Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Novartis: Αποκαλυπτική αναμένεται η κατάθεση Μυωνή στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου


Αποκαλυπτική, αλλά και επιβεβαιωτική αναμένεται να είναι η αυριανή κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στην ανακρίτρια -αρεοπαγίτη του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου η οποία ερευνά την σκευωρία της Novartis.

Η ανακρίτρια ερευνά την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και την παραπομπή του στο Δικαστήριο του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μιωνής, στην κατάθεσή του θα αναφερθεί στις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου στο σκάνδαλο της Novartis και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις.

Παράλληλα, ο κ. Μιωνής θα επιβεβαιώσει τα όσα έχει καταθέσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, ενώ θα προχωρήσει αύριο σε νέες αποκαλύψεις, ενώ θα ενισχύσει την κατάθεσή του ενώπιον των βουλευτών με νέα περιστατικά.

Ακόμη, στην κατάθεσή του θα αναφερθεί σε άγνωστες μέχρι στιγμής συνομιλίες με σημαντικό πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του κ. Παπαγγελόπουλου, οι οποίες φέρεται να επιβεβαιώνουν πλήρως ότι στοχοποιήθηκε ο ίδιος και ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς για λόγους εκβίασης, καθώς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, για λόγους πολιτικούς, λόγω της σχέσης του με τη Νέα Δημοκρατία και τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης, ο επιχειρηματίας θα αναφερθεί και στο ρόλο άλλων προσώπων οι οποίοι φέρονται ότι βοήθησαν στη τέλεση των πράξεων σε βάρος του.

Είχε προσκομίσει ηχητικό ντοκουμέντο στην προανακριτική

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας είχε προσκομίσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, ηχητικό ντοκουμέντο από συνομιλία του, του έτους 2016, με τον κ. Παππά, στην οποία ο τελευταίος φέρεται να του έλεγε ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά»».

Ακόμη, ο επιχειρηματίας είχε καταγγείλει ότι τον Μάρτιο του 2016 υπήρξε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίµου παρουσία των κ.κ. Παππά, και Παπαγγελόπουλου, καθώς και ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ζήτησε ποσό ύψους 350.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν τα έξοδα εκδότη της εφημερίδας, µε τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη, λόγω των δημοσιευμάτων που τον ενέπλεκαν µε την γνωστή λίστα Λαγκάρντ.

Παναγιώτης Τσιμπούκης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια