Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικοί Αιτωλίας: Αδιαφορούν και μας αφήνουν απροστάτευτους απέναντι στον COVID


Δημοσιεύουμε καταγγελία, που λάβαμε πριν από λίγο: Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας, καταγγέλλει την αδιαφορία και την έλλειψη προστασίας, από των covid-19, των υπαλλήλων της, από τα ανώτατα στελέχη της υπηρεσίας καθώς σήμερα συνέβη το παρακάτω γεγονός.

Σε έλεγχο που διενεργούσαν συνάδελφοι του τμήματος της τροχαίας Μεσολογγίου σήμερα το πρωί, βρέθηκε άντρας Ρομά να οδηγεί όχημα χωρίς άδεια, συνελήφθη και οδηγήθηκε με περιπολικό στο τμήμα Τροχαίας Μεσολογγίου. Κατά την μεταφορά του, στην υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι ο παραβάτης ήταν διπλά παράνομος καθώς παραβίαζε τους όρους που έχουν τεθεί σχετικά με την καραντίνα όσων νοσούν από covid-19.

Σημειώνεται ότι: παρέμεινε στους χώρους της τροχαίας Μεσολογγίου, τουλάχιστον μιάμιση ώρα, ήρθε σε επαφή αστυνομικούς κατά την μεταφορά του αλλά και κατά την παραμονή του και χρησιμοποίησε αντικείμενα κοινής χρήσης.

Καταγγέλλουμε ότι, μέχρι αυτή την ώρα, κανείς υπεύθυνος του τμήματος της τροχαίας, δεν μερίμνησε ώστε να γίνει απολύμανση στο χώρο της υπηρεσίας και το ότι, ο αστυνομικός δεν βγήκε εκτός βάρδιας και δεν μπήκε σε καραντίνα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και ενώ διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον ίο ο συλληφθέντας, ο υπάλληλος συνέχισε την βάρδια του και εκτός κτηρίου με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή και με άλλους πολίτες αλλά και συναδέλφους.

Σημειώνεται επίσης ότι δεν επιβλήθηκε το ποσό των 5.000 ευρώ στον παραβάτη που αναλογεί στις περιπτώσεις παραβάσεων των όρων που έχουν τεθεί σε όσους μπαίνουν σε καραντίνα.

Χρήστος Τέγας

Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δέχομαι την μη απολύμανση των χώρων και τη μη επιβολή του προστίμου για το σπάσιμο της καραντίνας.
Οι οδηγίες του εοδυ είναι πολύ συγκεκριμένες για τις στενές επαφές κρουσμάτων κλπ (15’ χωρίς μάσκα προστασίας και από τις δυο πλευρές σε συνεχή επαφή).
Να τελειώνει λίγο η καραμέλα για τις επαφές εντός της υπηρεσιας γιατί προδιαθέτουν μη τήρηση μέτρων προστασίας κατά του Covid (μάσκες κλπ) που συνιστά αυτοτελές πειθαρχικό παράπτωμα.
Δέχομαι ως στενές επαφές θετικών κρουσμάτων τα άτομα που συνοικούν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΕΟΔΥ αναφέρει επίσημα επαφή πάνω από 15' ασχέτως μάσκας προστασίας. Πάρτε ένα τηλ τώρα στο 1135 και διαπιστώστε το. Η σωστή ιχνηλάτηση αυτή είναι: να μπαίνουν σε προληπτικό καραντίνα όσοι ηρθαν σε επαφή. Η υγεία είναι ανώτερη της λειτουργίας μιας υπηρεσίας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτος γενικό γραμματέα δεν έχει ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδή κύριε τεγα ούτε ο αστυνομικός φορούσε μάσκα? Επίσης κύριε τεγα, μήπως να προσεχαμε τα μέτρα και σε άλλους χώρους όπως κάτι καφετέριες στο λιμάνι, που είστε παρόν χωρίς μάσκες ενώ σε εμάς τους απλούς πολίτες επιβάλετε πρόστιμα γράφοντας κλησεις ακόμα και χωρίς να φοράτε μάσκα ούτε σεις?