Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

1η Τηλεδιάσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Τοπικών διοικήσεων ΙΡΑ Κρήτης


Κοινή ανακοίνωση των ΙΡΑ Κρήτης: Συνέχεια των συνεχόμενων διαδικτυακών συσκέψεων των Προέδρων των Νομών Ηρακλείου – Λασιθίου – Ρεθύμνου & Χανίων, και προπομπός, της 1ης , με την σύνθεση αυτή πλην όμως,  8ης  Φιλικής συνάντησης της Νήσου Κρήτης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5/5/2021 με απόλυτη επιτυχία η σύσκεψη των μελών των Διοικητικών Συμβουλίου της Ι.Ρ.Α. Κρήτης μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Ο σκοπός της συνάντησης διπλός :

Στο πρώτο κύκλο αυτής  διατυπώθηκαν πασχαλινές ευχές  από τους τέσσερις προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Τοπικών διοικήσεων Νομών της ΙΡΑ Κρήτης και κυρίως να γίνει μια πρώτη  γνωριμία που εκτός από τις ευχές  έγινε και σχετική αναφορά , στο πως αντιμετωπίστηκε και ακόμα αντιμετωπίζεται,οι δράσεις των την περίοδο της πανδημίας .

Συμμετείχαν και ευχήθηκαν από:

 ΙΡΑ Ηρακλείου :  Ζαχαριουδάκης Εμμανουήλ, Αποστόλου Αγγελική, Καλαιτζάκης Εμμανουήλ, Θεοδοσάκη Αριστέα, Φλουρή Ευτυχία, Δασκαλάκης Στέλιος, Γαργανουράκης Ευάγγελος, Κοροβέζου Μαρία.

 ΙΡΑ Λασιθίου: Φραγκάκης Κώστας, Τσιράουγλου Παναγιώτης, Γενειατάκης Αντώνιος, Κλώντζας Νικόλαος,  Ντινιωτάκης Εμμανουήλ 

ΙΡΑ Ρεθύμνου: Τζαγκαράκης Εμμανουήλ –Σκέρλος Λάμπρος

ΙΡΑ Χανίων: Ιωάννης Περράκης, Λογαρίδου Σοφία, Λεβεντάκης Δημήτρης.

Στην συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση για τα θέματα που μας απασχολούν και ενημερώθηκαν τα μέλη  για τις δράσεις του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος, τις εκδηλώσεις που έχουν ανακοινωθεί αλλά και για τα σεμινάρια τα οποία θα πραγματοποιηθούν με μέριμνα του Ε.Τ.  και δόθηκε ο λόγος στους Προέδρους των Τ.Δ. για τις προτάσεις και τις ιδέες των Δ.Σ. που η υλοποίηση τους θα είναι προς όφελος των συναδέλφων μας και της κοινωνίας της οποίας είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της.

Τα μέλη των Δ.Σ. με χαρά αποδέχθηκαν και ενθάρρυναν με την στάση τους αλλά και τα επαινετικά τους σχόλια τις προτάσεις που ακούστηκαν και συγκεκριμένα :

Υποστηρίζουν την πρόταση της Επιτροπής Διοικητικών αλλά και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.  του Ε.Τ. για την δημιουργία σεμιναρίου με θέμα « Επικοινωνιακές δεξιότητες Αστυνομικών»

Προτρέπουν τα μέλη της Ι.Ρ.Α. Κρήτης για την συμμετοχή τους στο Παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την αποστολή παιδικών ιστοριών με το σύνθημα  " Φτιάξε Τη Δική Σου Ιστορία για τη φιλία και γίνε εσύ και οι φίλοι σου, οι ήρωες της ιστορίας σου."

Επίσης ενημερώθηκαν για την ανακαίνιση των γραφείων του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος, την ομόφωνη απόφαση της πρότασης της Διοικητικής Επιτροπής για τον νέο κανονισμό ξενώνων καθώς επίσης και την αλλαγή των κριτηρίων για την βράβευση των ιστοσελίδων. Ιδιαίτερη αναφορά και ενημέρωση παρασχέθηκε για τον ξενώνα φιλοξενίας του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος στις Στέρνες Χανίων, την προσπάθεια για τη δημιουργίας βιβλιοθήκης με τις προσφορές των μελών, και η Διαχειρίστρια του Ξενώνα & Γενική Γραμματέας της Ι.Ρ.Α. Χανίων  κ. Λογαρίδου Σοφία ενημέρωσε  για την πρόσφατη τοποθέτηση φυτωρίων Κρητικών θεραπευτικών και αρωματικών βοτάνων  στον προαύλιο χώρο του ξενώνα φιλοξενίας, την 4η Μαΐου κατά την συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΙΡΑ Χανίων για ανταλλαγές ευχών με την παρουσία του  Α΄Αντιπροέδρου του Ε.Τ. κ. Μανόλη Ζαχαριουδάκηκαι προσκάλεσε όλα τα μέλη των άλλων ΤΔ ΙΡΑ Κρήτης, να επισκεφθούν και να απολαύσουν την ομορφιά και τις ανέσεις του ξενώνα

Οι προτάσεις που αναφέρθηκαν είναι

Την διοργάνωση της 8ης Φιλικής συνάντησης Τοπικών διοικήσεων ΙΡΑ Κρήτης στο Ρέθυμνο και 1ης με την νέα προτεινόμενη σύνθεση. 

2.-Την δρομολόγηση επίσκεψης των τεσσάρων Προέδρων ΤΔ ΙΡΑ Κρήτης στην σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου για την ενημέρωση τους σχετικά με το έργο, το λειτούργημα την βαθιά κοινωνική και πολιτιστική προσφορά της  Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και τα τεράστια οφέλη του να είσαι μέλος.

3. Τη δημιουργία κύκλου εκπαιδευτικών ενημερώσεων στην Ελληνική γλώσσα με πρόταση του Ε.Τ. προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., την χορήγηση βεβαίωσης συμμετοχής και την εισαγωγή στον ατομικό φάκελο του Αστυνομικού.  

4.-Την διοργάνωση εκπαιδευτικής αποστολής από μέλη των ΤΔ ΙΡΑ Κρήτης και συμμετοχής της σε σεμινάριο στο κέντρο εκπαίδευσης της ΙΡΑ στο GIMBORN στην Κολωνία Γερμανίας.

5. Την διοργάνωση διαδικτυακών ξεναγήσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Παλάτι της Κνωσού, στην αγγλική γλώσσα, μαζί με το Δ.Σ. του Ε.Τ. στα μέλη της Ι.Ρ.Α. στο εξωτερικό ξεκινώντας από το Ισραήλ.

6. Δημιουργία σεμιναρίου σχετικό με την παροχή πρώτων βοηθειών στα μέλη μας αλλά και σε όλους τους Αστυνομικούς.

7. Ενημέρωση για το Ι.Ρ.Α. CLUB καθώς και για τα νέα καταστήματα που έχουν ενταχθεί σε αυτό.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Βλάσσιο ΒΑΛΑΤΣΟ για την συμμετοχή του, τις ευχές και τον χαιρετισμό του.

Ευχαριστούμε τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων που συμμετείχαν στην 1η Τηλεδιάσκεψη Δ.Σ. Νήσου Κρήτης

Η ουσιαστική και απολύτως επιτυχημένη συνάντηση των Δ.Σ. της Ι.Ρ.Α. Κρήτης έδειξε ότι μόνο ένας Δρόμος υπάρχει. Ο δρόμος της Ενότητας της φιλίας και της αδελφοσύνης.

Ραντεβού στο Ρέθυμνο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

«Servo per Amikeco»

«Υπηρετώ δια της φιλίας»

Για το Διοικητικά  Συμβούλια των Τοπικών Διοικήσεων ΙΡΑ Κρήτης.

Οι  Πρόεδροι

Ηρακλείου :     Ζαχαριουδάκης Εμμανουήλ Λασιθίου:Φραγκάκης Κώστας

Ρεθύμνου   :     Τζαγκαράκης Εμμανουήλ Χανίων :   Ιωάννης  Περράκης









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια