Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ένωση Αθηνών προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για τα δεδουλευμένα νυχτερινά


Ανακοίνωση τής Ένωσης Αθηνών: Το έτος 2020, ένεκα της πανδημίας του κορονοϊού, από πλευράς του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ανεστάλησαν εις διπλούν οι άδειες του αστυνομικού προσωπικού. Επιπρόσθετα, εξαιτίας των αυξημένων μέτρων αποτροπής της διασποράς του covid-19 στην κοινωνία, αρκετοί είναι οι συνάδελφοι που υπερεργάστηκαν σε νυχτερινές βάρδιες,  υπερβαίνοντας το πλαφόν των 488 ωρών ετησίως ή ξεπέρασαν το μηνιαίο όριο των 48 ωρών, εντός του έτους 2020.Οι υπερβάσεις αυτές αφορούν και τους συναδέλφους που αποζημιώνονται με το πλαφόν των 16 ωρών μηνιαίως (περίπτωση α’ της παραγρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. 394/ 2001).

Προς τούτο και ύστερα από σχετικές οχλήσεις συναδέλφων-μελών μας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κατά τη Συνεδρίασή του έλαβε ομόφωνη απόφαση για την άσκηση και εκδίκαση ομαδικών αγωγών για τη διεκδίκηση της πληρωμής του συνόλου των ωρών νυχτερινής εργασίας (αρ. 127 παρ. Δ’ περ. β’ Ν. 4472/2017) για τo έτος 2020. Στα πλαίσια της εν λόγω αγωγής θα διεκδικηθεί και ηθική βλάβη υπέρ ενός εκάστου των συμμετεχόντων.

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι στην αγωγή μπορούν να συμμετάσχουν

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  εγγεγραμμένα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Τα έξοδα κατάθεσης των αγωγών θα καλυφθούν από την Ένωσή μας.

Η συγκέντρωση – προσκόμιση των απαραίτητων εντύπων και δικαιολογητικών για την συμμετοχή των συναδέλφων στις ως άνω αγωγές θα ξεκινήσει από την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 στα γραφεία της Ε.ΑΣ.Υ.Α. – οδός Καρύστου 3, Αμπελόκηποι- 1ος όροφος τηλ. 2105236302 (ώρες 09.00 – 18.00), μέχρι και τη Δευτέρα 31 Μάϊου 2021 και είναι:

ΣΤΟΙΧΕΙΑΕΝΑΓΟΝΤΟΣ :Έντυπο στο οποίο έκαστος συμμετέχων αναγράφει τα στοιχεία του που είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή στην αγωγή.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ :Έντυπο εξουσιοδότησης που θα πρέπει να συμπληρωθεί χειρόγραφα από έκαστο των εναγόντων (ένα αντίτυπο) και να υπογραφεί με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από δημόσια αρχή.

ΣΥΜΒΑΣΗΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ :Έντυπο σύμβασης που θα πρέπει να συμπληρωθεί χειρόγραφα από έκαστο των εναγόντων (δύο αντίτυπα) και να υπογραφεί χωρίς θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ από την οποία να προκύπτει α) το σύνολο των εκτελεσθεισών νυχτερινών ωρών ανά μήνα του έτους 2020 β) το σύνολο των εκτελεσθεισών νυχτερινών ωρών ολόκληρου του έτους 2020, γ) το σύνολο των αποζημιωθεισών/ πληρωθεισών νυχτερινών ωρών ανά μήνα του έτους 2020.

Σημείωση: Τα έγγραφα πρέπει να συμπληρωθούν από έκαστο συμμετέχοντα με μεγάλη προσοχή και ακρίβεια και με ευανάγνωστα γράμματα. Επειδή στο παρελθόν, κάποια μικρά λάθη κατά τη συμπλήρωση προκάλεσαν χρονικά κωλύματα στη διαδικασία ή μη καταβολή των χρημάτων στο δικαιούχο, εφιστούμε την προσοχή σας για την ορθότητα των στοιχείων σας σε όλα τα έντυπα.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 









Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το είχε κάνει η νοτιοανατολική πριν δυο χρόνια .Μπράβο που ακολουθείτε όμως και εκεί δεν προσέφυγαν οι συνάδελφοι διότι οπως είναι η διατύπωση του νόμου την ευθύνη την έχουν οι διοικητές των υπηρεσιών ..όποτε ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
H Ενωση Αθηνών προσφεύγει εξαιτίας της αναστολής των αδειών για τον κορονοιο. Υπάρχει νομικό ερισμα και πολλές πιθανότητες. και μπράβο τους που το κανουν δωρεάν για τα μέλη τους ... Ειναι κατι τελειως διαφορετικό απο την ευθύνη των Διοικητων. Υπήρξαν ειδικές συνθήκες ... Και μπράβο που συμπεριλαμβάνουν και τους 16 ώρες Πλαφον γιατί υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι του Αρχηγείου που διατίθενται αλλου και κανουν νύχτα χωρίς να την πληρώνονται
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπραβο σας παιδια που σκεφτηκατε και τα 16 ωρα που τους εχουν ξεχασμενους. Επιτελους καποιοι ασχολουνται με σοβαροτητα για τα δικαιωματα μας. Καλη δικαιωση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εκανε η Νοτια δωρεαν αγωγη για τα νυχτερινα για το καθε μέλος της;; Εμεις που υπηρετουμε στο ΑΤ Ηλιουπολης παντως δεν ενημερωθηκαμε ποτέ να κανουμε τα χαρτια;; Γιατι δεν κανετε κ εσεις τωρα δωρεαν όπως η Αθηνα;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για άλλη μία φορά συγχαρητήρια στην Ένωση Αθηνών...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με διαφορα η καλυτερη ενωση αστυνομικών της Αθηνας μαζι με αυτη της θεσσαλονικης..πολυ ενεργα τα παιδια εκει με παρουσια στις Υπηρεσίες τους και σοβαρά χωρίς ψώνιο και επαρση.. συνεχίστε έτσι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Xaxxaxaxaxa
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξεμπροστιαζεσαι και δεν το καταλαβαινεις μπροστινε ψευτακο???
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έτσι μπράβο.. άντε μπας και βαλουνε μυαλό ορισμένοι. Συγχαρητήρια στην Ένωση