Τέσσερις νέοι ύποπτοι για τον εμπρησμό της Marfin πριν από δεκα χρόνια


Νέα στοιχεία και μαρτυρίες για τέσσερα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου -όπως αποκαλύπτει το in.gr – περί εμπλοκής τους στον φονικό εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου -στις 5 Μαΐου 2010 στην διάρκεια κινητοποιήσεων για τα οικονομικά μέτρα- φέρεται να προέκυψαν μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και τα οπoία είχαν σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η νέα έρευνα υπήρξε μετά από εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ Μιχάλη Χρυσοχοίδη πριν από εναν χρόνο περίπου.

Τηλεκπαίδευση: Η Cisco, το υπουργείο Παιδείας και το επικοινωνιακό «Βατερλό»
Συμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομα που ουδέποτε έχουν κατηγορηθεί ή αναφερθεί για εμπλοκή στην συγκεκριμένη υπόθεση (σ.σ δεν υπάρχει καμιά καταδίκη για την εν λόγω επίθεση, παρ’ ότι είχαν κατηγορηθεί σε διαφορετικές χρονικές φάσεις 3-4 άτομα).

Ορισμένοι εκ των αναφερομένων στον εν λόγω φακελο θεωρούνται ακόμη και σήμερα ενεργοί στον αντιεξουσιαστικό χώρο ενώ ορισμένοι άλλοι έχουν αποστασιοποιηθεί.

Οπως προκύπτει από πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη στον νέο φακελο που έχει σχηματισθεί υπάρχει πλήρη αναλυση οπτικοακουστικού υλικού από τα επεισόδια εκείνης της ημέρας, ενώ φαίνεται να έχουν υπάρξει νέες κρίσιμες μαρτυρίες για τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων πριν από δεκα περίπου χρόνια.

Τότε ομάδα ατόμων, από τον αναρχικό χώρο έριξε βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η πυροσβεστική και τρία άτομα πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού.

Το 2013 στελέχη της τράπεζας καταδικάστηκαν για φόνο εξ αμελείας τριών υπαλλήλων, τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων και για πολλαπλές παραλείψεις στα μέτρα πυρασφάλειας και στην εκπαίδευση του προσωπικού.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ