Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

To Λιμενικό πρωτοπορεί, τοποθετεί τηλεχειριζόμενους πύργους όπλων της Elbit στα νέα του Περιπολικά


Η Elbit Systems Ltd. ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές αποδοχής για νέα περιπολικά σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τον Μάρτιο του 2019, η εταιρεία ανέφερε ότι της ανατέθηκε συμβόλαιο από την Cantiere Navale Vittoria SpA για την προμήθεια σουίτας μάχης και την διασύνδεση των συστημάτων για τα νέα περιπολικά σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι Δοκιμές Αποδοχής πραγματοποιήθηκαν στην θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου και περιλάμβαναν τεστ υψηλού επιπέδου για τη διασύνδεση και ολοκλήρωση των συστημάτων και υποσυστημάτων μάχης που έχουν εγκατασταθεί στα σκάφη, αλλά και ζωντανές δοκιμές πυροδότησης από το σύστημα RCWS (Remote Controlled Weapon Station/ τηλεχειριζόμενο οπλικό σύστημα) του κάθε σκάφους.

Τα νέα συστήματα που παρέδωσε κι εγκατέστησε η Elbit Systems πάνω στα νέα σκάφη περιπολίας του Λιμενικού Σώματος περιλαμβάνουν φορτία SPECTRO XR, ραντάρ, συστήματα πλοήγησης, αυτόματο σύστημα αναγνώρισης πολεμικών πλοίων (W-AIS), καθώς και τηλεχειριζόμενο οπλικό σύστημα (RCWS) με πλήρη ενσωμάτωση σε λογισμικό εντολών και ελέγχου. Η σουίτα μάχης έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τη μελλοντική ευέλικτη ενσωμάτωση εναέριων και επίγειων συστημάτων που θα επιτρέψουν την επέκταση της επιχειρησιακής ακτίνας των περιπολικών σκαφών πέρα από το άμεσο οπτικό πεδίο.

Με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο δυνατοτήτων για θαλάσσια συστήματα, από ηλεκτρονικό πόλεμο (Electronic Warfare), σόναρ, ηλεκτρο-οπτικά συστήματα και συστήματα CMS, σε αυτόνομες πλατφόρμες και οπλικά συστήματα , η Elbit Systems παρέχει στο πολεμικό ναυτικό βελτιωμένη ικανότητα αντίληψης, καθώς και ολοκληρωμένες σουίτες μάχης για νέα και υφιστάμενα πλοία του λιμενικού. Η τελετή ονοματοδοσίας των 2 νεότευκτων παράκτιων περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια