Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΣΥ: Ζητάμε διευκρινήσεις για τα self test


Διαβάστε το έγγραφο τής ΠΟΑΣΥ προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ: Με την ισχύ, από σήμερα, της σχετικής ΚΥΑ για τη διαδικασία εφαρμογής στο Δημόσιο των προληπτικών διαγνωστικών self test covid-19, γεννώνται εύλογα ερωτήματα όσον αφορά στην ετοιμότητα των αστυνομικών υπηρεσιών και την αυστηρή της εφαρμογή από το αστυνομικό προσωπικό, το οποίο πέραν όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά, βρίσκεται πλέον και υπό την απειλή του πειθαρχικού δικαίου και συνεπακόλουθα της περικοπής του πενιχρού μισθού που λαμβάνει.

Με την εφαρμογή του νέου αυτού μέτρου, ειδικότερα, και με βάση τα ερωτήματα που τίθενται από συναδέλφους μας, χρειάζεται να δοθούν διευκρινήσεις όσον αφορά στην τήρηση της υποχρεωτικής διαδικασίας των διαγνωστικών self test σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ήτοι για όσους αστυνομικούς α) απουσιάζουν από την υπηρεσία τους δικαιολογημένα με κανονική, αναρρωτική κ.λπ. άδεια, β) έχουν εμβολιαστεί πλήρως και γ) υπηρετούν σε περιοχές με αντικειμενικές δυσκολίες προμήθειας self test (π.χ. ανυπαρξία φαρμακείων σε ακριτικές, νησιωτικές περιοχές).

Παρακαλούμε τόσο για τις δικές σας ενέργειες όσο και εκ μέρους των επιτελικών υπηρεσιών, δεδομένου ότι ουδείς έχει την πολυτέλεια των αλλεπάλληλων και κυρίως των άσκοπων ελέγχων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας

 









Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ότι είναι αντισυνταγματική η υποχρέωση για σελφ τέστ δεν σας πείραξε ε;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιπλέον όταν μπαίνουμε με τους κωδικούς του taxis net στην εφαρμογή, στην ένδειξη self test των στοιχείων μας, μας γράφει: ΟΧΙ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
πάντως το αφμ ανοιξε μπορουμε να τα πάρουμε απο τα φαρμακεία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσύ που πιστεύεις ότι είναι αντισυνταγματικό το self-test κάτσε σπίτι σου να τηλεργαστείς.
Σε άλλες εποχές αυτό θα ήταν αιτία τουλάχιστον να βγούνε οι αστυνομικοί στους δρόμους. Εκεί που μας χρωσταγανε μας πήραν και το βόδι. Γιατί τελικά αυτό είναι είναι άλλος ένας έξυπνος τρόπος να μας πάρουν λεφτά από την τσέπη.Δεν ρώτησαν αν όλοι οι αστυνομικοί ξέρουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία και αν μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις.
Δεν ρώτησαν αν όλοι ξέρουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία και αν μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά τη δήλωση.Ενας έξυπνος τρόπος να μας πάρουν τα λεφτά από την τσέπη και επιπλέον να μας γεμίσουν με πειθαρχικά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε πήρε και εσένα λίγο ο ψεκασμός Ε?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο λόγος που κάνουν σελφ τεστ οι έχοντες κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου ποιος είναι??
Οτι μπορεί να νοσήσουν αρα τζάμπα το εμβόλιο
Ή οτι μπορεί να μεταφέρουν τον ιο αρα τζάμπα το εμβόλιο
Ο χρήστης Τι λες τωρα! είπε…
Εσύ του πεζοδρομίου το να σχολιάζεις γνωρίζεις. Να σερφάρεις γνωρίζεις. Πλέον όλοι οι αστυνομικοί οφείλουν να γνωρίζουν τα στοιχειώδη από υπολογιστή. Αρα το δεν γνωρίζω να υποβάλω ηλεκτρονικά δήλωση δεν είναι δικαιολογία. Και ρι λεφτά θα σου πάρουν ρε συνάδελφε? Κάνε αυτό που πρέπει να προστατευτεί εσύ και να προστατέψει και ρους γύρω σου και άσε τις φτηνές δικαιολογίες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άμα είναι να δουλεύω από το σπίτι και εγώ πιστεύω ότι είναι αντισυνταγματικό. Θα κάνω και κατάληψη στη Αστυνομικού Διεύθυνση για αυτό. Κανείς το τεστ, όλοι με τηλεεργασία! Έξω τα τσιράκια, η παγκοσμιοποίηση και ο Μπιλ Κειτζ! Ρε θα μας τρελάνουν με αυτά που γράφουν ορισμένοι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με την υπ αριθμ. 1917/21/609719 από 25/03/2021 Διαταγή Δ-νσης Υγειονομικού στάλθηκαν στις υπηρεσίες οι επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σύμφωνα με τις οποίες τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν τίθενται σε καραντίνα.
Με την πρόσφατη ΚΥΑ όσι έχουν εμβολιασθεί όχι μόνο υποχρεούνται σε διενέργεια self test αλλα και σε περίπτωση θετικού αποτελεσματος τίθενται σε κατ οικον περιορισμό!!
Η ως άνω ΚΥΑ έρχεται σε αντίθεση με τις απικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ ενω ουσιαστικά ακυρώνει τη διαδικασία του εμβολιασμού καθώς επιστρέφουμε στο αρχικό σενάριο της καραντίνας όντας μάλιστα πλήρως εμβολιασμένοι με πολύ χαμηλό κίνδυνο λοίμωξης αρα και νοσησης.
Την ίδια στιγμή εκαντάδες υγειονομικοί αρνητές του εμβολίου απέχουν από τα καθήκοντά τους με ότι αυτό συνεπάγεται για το δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς μέχρι και σήμερα να έχουν "κατηγορηθεί" για υπάιτια αποχή από τα καθήκοντά τους........
Ο χρήστης Bibi είπε…
Αφού φαγαμε ολες τις καραντινες στην πρωτη γραμμη, αποσπάσεις με τους πρόσφυγες τώρα ξαφνικά θα μεταδωσουμε τον covid
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλα σας φταίνε .κουράσατε τι νομίζετε ότι εςεις είστε μόνο σε αυτή τη χώρα αν δεν σας αρέσει παραίτηση κ στο χωριό σας για μεροκάματο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ειναι πολυ απλο , πηγα και πηρα με το αμκα το self test , οι οδηγιες απλες και κατανοητες ειναι πανευκολο.
Αφου βγει το αποτελεσμα θετικο η αρνητικο η και ακυρο αν δεν ακολουθησετε σωστα τις οδηγιες και δεν γινει σωστα η διαδικασια , επειτα 1oν μπαινουμε με τους κωδικους taxisnet στη σελιδα gov.gr για το self test , 2ον εξουσιοδοτουμε τη διευθυνση προσωπικου οπου ανηκουμε (το βρισκουμε στα στοιχεια μας στην 1η σελιδα που θα εισελθουμε σε ποια διευθυνση προσωπικου υπαγομαστε) και 3ον καταχωρουμε το αποτελεσμα του τεστ. Ειναι απλα τα βηματα ειναι ευκολο . Οποιος δεν το χει με τους υπολογιστες η φοβαται μη κανει λαθος , ας εχει τους κωδικους taxisnet μαζι του και η ρωταει καποιον συναδελφο να του δειξει η ζηταει διευκρινισεις και οδηγιες απο τη γραμματεια του η το αρμοδιο τμημα της διευθυνσης της υπηρεσιας του.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αντε βρε με το καλο και το κινεζικο του πρωκτου ΑΨΕΚΑΣΤΕ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι μολύνονται και νοσούν και οι εμβολιασμένοι.
Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση της Κας Παγώνη το 40% των ανθρώπων που νοσηλεύονται είναι εμβολιασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο νοσούν αλλά σε μεγάλο ποσοστό χρήζουν νοσηλείας.
Πρόσφατες Βρετανικές έρευνες έδειξαν ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.
Δεν νομιζω ότι ισχύει ότι υγειονομικοί απέχουν από τα καθήκοντά τους επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί. Αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί υποχρεούνται να κάνουν rapid test δύο φορές την εβδομάδα. Το να εξαιρεί τους εμβολιασμένους από τον έλεγχο βέβαια είναι εντελώς παράλογο αφού είναι διαπιστωμένο πλέον ότι και νοσούν και μεταδίδουν και πιθανόν να έχει αλλάξει.