Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκτός φυλακής ο «Τάκης» για τον φόνο στο Joy Bar


Εκτός φυλακής βρίσκεται εδώ και τρία εικοσιτετράωρα ο 45χρονος Αλβανός, που κατηγορείται ως ο δράστης της δολοφονίας στο Joy Bar της Γλυφάδας τον Οκτώβριο του 2017. Αποφυλακίστηκε τη Δευτέρα και μάλιστα δίχως περιοριστικούς όρους, έπειτα από αίτημα στον ανακριτή που κατέθεσαν οι συνήγοροι του, Χρήστος Μαυρομάτης και Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ο «Τάκης», όπως είναι γνωστός, είχε συλληφθεί την 29η Ιανουαρίου στη Λαμία σε εκτέλεση εντάλματος για την αιματηρή επίθεση στο Joy Bar. Στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής, μάλιστα και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπήρχε διάχυτη η πεποίθηση ότι η σύλληψή του θα έφερνε στην επιφάνεια στοιχεία για συμβόλαια θανάτου από τον χώρο της νύχτας…

Σύμφωνα με τη δικογραφία που υπέβαλε την 14η Ιανουαρίου στον Εισαγγελέα το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, τα ξημερώματα της 8ης Οκτωβρίου ο «Τάκης» είχε πυροβολήσει εναντίον δύο Αλβανών, σεσημασμένων για ναρκωτικά, την ώρα που έβγαιναν από το μπαρ. Ο ένας δέχτηκε δύο σφαίρες στο στήθος και στην κοιλιά και πέθανε πριν από τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο δεύτερος, αν και τραυματίστηκε στο στήθος, κατάφερε να επιζήσει.

Οι κάμερες ασφαλείας που λειτουργούσαν κοντά στο σημείο της δολοφονίας κατέγραψαν, μερικά λεπτά πριν από την ένοπλη επίθεση, τις κινήσεις δύο ανδρών έξω από το Joy Bar και το νυχτερινό κέντρο Opus που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Ο ένας από αυτούς φορούσε ένα στρατιωτικό τζάκετ με κουκούλα και ο δεύτερος ένα φούτερ στο οποίο είχε κρύψει το όπλο. Αφού πρώτα ήλεγξαν τον χώρο, επέστρεψαν, με τον δεύτερο να τραβάει όπλο και να πυροβολεί προς την είσοδο του Joy Bar. Γυναίκα θαμώνας του καταστήματος αναγνώρισε στο πρόσωπο του «Τάκη» τον άνδρα που, τη στιγμή που εκείνη έβγαινε από το κατάστημα, βρισκόταν απέξω και την κοίταξε επίμονα. Όταν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών τής έδειξαν το βίντεο από τις κάμερες του Opus, η μάρτυρας κατέθεσε ότι ο δράστης προσομοιάζει στον 45χρονο συλληφθέντα. 

ADVERTISING

Παρόμοιο είναι το περιεχόμενο κατάθεσης και μιας υπαλλήλου του Joy που τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν δίπλα στο θύμα. Είπε ότι ο «Τάκης» ή «Νότης» προσομοιάζει σε μεγάλο βαθμό στον άνδρα που πυροβόλησε. Ο αδελφός του δολοφονηθέντος, που πάντως δεν ήταν παρών στο μπαρ, υπέδειξε τον «Τάκη» ως τον έναν από τους δράστες, ενώ στο βίντεο από τις κάμερες του Joy αναγνώρισε ακόμα έναν από τους θαμώνες του καταστήματος το μοιραίο βράδυ: τον Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο. Ο «μαύρος», όπως ήταν το ψευδώνυμο του Ασημακόπουλου, δολοφονήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020 έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. 

Τη στιγμή της σύλληψής του στη Λαμία, ο 45χρονος Αλβανός βρισκόταν μαζί με τον βαρυποινίτη Αλκέτ Ριτζάι που είχε πάρει πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού και έναν ακόμα Έλληνα επιχειρηματία  – «βαρύ» όνομα στον κόσμο της νύχτας, με ανάμειξη σε υποθέσεις εκβιασμών και παράνομου στοιχηματισμού. Μια αρκετά αιχμηρή αναφορά στη συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης είχε κάνει σε δημοσίευμά του στην ιστοσελίδα bloko.gr ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ που δολοφονήθηκε με δέκα σφαίρες έξω από το σπίτι του την περασμένη Παρασκευή. Το επίμαχο κείμενο δημοσιεύθηκε την 3η Φεβρουαρίου με τίτλο “Νονοί εαυτών και αλλήλων… Αναβαπτίσεις στον κόσμο της Greek Mafia. 
O 45χρονος Αλβανός συλληφθείς πάντως είχε από την πρώτη στιγμή αρνηθεί την εμπλοκή του στη δολοφονία στο Joy bar. Κατά πληροφορίες επεδίωξε την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τους μάρτυρες της δολοφονίας που κατά τη διαδικασία δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του τον άνδρα που άνοιξε πυρ έξω από το μπαρ. Επικαλέστηκε επίσης βίντεο από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τη στιγμή της ένοπλης επίθεσης προκειμένου να υποστηρίξει την αθωότητά του. Οι ισχυρισμοί που προέβαλε έγιναν δεκτοί από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και τη Δευτέρα, 2.5 μήνες μετά τη σύλληψή αποφυλακίστηκε. Εξέλιξη που όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι και αναγνωρίζουν αστυνομικές πηγές αποδυναμώνει τη σε βάρος του δικογραφία για τα αιματηρά γεγονότα του 2017 στη Γλυφάδα. 

 

Γιάννης Σουλιώτης




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
American bar εχουμε γίνει.....Ο ρε που πάμε ρεεεεε....