τρίτο τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο αδελφός κάποιου από την παρέα του 25χρονου παιδιού και να συναντηθούν να του παραδώσουν δέκα χιλιάδες ευρώ ως εγγύηση.

Ο πατέρας, γνωρίζοντας πολύ καλά τον χαρακτήρα του παιδιού, ενημέρωσε την αστυνομία και έλαβε οδηγίες για το πώς θα διαχειριστεί το περιστατικό.

Την ώρα, όμως, που συνομιλούσε με τους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, τον κάλεσε ο γιος του -στην πραγματικότητα αυτή τη φορά- και του είπε ότι είχε κοιμηθεί σε ένα φιλικό σπίτι, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και διέψευσε με τα λεγόμενα και τη στάση του όσα είχε ακούσει μέχρι εκείνη την ώρα ο 58χρονος.

Πρόκειται για ακόμα μία απόπειρα τηλεφωνικής απάτης, μόδα των τελευταίων ετών, με δεκάδες θύματα σε ολόκληρη τη χώρα. Ευτυχώς ο 58χρονος απευθύνθηκε στις αρχές, πριν κάνει την οποιαδήποτε κίνηση.

Οι αστυνομικοί τώρα προσπαθούν να εντοπίσουν τους απατεώνες, πριν καταφέρουν να εξαπατήσουν κάποιον άλλον πολίτη.

 

Μανώλης Ασαριώτης




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και κάτι θα τους κάνουν αν τους συλλάβουν. Τακτική δικάσιμος, άντε το πολύ καμιά ποινή με αναστολή. Τα 10 χιλιάρικα θα τα επιστρέψουν ; όχι. Κατάσχεση σε ότι έχουν και δεν έχουν θα τους γίνει ; όχι.
Πολλαπλασιάστε τις περιπτώσεις που επιτυγχάνουν επί 10.000 από το κάθε θύμα και δείτε ότι αξίζει γι αυτούς το ρίσκο. Και όσο θα αξίζει θα το συνεχίζουν.