Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παραμύθια και εικαστικές δημιουργίας των παιδιών της ipa


Παραθέτουμε ανακοίνωση του ελληνικού τμήματος τής Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών: Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι μια εορτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Καθιερώθηκε από την Ι.Β.Β.Υ., τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, ημέρα των γενεθλίων του γνωστού Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805) και σκοπός της είναι να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να κατευθύνει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο. 

Ο ετήσιος αυτός εορτασμός βοηθάει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για τα βιβλία.  Με αφορμή τον παραπάνω εορτασμό το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών  καλεί τα παιδιά των μελών μας από 9-15 ετών να ξεδιπλώσουν τη φαντασία και το ταλέντο τους και να γράψουν τη δική τους ιστορία με θέμα τη φιλία. (800 -1000 λέξεων )η οποία θα μπορούσε να συνοδεύεται και από την εικονογράφηση από το ίδιο το παιδί ή κάποιο φιλαράκι του ) Με σύνθημα " Φτιάξε Τη Δική Σου Ιστορία για τη φιλία και γίνε εσύ και οι φίλοι σου, οι ήρωες της ιστορίας σου."

Σε κάθε τεύχος του περιοδικού μας θα υπάρχει μια μόνιμη σελίδα με τις ιστορίες των παιδιών μας .  Οι Ιστορίες μπορούν να στέλνονται στο email :(eirini.makridaki@yahoo.gr)  της Γ' Αντιπροέδρου Μακρυδάκη Ειρήνης, με τηλ. επικοινωνίας: 6938009833 ή ταχυδρομικά στα γραφεία του Εθνικού τμήματος στη Διεύθυνση: Ικτίνου 2 Τ.Κ. 105 52 Αθήνα. 

Στο τέλος του έτους θα συγκεντρώσουμε όλες τις ιστορίες από όλη την Ελλάδα και θα εκδώσουμε ένα παιδικό βιβλίο .  Τα αντίτυπα θα μοιραστούν δωρεάν στις Τοπικές μας, οι οποίες με τη σειρά τους θα βρουν ένα ίδρυμα με παιδιά στην περιοχή τους να δωρίσουν αυτά τα βιβλία.

 

SERVO PER AMIKECO

« Υπηρετώ δια της φιλίας «

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΛΑΣΗΣ ΒΑΛΑΤΣΟΣ                                                ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΣ 








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια