Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρήτη: Δραματική αύξηση των νεκρών από τροχαία εν μέσω lockdown – Tα στοιχεία και οι αριθμοί που σοκάρουν


Υπερτριπλασιάστηκαν οι νεκροί από τροχαία φέτος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λιονάκης, «πέρσι μέχρι 12 Απριλίου είχαμε δύο νεκρούς και μέχρι σήμερα από την αρχή του χρόνου δυστυχώς έχουμε 7. Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε πως ενώ πέρσι η μείωση της κυκλοφορίας κατά την περίοδο του lockdown ήταν στο 75% φέτος δυστυχώς η μείωση είναι στο 54% περίπου» δίνοντας και μία από τις αιτίες της μεγάλης αυτής αύξησης.

Παράλληλα αναφερόμενος στο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων μίλησε για μία πολύ κακή νοοτροπία που επικρατεί στο Ηράκλειο. «H έννοια της προτεραιότητας στο δρόμο είναι ξεχασμένη ειδικά τις νυχτερινές ώρες. Αν όλοι οι οδηγοί στο Ηράκλειο παραχωρούσαν ως οφείλουν την προτεραιότητα στις διασταυρώσεις θα είχαμε μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην πόλη κατά 70-80%», δήλωσε ο κ. Λιονάκης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων όμως αναφέρθηκε και στη μεγάλη καθυστέρηση των έργων ολοκλήρωσης για τους κόμβους στην Αγία Πελαγία τονίζοντας πως η βασική αιτία είναι ότι ακόμα και για απλές παρεμβάσεις, όπως μία διαγράμμιση στην Εθνική Οδό θα πρέπει η όποια μελέτη να εγκριθεί από τις κεντρικής υπηρεσίες του υπουργείου υποδομών.

Θα πρέπει, υποστήριξε, η κεντρική διοίκηση να εμπιστευτεί το τοπικό δυναμικό και να δώσει τη δυνατότητα να μπορούν οι τοπικές υπηρεσίες να κάνουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις όταν επείγουν χωρίς να πρέπει πάντα να παρεμβαίνει η Αθήνα.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου


creta24.gr




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και όλους αυτούς τους αστυνομικούς που στέλνουν στην Κρήτη τι κάνουν, μόνο τα χρήματα της απόσπασης παίρνουν; Δίνει καποιος εξηγήσεις για την αναποτελεσματικοτητα των μέτρων; Χάνονται ανθρώπινες ζωές και για κάποιους δεν έχει καμία σημασία.