Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΑΚΙΔΑ: Ούτε δωρεάν self test για τους αστυνομικούς


Ανακοίνωση της ΑΚΙΔΑ: Μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ των αποφάσεων για την εφαρμογή υποχρεωτικού μέτρου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, διαπιστώσαμε για μία ακόμα φορά, ότι για το αστυνομικό προσωπικό δεν προβλέπεται απολύτως τίποτα.

    Η Αστυνομία είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων κατά της πανδημίας και το προσωπικό της κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του έρχεται σε επαφή με εκατοντάδες πολίτες, διακινδυνεύοντας την υγεία του. Οι υπηρεσιακές ανάγκες παραμένουν αυξημένες και για το λόγο αυτό οι άδειες ειδικού σκοπού δίδονται σε ελάχιστες περιπτώσεις, η κατανομή του προσωπικού σε βάρδιες 50% πρωί – απόγευμα αδύνατη, η εφαρμογή κυλιόμενου ωραρίου προσέλευσης – αποχώρησης είναι περιορισμένη, η τηλεργασίας είναι κάτι το άγνωστο για τον αστυνομικό και οι κανονικές άδειες επί μήνες είχαν ανασταλεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους.

   Μολαταύτα, καμία έκτακτη οικονομική ενίσχυση δεν δόθηκε στους αστυνομικούς, όπως σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων υγειονομικοί και στρατιωτικοί, δωρεάν rapid test δεν χορηγήθηκαν από την Υπηρεσία, ως είχαμε προτείνει να δίδονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα ραντεβού εμβολιασμού των αστυνομικών ακυρώθηκαν, χωρίς να αποσταλεί σχετική ενημέρωση στους ενδιαφερομένους, πολλοί εκ των οποίων ακόμα αναμένουν στις γνωστές λίστες, τώρα ήρθε η σειρά των self tests, για τα οποία δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη χορήγησης σε αστυνομικούς.

 

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.

 

 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξαναελατε για ψήφους...Η σκληρή ΠΟΑΣΥ που "λύνει" όλα τα θέματα που είναι;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάλι γκρινιάζουν οι συνδικαλιστές? πάλι? τι να τα κάνει τα self test ο αστυνομικος αφου του δοθηκε η δυνατοτητα να εμβολιαστει απο τα αδιαθετα εμβολια... γκρινια και μιζερια...